Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
08 Şubat, 2025 01:58 tarihinde yayınlandı
0

Hırsızlık Çetesi Kıskıvrak Yakalandı!

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde meydana gelen iş yerinden hırsızlık olayı, polis ekiplerinin titiz çalışması sonucu aydınlatıldı.

Eskipazar İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, güvenlik kameralarını inceleyerek olaya karışan 4 şüpheliyi tespit etti. Gözaltına alınan şahısların iş yeri ve ikametlerinde yapılan aramalarda suç unsurlarına rastlanırken, elde edilen deliller doğrultusunda şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Karabük Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü, suç ve suçlulara karşı kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayarak, “Vatandaşlarımızın huzurunu ve güvenliğini tehdit eden hiçbir suça müsamaha gösterilmeyecek, failler en kısa sürede yakalanarak adalet önüne çıkartılacaktır. Şehrimizde suçluların rahatça dolaşmasına asla izin verilmeyecek, bu mücadelemiz kesintisiz sürecektir.” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
wwwwwwwww
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
14 Mayıs, 2026 13:17 tarihinde yayınlandı
0

Üreticilere ‘Uygulayıcı Üretici Belgesi’ eğitimi verildi

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından üreticilere yönelik düzenlenen “Uygulayıcı Üretici Belgesi” eğitimleri tamamlandı. İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen programa, İl Müdürü Yasin Önder, şube müdürleri, teknik personel ve çok sayıda üretici katıldı.

Eğitimler, Müdürlük bünyesinde görevli Ziraat Mühendisi Deniz Oral tarafından “Bitki Koruma Ürünlerinin Uygulanması ve Denetlenmesine Dair Yönetmelik” kapsamında verildi. Programda modern ilaçlama teknikleri, uygulamada dikkat edilmesi gereken kritik noktalar, kişisel koruyucu ekipman kullanımı, iş sağlığı tedbirleri ile çevre ve insan sağlığını koruma yöntemleri detaylı şekilde ele alındı.

Yetkililer, bitki koruma ürünlerinin doğru dozda, doğru zamanda ve güvenli şekilde uygulanmasının toprağın korunmasına, sürdürülebilir üretime ve verimliliğin artırılmasına önemli katkı sunduğunu vurguladı.

Eğitimi başarıyla tamamlayan üreticiler, kendi arazilerinde uygulama yapma yetkisi kazanacak. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Üreticilerimize hayırlı olmasını diliyor; bilinçli, güvenli ve sürdürülebilir tarımsal üretim için çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin