Reklam
Reklam
GER
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
28 Şubat, 2025 15:14 tarihinde yayınlandı
0

Honda Türkiye’de Motosiklet Üretimi İçin Çalışmalara Başladı

Japon otomotiv ve motosiklet devi Honda, Türkiye’de motosiklet üretimi için fizibilite çalışmalarına başladı. 2019 yılında otomobil üretimini durdurarak tamamen ithalatçı konuma geçen Honda, Türkiye’de yeniden üretime dönme planları yapıyor.

Honda Türkiye yönetimi, Japon şirketin yatırım için resmi incelemelere başladığını duyurdu. Japon heyetin, yatırım yapılacak alanlarda saha çalışmaları gerçekleştirdiği belirtilirken, nihai kararın 2-3 ay içinde verilebileceği ifade edildi.

ÜRETİMDE YERLİ MODEL VE İHRACAT HEDEFİ

Kararın ardından fabrikanın lokasyonu ve üretilecek modeller belirlenecek. Türkiye’de üretilecek modeller arasında iç pazarda yüksek satış potansiyeline sahip 125-150 cc’lik scooter sınıfından PCX modeli öne çıkıyor. Bunun yanı sıra Avrupa’ya ihraç edilecek farklı motosiklet modellerinin de üretimi gündemde.

Özellikle Avrupa pazarına yönelik bir elektrikli modelin Türkiye’de üretilebileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Honda’nın PCX modelini Türkiye’de üretmesi durumunda, mevcut ithalat vergileri nedeniyle yüksek fiyatlandırılan modelin daha rekabetçi bir seviyeye inmesi bekleniyor.

YENİ FABRİKA YAN SANAYİYİ DE GELİŞTİRECEK

Honda’nın Türkiye’de motosiklet üretimine başlaması halinde, yeni yan sanayi yatırımlarını da beraberinde getirmesi bekleniyor. Türkiye’de motosiklet sektörüne yönelik gelişmiş bir yan sanayi bulunmazken, bu yatırımın sektörde önemli bir dönüşüm başlatabileceği öngörülüyor.

Honda, 2023 yılında Türkiye’de 150 bin adet motosiklet satışı gerçekleştirmişti. Avrupa’daki mevcut üretim tesisleri arasında İtalya’daki fabrika yer alırken, burada SH, ADV ve Forza modelleri üretiliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
x 16
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
11 Mayıs, 2026 13:50 tarihinde yayınlandı
0

AK Parti’den Anneler Günü’nde huzurevi ziyareti

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt ile AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Anneler Günü dolayısıyla Yücel Huzurevi’ni ziyaret etti.

Huzurevi sakinleriyle bir araya gelen heyet, yaşlılarla sohbet ederek Anneler Günü’nü kutladı. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette huzurevi sakinleriyle yakından ilgilenildi.
Ziyarette, büyüklerin toplumun en kıymetli değerleri olduğu vurgulanarak, her zaman baş tacı edildikleri ifade edildi.

AK Parti Karabük İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Uluçay ile teşkilat mensuplarının da katıldığı program, huzurevi sakinleriyle hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin