Reklam
Reklam

Hindistan’da otobüse saldırı: 10 ölü

yeni proje 3 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2024 14:26 tarihinde yayınlandı
0

Hindistan’da silahlı saldırı düzenlenen bir otobüsün vadiye yuvarlanması sonucu 10 kişi hayatını kaybetti, 33 kişi yaralandı.

Hindistan’ın Cemmu ve Keşmir eyaletine bağlı Reasi bölgesinde Hinduları tapınağa götüren bir otobüse silahlı saldırı düzenlendi.

Polis tarafından yapılan açıklamaya göre saldırı nedeniyle şoförün kontrolünü kaybetmesi sonucu otobüs vadiye yuvarlandı. Kazada 10 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Saldırganları yakalamak için Hindistan ordusu ve polisi tarafından arama operasyonu başlatıldı.

Hindistan Başbakan Narendra Modi’nin olayla ilgili bilgilendirildiği ve yaralılara en iyi tedavinin sağlanması talimatını verdiği açıklandı. Hindistan ve Pakistan arasında anlaşmazlıkların olduğu Keşmir bölgesinde güvenlik sorunları yaşanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Eflani’de Kredi Borcunu Ödemek İçin Sattığı Hayvanların Parasını Alamadığını İddia Etti

ChatGPT Image 19 Haz 2026 09 51 59
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
19 Haziran, 2026 09:52 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Karabük’ün Eflani ilçesine bağlı Bakırcılar köyünde yaşayan 67 yaşındaki besici Hakkı Yalın, bankaya olan kredi borcunu kapatmak amacıyla sattığı 4 büyükbaş hayvanın bedelini aylar geçmesine rağmen alamadığını öne sürerek yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Hayvancılıkla geçimini sağlayan Yalın, bir hayvan tacirine 2 düve ve 2 dana olmak üzere toplam 4 büyükbaş hayvan verdiğini, ancak yapılan anlaşmaya rağmen ödemenin gerçekleşmediğini iddia etti.

Tacirin köye muhtar aracılığıyla geldiğini belirten Yalın, daha önce aynı kişinin köyden hayvan alıp ödemelerini yaptığı için kendisine güvendiklerini söyledi. Hayvanları teslim ettikten sonra bir ay içerisinde ödeme yapılacağının kendisine bildirildiğini ifade eden Yalın, verilen sözün tutulmadığını dile getirdi.

Ailesinin ekonomik yükünü hafifletmek amacıyla hayvanlarını sattığını anlatan Yalın, oğlunun ev alımı nedeniyle bankadan kredi çektiklerini belirterek, “Bankaya 280 bin lira borcum var. Ayrıca bu ayın 26’sında ödemem gereken 126 bin liralık senedim bulunuyor. Borçlarımı kapatmak için hayvanlarımı sattım ancak paramı alamadım” dedi.

Tacire ulaşmak için defalarca girişimde bulunduğunu kaydeden Yalın, ilk zamanlarda çeşitli gerekçeler öne sürüldüğünü, daha sonra ise maddi imkânsızlık nedeniyle ödeme yapılamayacağının söylendiğini ifade etti. Son dönemde telefonlarına da cevap verilmediğini belirten Yalın, yaşadığı mağduriyetin giderek büyüdüğünü söyledi.

Aylar geçmesine rağmen alacağını tahsil edemediğini iddia eden Yalın, yetkililerden destek beklediğini dile getirerek mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin