Honda Türkiye’de Motosiklet Üretimi İçin Çalışmalara Başladı - Karabük Haber Postası
GER
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
28 Şubat, 2025 15:14 tarihinde yayınlandı
0
0

Honda Türkiye’de Motosiklet Üretimi İçin Çalışmalara Başladı

Japon otomotiv ve motosiklet devi Honda, Türkiye’de motosiklet üretimi için fizibilite çalışmalarına başladı. 2019 yılında otomobil üretimini durdurarak tamamen ithalatçı konuma geçen Honda, Türkiye’de yeniden üretime dönme planları yapıyor.

Honda Türkiye yönetimi, Japon şirketin yatırım için resmi incelemelere başladığını duyurdu. Japon heyetin, yatırım yapılacak alanlarda saha çalışmaları gerçekleştirdiği belirtilirken, nihai kararın 2-3 ay içinde verilebileceği ifade edildi.

ÜRETİMDE YERLİ MODEL VE İHRACAT HEDEFİ

Kararın ardından fabrikanın lokasyonu ve üretilecek modeller belirlenecek. Türkiye’de üretilecek modeller arasında iç pazarda yüksek satış potansiyeline sahip 125-150 cc’lik scooter sınıfından PCX modeli öne çıkıyor. Bunun yanı sıra Avrupa’ya ihraç edilecek farklı motosiklet modellerinin de üretimi gündemde.

Özellikle Avrupa pazarına yönelik bir elektrikli modelin Türkiye’de üretilebileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Honda’nın PCX modelini Türkiye’de üretmesi durumunda, mevcut ithalat vergileri nedeniyle yüksek fiyatlandırılan modelin daha rekabetçi bir seviyeye inmesi bekleniyor.

YENİ FABRİKA YAN SANAYİYİ DE GELİŞTİRECEK

Honda’nın Türkiye’de motosiklet üretimine başlaması halinde, yeni yan sanayi yatırımlarını da beraberinde getirmesi bekleniyor. Türkiye’de motosiklet sektörüne yönelik gelişmiş bir yan sanayi bulunmazken, bu yatırımın sektörde önemli bir dönüşüm başlatabileceği öngörülüyor.

Honda, 2023 yılında Türkiye’de 150 bin adet motosiklet satışı gerçekleştirmişti. Avrupa’daki mevcut üretim tesisleri arasında İtalya’daki fabrika yer alırken, burada SH, ADV ve Forza modelleri üretiliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte analig atletizm kros 1 etap yarismalari duzenlendi ZicLJzZf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te ANALİG Atletizm Kros 1. Etap yarışmaları düzenlendi

Karabük’te Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Atletizm Kros 1. etap yarışmaları tamamlandı.

Kapullu Mahallesi Kros Alanı’nda düzenlenen organizasyona 9 ilden 250 sporcu katıldı.

2025-2026 Sezonu Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Atletizm Kros 1. Etap Yarışmaları, Amasya, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Samsun, Sinop ve Zonguldak illerinden sporcuların katılımıyla gerçekleştirildi.

Genç sporcular 2000 ve 2500 metre kategorilerinde düzenlenen yarışmalarda, zorlu parkurda dereceye girebilmek için büyük bir azim ve kararlılıkla mücadele etti.

Yarışmalar sonunda dereceye giren sporculara ödülleri; Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan, Şube Müdürleri Lokman Mollaoğulları, İl Temsilcisi Okan Özyaman ve

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu

(TOSSFED) Milli Takım Antrenörü Serdar Akad tarafından takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin