Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2024 16:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Hititler, Güney Kore’de tanıtılacak

Dünyanın en büyük imparatorluklarından Hititler, Güney Kore’de açılacak 229 eserlik sergiyle tanıtılacak.
Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’un Güney Kore’deki kardeş şehri Gimhae Belediye Başkanı’nın daveti üzerine beraberindeki heyetle geçen hafta Güney Kore’ye gitmişti. Güney Kore’de Çorum’un tanıtımına ve bilimsel çalışmalara katkı sağlayacak iki önemli iş birliği protokolüne imza atıldı. Gimhae Ulusal Müzesi Müdürü Yun Hyeung-won, Seul Müzesi Müdürü Jiyeon Kim ve beraberindeki heyet, imzalanan protokolün ardından sergi hazırlıkları için Çorum’a geldi. Çorum Müzesi’ni gezerek eserlerle ilgili bilgi alan Güney Kore heyeti Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ı ziyaret etti.
Güney Kore’de, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çorum Belediyesi, Gimhae Belediyesi ve Güney Kore Gimhae Ulusal Müzesi arasında protokol imzaladıklarını belirten Başkan Aşgın, protokol kapsamında 7 Ekim 2024 - 2 Şubat 2025 tarihleri arasında Gimhae Ulusal Müzesi’nde 229 adet eserle Hitit Özel Sergisi’nin açılacağını söyledi.
“Çorum’un turizmine önemli katkı sağlanacak”
Başkan Aşgın, “Çorum’un kültürel hayatına ve turizmine katkı sağlayacak çok önemli bir aşamadayız. Geçtiğimiz günlerde iki protokole imza attık. Çorum’da, Hattuşa, Boğazkale, Alacahöyük’te ve Çorum Müzemizdeki arkeolojik eserlerin 229’u 7 Ekim - 2 Şubat tarihleri arasında, Güney Kore’nin Gimhae şehrindeki ulusal müzede ardından Güney Kore’nin başkenti olan Seul’de sergilenecek. Güney Kore’deki Gaya medeniyetiyle Hitit medeniyeti aynı dönemde yaşayan iki medeniyet olması bu iş birliğini daha da anlamlı kılıyor” dedi.
Çorum’a ilgi artacak
Hitit eserlerinin Güney Kore’de ilk defa sergileneceğini söylen Gimhae Ulusal Müzesi Müdürü Yun Hyeung-won, Çorum Belediyesi ile yaptıkları işbirliğinden son derece mutlu olduklarını dile getirdi. Seul Müzesi Müdürü Jiyeon Kim ise “Güney Kore halkı Hitit medeniyetinin değerli eserlerini görecekler ve bu sayede Türkiye’ye ve Çorum’a karşı ilgileri daha da artacaktır” ifadelerini kullandı.
Güney Kore’de ayrıca, Hitit Üniversitesi ile Güney Kore İnje Üniversitesi arasında da işbirliği protokolü imzalandı. Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Güney Kore İnje Üniversitesi ile imzaladıkları protokol ile iki üniversite arasında bilimsel araştırmalarda işbirliği, öğrenci ve hoca değişimi projesinin uygulanacağını açıkladı.
Rektör Öztürk, “İki kardeş şehrin üniversitesi olarak, İnje Üniversitesiyle birlikte öğrenci değişimi başta olmak üzere, öğretim üyesi değişimi gibi bazı hususlarda iki şehrin kültürel kaynaşmasının akademik yönünü gerçekleştirmek üzere mutabakatımızı sağladık. Kardeşlik bağımızın güçlenmesi için her türlü katkıyı vermeye hazırız. İnje Üniversitesiyle mutabakat altına aldığımız hususlarda inşallah önümüzdeki dönemlerden itibaren değişimlere ve projelere başlayacağız” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
04 Mayıs, 2025 13:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’e Yeni Sağlık Personeli Takviyesi

Karabük ve ilçelerinde sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi amacıyla yeni sağlık personeli atamaları gerçekleştirildi.

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan 122. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) Kurası kapsamında kente toplamda 43 sağlık personelinin atandığını açıkladı.

Atamalar çerçevesinde Karabük ve bağlı ilçelere 7 uzman hekim, 8 pratisyen hekim ve 28 sağlık işçisi kadrosu tahsis edildi. Böylece Karabük’e 15 hekim ve 28 sağlık personeli atanmış oldu.

Milletvekili Keskinkılıç yaptığı açıklamada, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sağlık Bakanımız Sayın Kemal Memişoğlu’na ve Bakanlığımıza bu atamalar dolayısıyla teşekkür ediyorum. Tüm hemşehrilerime sağlık ve afiyet diliyorum. Karabük’ümüze hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Yeni atamalarla birlikte Karabük’te sağlık hizmetlerinin daha etkin ve ulaşılabilir hale gelmesi hedefleniyor.

Bu gelişme, özellikle doktor ve sağlık personeli eksikliği yaşanan bölgelerde büyük bir memnuniyetle karşılandı. Atanan personelin önümüzdeki günlerde görevlerine başlaması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.