Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Eylül, 2024 16:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Hobi olarak başladı, kilosu 400 TL’den 500 kilo bal üretiyor

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde emekli bir vatandaş, hobi olarak başladığı işinde kovan sayısını 25’e çıkartarak, kilosu 400 TL’den 500 kilo bal üretmeye başladı.
Vezirköprü’nün Ağcaalan Mahallesi’nde ikamet eden 60 yaşındaki Metin Koç, bal üretimi faaliyetini sürdürüyor. Hobi olarak başladığı arıcılıkta bal üretim aşamasına geldiğini ifade eden Metin Koç, “Emekli olmadan önce hayalimde olan ve hobi olarak başladığım arıcılığı isteyerek ve severek yapıyorum. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün açmış olduğu kurslara katılarak arının bakımı, kaliteli bal üretimi, pazarlaması gibi pek çok alanda bilgi sahibi oldum. Aldığımız eğitim sayesinde arıcılığı ve bal üretimini daha bilinçli yaptım ve bu kovan sayımızın artmasına büyük katkı sağladı” dedi.

Bal kalitesine arttırmak için lavanta dikti
Arıların yayılımına ve bal kalitesine katkı oluşturması için arı çiftliğinin önünde bulunan 2 dönüm alana lavanta diktiğini söyleyen Koç, “Arıları yaylalara götürmek yerine ormanlarda bulunan bitkileri ve çiçeklerin ekimini ve dikimini arı çiftliğimizin önüne yaptık. Mevcut kapasitemizle 500 kilo bal üretiyorum. Balın kilosunu 400 TL’den satıyorum. Hem aile ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyorum. Üretmek beni çok mutlu ediyor. Hedefim kovan sayısını ve bal üretimini artırmak” diye konuştu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Jeofizik Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Kürşad Bekar: “Kelkit Depremi gerekli uyarıyı yapmıştır”

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Kürşad Bekar, Gümüşhane Kelkit merkezli bugün sabah saat 06.09’da yaşanan 4.1 büyüklüğündeki sarsıntının bölge için ikaz niteliğinde bir zelzele olduğunu söyledi.
5 km derinlikte gerçekleşen sarsıntının Erzincan ve dolayısı ile Kuzey Anadolu Fay (KAF) çizgisine çok yakın bir lokasyonda gerçekleştiğini kaydeden Kürşad Bekar "Bu sarsıntı, beklenen ‘Büyük bir KAF sarsıntısına ne kadar hazırız?’ sorusunu da beraberinde getirmektedir. Maalesef bölgemizdeki kaçak ve eski yapıların fazlalığı, kırsalda her arazinin ortasına bir mesken yapılması, buna bağlı olarak yüksek eğimli yerlerde açılan yolların tabanların hassaslığını düşürmesi, kıyı şeritlerinin dolgu yapılarak insan varlığına açılması ileride yaşanacak büyük maddi ve manevi kayıpların önünü açmaktadır. Trabzon özelinde Karadeniz bölgesinin coğrafik, yağış ve topoğrafya kaideleri bu sarsıntının dolaylı tesirlerini epeyce yıkıcı hale getirmektedir. Ülkemizde olduğu üzere bölgemizde de birçok ilçe belediyemizde yer bilimci meslektaşlarımızın (jeofizik ve jeoloji) bulunmaması bu bölgelerde yapılan birçok inşaatın (mesken yahut endüstriyel yapı) yer etüt raporlarının sağlıklı denetim edilmediği gerçeğini bizlere hatırlatmaktadır. Bu mevzuda bilhassa ilçe belediyelerinin sorumluluklarını tekrar hatırlatmak isteriz. Bölgemizde yalnızca oluşacak bir sarsıntı sonrası eğime bağlı heyelanlar kelam konusu olmayıp bilhassa eski ve kalitesiz yapıların temel donatılarının su yürümesi nedeniyle paslanma ve korozyona maruz kalması ve buna bağlı olarak binaların ayakta kalabilirliğinin düşük olduğunu biliyoruz. Tüm bu binaların temel ve temele yakın kolon ve kirişlerinin ehil ve işinin ehli firmaların yapacağı jeofizik etütlerle hasarsız yapı kontrolünün kesinlikle yapılması gereklidir" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.