Hizmet Alamayan Köylüler Yardım İstiyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Ocak, 2023 13:33 tarihinde yayınlandı
0
0

Hizmet Alamayan Köylüler Yardım İstiyor

Yenice ilçesinde köylerine hizmet alamayan vatandaşlar duruma tepki göstererek yardım istiyor.
İlçeye bağlı Yeniköy köyünde yaşanan yol, elektrik, su ve kanalizasyon sorunu köylülerin tepkisini çekti.
Köydeki sorunları incelemek üzere yetkililerin köye geldiğini ifade eden Mehmet Aktar, sadece yola Mehmet Ali Şahin’in talimatıyla 800 metre kadar mucur attırıldığını belirtti.
Köyün elektrik, su, yol ve kanalizasyon sorunlarının bulunduğunu kaydeden Aktar, “Mahalle muhtarımızın burada yapılması gereken konularla ilgili dilekçeleri elinde ama yapıyoruz, ediyoruz diyorlar. Ne yapılan var ne giden var” ifadelerini kullandı.
Kezban Çatalçam, “Bizim yaşlı vatandaşlarımız var yolda zor yürüyor. Her yere asfalt yapıldı. Ormanlara asfalt yapıldı. Bizim köyümüze asfalt yapılmıyor. İki menfez borusu geldi 4 yıldan beri koydurmak için kepçe bekliyoruz” diye konuştu. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
bafrada cokme riski tasiyan yapilar icin belediyenin daha ciddi onlemler almasi istendi rx6Rrjig
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Bafra’da çökme riski taşıyan yapılar için belediyenin daha ciddi önlemler alması istendi

Samsun’un Bafra ilçesindeki çökme riski taşıyan iki müstakil tarihi yapı için belediye tarafından alınan önlemlerin yeterli olmadığını söyleyen mahalle sakinleri, daha ciddi önlemler alınmasını istedi.

Gazipaşa Mahallesi Bakkal Sokak’taki yapılar, hem yoğun yaya hem de araç trafiğinin ortasında adeta tehlike saçıyor. Yapıların ’kültür varlığı’ statüsünde olması nedeniyle doğrudan müdahale edilemediğini dile getiren Gazipaşa Mahallesi Muhtarı İsmail Öğreten, evlerden birinin çatısının tamamen çöktüğünü, diğerinde ise bacaların yıkıldığını ve dış cephe sıvalarının döküldüğünü ifade etti. Öğreten, ikinci yapıda ise üst katlarda belirgin çökme işaretlerinin görüldüğünü söyledi.

Bafra Belediyesi tarafından bölgeye geçici demir bariyerler yerleştirildiğini ancak bunun yeterli olmadığını belirten Öğreten, “Burası her an göçebilir durumda” diyerek uyarıda bulundu. Bakkal Sokak’ın okul güzergâhı olduğunu söyleyen Öğreten, sabah ve öğle saatlerinde yüzlerce öğrencinin bu güzergâhı kullandığını hatırlattı.

Mahalle sakinleri ise, belediyeden daha ciddi önlemler almasını talep etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin