Hızını alamayan otomobil kafeye daldı, faciadan dönüldü - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Ekim, 2024 04:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Hızını alamayan otomobil kafeye daldı, faciadan dönüldü

Rize’de şiddetli yağış nedeniyle kontrolden çıkan otomobil, belediyeye ait sosyal tesislere daldı. Olay anında kafede kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önledi.

Olay, Rize Merkez Piriçelebi Mahallesi, Atatürk Caddesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Rize Belediyesi sosyal tesislerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 53 DA 700 plakalı aracı ile Atatürk Caddesi üzerinden Trabzon istikametinden Artvin istikametine giden sürücü, şiddetli yağmur nedeniyle bir anda direksiyon hakimiyetini kaybetti. İlk önce meydanın olduğu alana giren sürücü duramayarak Rize Belediyesi Meydan Sosyal Tesisleri’nin camından içeri daldı. Sosyal tesislerin çerçevesini kıran araç bina içerisindeki kolana çarparak durabildi. Otomobilin kalabalık olan tesislerdeki çay satış reyonuna daldığı esnada reyonda kimsenin bulunmaması muhtemel facianın önüne geçti. Tesisteki vatandaşlar panikle dışarı çıkarken, işletme çalışanları da diğer müşterileri zarar görmemeleri için kırılan camlardan uzak tutmaya çalıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta ehliyet sinavinda yapay zekali joker aday operasyonu 14 tutuklama A8WIuRJY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta ehliyet sınavında yapay zekalı “joker aday” operasyonu: 14 tutuklama

Tokat’ta ehliyet sınavına yönelik düzenlenen “joker aday” operasyonunda 14 şüpheli tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen ihbar üzerine harekete geçti. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmada; yazılı ehliyet sınavını geçemeyen bazı kişilerin kimlik kartlarını “kayıp” gerekçesiyle yeniledikleri, bu süreçte gerçek kimlik sahibinin yüzü ile “joker adayın” yüzünü yapay zeka kullanarak ortak fotoğraf haline getirerek nüfus müdürlüğü yetkililerini kandırdıkları ve bu yöntemle yerlerine başkalarını sınava soktukları tespit edildi.

4 yıllık sınav evrakları incelendi

Tokat merkezli yürütülen soruşturma kapsamında Tokat ili Niksar ilçesi ve Şanlıurfa’da da bağlantılar belirlendi. Son 4 yıla ait sınav evraklarının incelenmesi sonucu Tokat ve Şanlıurfa’da 12 joker aday, 5 de organizatör olduğu belirlendi.

14 şüpheli tutuklandı

Ekipler tarafından eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 17 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Tokat Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerden 14’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken; 2 şüpheli adli kontrol, 1 şüpheli de ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin