Yenice ilçesinde köylerine hizmet alamayan vatandaşlar duruma tepki göstererek yardım istiyor.
İlçeye bağlı Yeniköy köyünde yaşanan yol, elektrik, su ve kanalizasyon sorunu köylülerin tepkisini çekti.
Köydeki sorunları incelemek üzere yetkililerin köye geldiğini ifade eden Mehmet Aktar, sadece yola Mehmet Ali Şahin’in talimatıyla 800 metre kadar mucur attırıldığını belirtti.
Köyün elektrik, su, yol ve kanalizasyon sorunlarının bulunduğunu kaydeden Aktar, “Mahalle muhtarımızın burada yapılması gereken konularla ilgili dilekçeleri elinde ama yapıyoruz, ediyoruz diyorlar. Ne yapılan var ne giden var” ifadelerini kullandı.
Kezban Çatalçam, “Bizim yaşlı vatandaşlarımız var yolda zor yürüyor. Her yere asfalt yapıldı. Ormanlara asfalt yapıldı. Bizim köyümüze asfalt yapılmıyor. İki menfez borusu geldi 4 yıldan beri koydurmak için kepçe bekliyoruz” diye konuştu. (İHA)


Hizmet Alamayan Köylüler Yardım İstiyor
TEKNOFEST’te ikinci olan Artvin Fen Lisesi öğrencileri roket projesiyle bu yıl birinciliği hedefliyor
Artvin Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı roket projeleri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda sergilenirken, gençlerin hedefi TEKNOFEST’te şampiyonluk oldu.
Artvin Fen Lisesi’nde “TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı” kapsamında düzenlenen fuarda, öğrencilerin yıl boyunca öğretmenleri rehberliğinde hazırladığı 19 proje ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fizik, kimya, biyoloji, matematik ve teknoloji alanlarında hazırlanan projeler arasında özellikle roket çalışmaları yoğun ilgi gördü.
Okul bahçesinde öğrenciler tarafından hazırlanan roketlerin daha küçük ölçekli deneme uçuşları da gerçekleştirildi. Güvenlik önlemleri altında yapılan denemelerde roketler başarılı şekilde havalanırken, öğrenciler ve öğretmenler denemeleri alkışlarla takip etti. Başarıyla tamamlanan gösteri, fuara katılanlardan büyük beğeni topladı.
Okul Müdürü Erdoğan Öztürk, yaptığı açıklamada “Artvin Fen Lisesi olarak yalnızca akademik başarıya değil, öğrencilerimizin bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimine de büyük önem veriyoruz. Bilim Fuarı kapsamında 44 öğrencimiz ve 12 danışman öğretmenimizle birlikte hazırladığımız 19 projeyi sergiliyoruz. Okulumuzda keman çalan da bizim öğrencimiz, bilimsel projeleri hazırlayan da bizim öğrencimiz. TEKNOFEST roket yarışmalarında da önemli çalışmalar yürütüyoruz. Öğrencilerimizin hazırladığı mini roket gösterisi beklentilerimizin üzerinde geçti. Geçtiğimiz yıl TEKNOFEST roket yarışmalarında ikinci olduk. Bazı teknik aksaklıklara rağmen önemli bir başarı elde ettik. Bu yıl daha iddialıyız. Öğrencilerimiz büyük emek veriyor. Hedefimiz TEKNOFEST’te birincilik elde etmek” ifadelerini kulandı.


