Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Ekim, 2018 13:48 tarihinde yayınlandı
0

Hindi ve Horoz ödüllü Motokros yarışları yapıldı

Eflani ilçesi Kadıköy Göletinde 28-30 Eylül tarihleri arasında Müzekent Motosiklet Kulübü tarafından doğa kampı organize edildi. Türkiye’nin her yerinden motor ve doğa severlere açık olan doğa kampında, üç gün boyunca çeşitli etkinlikler ve yarışmalar düzenledi. Kampın ikinci gününde düzenlenen motokros yarışlarında motor severler yarışmanın ödülü olan hindiyi kazanmak için kıyasıya mücadele etti.

9 Yarışmacının katıldığı hard enduro turunun 4 etaplık yarışmasında bazı yarışmacılar kazalar atlatırken, bazıları da motorlarının arızalarından dolayı yarışı yarıda bırakmak zorunda kaldı. Yarışı birinci olarak tamamlayan ve daha önce Türkiye şampiyonlukları da bulunan Rafet Karakuş birincilik ödülü olan hindinin sahibi olurken, Mustafa Türkcan ikinci ve Serdar Şaşmaz ise üçüncü olarak horoz ve tavuk ödülünü almaya hak kazandı.
Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, etkinliğin Safranbolu Müzekent Motosiklet Kulübü tarafından düzenlendiğini ve kendilerinden de alt yapı desteği verebilecekleri konusunda görüş aldıklarını belirterek, “Bizde her türlü desteği verebileceğimizi söyledik. Gördüğünüz gibi benimde beklemediğim bir organizasyon gerçekleşiyor. Ben öncelikle Müzekent Motosiklet Kulübüne böyle bir organizasyon gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum. Ülkemizin çeşitli bölgelerinden gelen misafirlerimiz var. Onlar dün akşam burada konakladılar, son derece memnunlar. Biz böyle organizasyonların geleneksel hale gelmesini arzu ediyoruz” dedi.
“HİNDİLERİNİ YILBAŞINA KADAR BEKLESİNLER”
Eflani Kadıköy Göletinde 2018 yılı Müzekent dostluk ve doğa kampı yaptıklarını ifade eden Müzekent Motosiklet Kulübü Başkanı Celil Özdemir, “Bu çerçevede hard enduro ve soft enduro yarışmalarımız oldu. Bu yarışmada da Türkiye’nin önde gele yarışmacılarından Rafet Karakuş ağabeyimiz çift ödülle birinci oldu. Yine her zamanki gibi maşallahı var. Kampın ikinci günündeyiz, her şey çok güzel gidiyor. Belediyemiz sağ olsun her türlü desteği verdi. Yarışlarımız çok güzel geçti. 4 etaptan oluşan minimum 3 dakikalık tur süresi oluşan bir etabı Rafet ağabeyimiz 9 dakika civarında derece ile bitirdi. Biraz da zor olanı gerçekleştirdi sağ olsun. Etkinliğin güzel geçmesine neden oldular ben kendilerine teşekkür ediyorum. Hindilerini de yılbaşına kadar beklesinler diyoruz” diye konuştu.
“BU ZAMANA KADAR ALDIĞIM EN İLGİNÇ KUPAYDI”
“Bu zamana kadar aldığım en ilginç kupaydı ve çok ilginç hediye oldu” diyen Rafet Karakuş, “Gerçekten doğa ile iç içeyiz burada. İnanılmaz güzel bir manzarası ve havası var. Güzel bir organizasyondu. İstanbul’dan çıktık geldik. Çünkü motosikleti seviyoruz. Motosikletle uğraşan insanları da seviyoruz. Buna destek amaçlı çıktık geldik buraya. Ben yaklaşık 5 yıldır yarışıyorum. 5-6 tane Türkiye Şampiyonluğum var. 2017’de Türkiye’nin en hızlısı oldum. Bu işe gönül verdik yıllardır yarışıyoruz. Gerçekten güzel bir spor” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
mke samsun uretim kampusu ve yeni osbye ust duzey ziyaret ueDxhHjy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
0 0

MKE Samsun Üretim Kampüsü ve Yeni OSB’ye üst düzey ziyaret

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Samsun Üretim Kampüsü ile Samsun Yeni Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Çarşamba ilçesinde yapımı süren MKE Samsun Üretim Kampüsü’nü ziyaret eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kampüsteki son durumu yerinde inceleyerek MKE Genel Müdürü İlhami Keleş’ten bilgi aldı.

Yaklaşık 5 milyon metrekarelik alanda kurulum çalışmaları devam eden kampüste, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaç duyduğu stratejik ürünlerin yerli imkanlarla üretilmesi hedefleniyor. Ziyarette, savunma sanayisindeki yatırımların ülke ekonomisine ve milli üretim kapasitesine sağlayacağı katkılar değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Tekkeköy ilçesinde yapımı süren Samsun Yeni Organize Sanayi Bölgesi’nde(OSB) de incelemelerde bulundu. Türkiye Yüzyılı vizyonunun önemli üretim merkezlerinden biri olması hedeflenen Yeni OSB’de yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Yılmaz, yüksek teknolojiye dayalı katma değerli üretimin Samsun’un ekonomik gelişimindeki rolüne dikkat çekti.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan da ziyaretlere ilişkin yaptığı değerlendirmede, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ı kentte ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Doğan, yaklaşık 2 milyar TL yatırım bedeline sahip MKE Samsun Üretim Kampüsü’nün hem Samsun hem de Türkiye için önemli bir kazanım olduğunu ifade ederek, “Kuzeyin Üretim Merkezi” olarak nitelendirilen Samsun’da yatırımların hız kesmeden sürdüğünü vurguladı.

Ziyaretlere TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Samsun Milletvekili Mehmet Muş, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili İlyas Topsakal, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, siyasi parti temsilcileri ve protokol üyeleri de katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin