Reklam
Reklam
yeni proje 3 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2024 14:26 tarihinde yayınlandı
0

Hindistan’da otobüse saldırı: 10 ölü

Hindistan’da silahlı saldırı düzenlenen bir otobüsün vadiye yuvarlanması sonucu 10 kişi hayatını kaybetti, 33 kişi yaralandı.

Hindistan’ın Cemmu ve Keşmir eyaletine bağlı Reasi bölgesinde Hinduları tapınağa götüren bir otobüse silahlı saldırı düzenlendi.

Polis tarafından yapılan açıklamaya göre saldırı nedeniyle şoförün kontrolünü kaybetmesi sonucu otobüs vadiye yuvarlandı. Kazada 10 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Saldırganları yakalamak için Hindistan ordusu ve polisi tarafından arama operasyonu başlatıldı.

Hindistan Başbakan Narendra Modi’nin olayla ilgili bilgilendirildiği ve yaralılara en iyi tedavinin sağlanması talimatını verdiği açıklandı. Hindistan ve Pakistan arasında anlaşmazlıkların olduğu Keşmir bölgesinde güvenlik sorunları yaşanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
hurda malzemelerden yaptiklari araclarla yokus asagi yaristilar UMs9kc3Z
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Hurda malzemelerden yaptıkları araçlarla yokuş aşağı yarıştılar

Artvin’de geri dönüşüme dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Gravity Racer yarışında, hurda malzemelerden yapılan motorsuz araçlarla yarışan sürücüler renkli görüntüler oluşturdu.

Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Artvin Off-Road Spor Kulübü tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlene yarışlara, atık malzemelerden tasarlanan motorsuz araçlarla 15 sürücü katıldı. Hastane Kavşağı’ndan başlayıp Artvin Valiliği önünde sona eren yaklaşık 1 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen yarışlar sırasında bazı caddeler trafiğe kapatıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte; duş küveti, buzdolabı parçaları, kalorifer boruları, demir kapı, varil ve koltuk gibi hurda malzemelerden yapılan dört tekerlekli araçlar dikkat çekti. Tamamen yerçekimiyle hareket eden araçlarla yarışan sürücüler, dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Artvin Off-Road Spor Kulübü’nden Tolga Şatır, “Artvin’de geri dönüşüme dikkat çekmek ve gençlerin üretkenliğini teşvik etmek amacıyla düzenlediğimiz organizasyonun üçüncüsünü gerçekleştirdik. Tamamen atık malzemeler kullanılarak hazırlanan araçlar büyük ilgi gördü. Varillerden, koltuklardan ve borulardan yapılan araçlarla hem geri dönüşüm mesajı verildi hem de gençlerin yetenekleri ortaya konuldu. Özellikle Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Halktan katılımcılar da kendi yaptıkları araçlarla organizasyonda yer aldı. Bu yıl yarışlarda 15 araç mücadele etti” ifadelerine yer verdi.

Yaklaşık 1 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen yarışlar renkli görüntülere sahne olurken, yarışmada Ferhat Bekçi ile Yunus Emre Uzun birincilik elde etti. Yarışların sonunda dereceye giren yarışmacılara para ödülü verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin