Reklam
Reklam
GER
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
28 Şubat, 2025 15:14 tarihinde yayınlandı
0

Honda Türkiye’de Motosiklet Üretimi İçin Çalışmalara Başladı

Japon otomotiv ve motosiklet devi Honda, Türkiye’de motosiklet üretimi için fizibilite çalışmalarına başladı. 2019 yılında otomobil üretimini durdurarak tamamen ithalatçı konuma geçen Honda, Türkiye’de yeniden üretime dönme planları yapıyor.

Honda Türkiye yönetimi, Japon şirketin yatırım için resmi incelemelere başladığını duyurdu. Japon heyetin, yatırım yapılacak alanlarda saha çalışmaları gerçekleştirdiği belirtilirken, nihai kararın 2-3 ay içinde verilebileceği ifade edildi.

ÜRETİMDE YERLİ MODEL VE İHRACAT HEDEFİ

Kararın ardından fabrikanın lokasyonu ve üretilecek modeller belirlenecek. Türkiye’de üretilecek modeller arasında iç pazarda yüksek satış potansiyeline sahip 125-150 cc’lik scooter sınıfından PCX modeli öne çıkıyor. Bunun yanı sıra Avrupa’ya ihraç edilecek farklı motosiklet modellerinin de üretimi gündemde.

Özellikle Avrupa pazarına yönelik bir elektrikli modelin Türkiye’de üretilebileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Honda’nın PCX modelini Türkiye’de üretmesi durumunda, mevcut ithalat vergileri nedeniyle yüksek fiyatlandırılan modelin daha rekabetçi bir seviyeye inmesi bekleniyor.

YENİ FABRİKA YAN SANAYİYİ DE GELİŞTİRECEK

Honda’nın Türkiye’de motosiklet üretimine başlaması halinde, yeni yan sanayi yatırımlarını da beraberinde getirmesi bekleniyor. Türkiye’de motosiklet sektörüne yönelik gelişmiş bir yan sanayi bulunmazken, bu yatırımın sektörde önemli bir dönüşüm başlatabileceği öngörülüyor.

Honda, 2023 yılında Türkiye’de 150 bin adet motosiklet satışı gerçekleştirmişti. Avrupa’daki mevcut üretim tesisleri arasında İtalya’daki fabrika yer alırken, burada SH, ADV ve Forza modelleri üretiliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
WhatsApp Image 2026 06 06 at 13.46.15
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
06 Haziran, 2026 13:56 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu Belediye Başkanı Köse’den Karabük’ün il oluşunun 31. yılı mesajı

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Karabük’ün il statüsü kazanmasının 31. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Köse, yayımladığı yazılı mesajda, Karabük’ün Türkiye’nin sanayileşme hamlesindeki tarihi rolüne ve taşıdığı öneme vurgu yaptı.

Karabük’ü “Emeğin ve Alın Terinin Başkenti” olarak nitelendiren Köse, kentin il oluşunun 31. yıl dönümünü büyük bir gururla kutladıklarını belirtti.

Köse, mesajında şunları kaydetti:

“Karabük, Türkiye’nin ağır sanayi hamlesine öncülük eden Demir Çelik Fabrikaları ile ülkemizin kalkınmasında tarihi bir rol oynamış; etrafında şekillenen yaşamla modern bir Cumhuriyet kentine dönüşmüştür. Bizler de Dünya Miras Kenti Safranbolu olarak, bu büyük ailenin en kıymetli parçalarından biri olmanın haklı gururunu taşıyoruz. Sanayinin gücü ile tarihin ve kültürün zarafetini harmanlayan bu eşsiz coğrafya, dün olduğu gibi bugün de ülkemize değer katmaya devam etmektedir.”

Cumhuriyet kenti Karabük’ü daha aydınlık yarınlara taşımanın ortak bir sorumluluk olduğunun altını çizen Köse, kentin gelişimine emek veren ve değer katan tüm vatandaşlara sevgi ve saygılarını iletti.

Bizi sosyal medyadan takip edin