Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Ekim, 2021 13:02 tarihinde yayınlandı
0

Hırsızlar bu kez engelli araçlarının motor ve parçalarını çaldılar

Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şubesine giren kimliği belirsiz kişiler Engelli arabası tamirinde kullanılan bazı parçaları çaldığı belirlendi.

Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz, “Engelli arkadaşlarımızın araçları arızalarını kendim yapıyorum. Bu yüzden dernekte tamir ve bakımda kullandığım parçalar oluyor. Ama ne yazık ki derneğe geldiğimde akülü sandalye motorları ve parçaları ile 15 metre su hortumunun çalındığını gördüm. Çok üzüldüm. Kendi yağımızla kavrulmaya çalışıyoruz. Engelli arkadaşlarımız maddi açıdan zorlanmasın diye burada bakım ve tamirlerini bizzat kendim yapıyorum. Derneğimizde kamera yok. Hemen yanımızda kamu yarına hizmet yapan  Gaziler Derneği ile Şehitler Derneği var. Derneklerimizin bulunduğu alan gece çok karanlık, burada gece alkol alanlar bile oluyor. Sabah geldiğimizde alkol şişelerini görüyoruz.  Bu alanın ışıklandırılması ve gerekli caydırıcı önlemlerin alınmasını istiyorum.” dedi

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta sifir atikta yeni donem basliyor KkGKSMd7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta sıfır atıkta yeni dönem başlıyor

Zonguldak Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ Atık Yönetim Sistemi’nin tanıtım programı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in katılımıyla düzenlenen programa belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve belediye personeli katılım sağladı.

Çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve modern belediyecilik anlayışı doğrultusunda hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ sistemi ile geri dönüştürülebilir atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşüm süreçlerine vatandaşlarımızın aktif katılım sağlaması hedefleniyor.

Sistem kapsamında vatandaşlarımız, teslim ettikleri geri dönüştürülebilir atıklar karşılığında puan kazanacak; elde edilen puanlar Belediye Sıfır Atık Marketi’nde kullanılabilecek. Böylece hem çevre bilincinin artırılması hem de sıfır atık kültürünün yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Programda konuşan Başkan Tahsin Erdem, iklim değişikliğiyle mücadelenin yalnızca bugünün değil, geleceğin de en önemli sorumluluklarından biri olduğuna dikkat çekerek, çevre odaklı projelerin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Tanıtım programında ayrıca sistemin işleyişi hakkında katılımcılara detaylı bilgilendirme yapıldı.

Zonguldak Belediyesi olarak çevreyi koruyan, geri dönüşümü teşvik eden ve sürdürülebilir yaşam kültürünü güçlendiren projeleri hayata geçirmeye devam edeceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin