Hilmi Güler, Avrupa Konseyi’nde sert çıktı: "Geçmişiniz kirli, dürüst olun" - Karabük Haber Postası
hilmi guler avrupa konseyinde sert cikti gecmisiniz kirli durust olun aqt93qFr
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mart, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Hilmi Güler, Avrupa Konseyi’nde sert çıktı: “Geçmişiniz kirli, dürüst olun”

Fransa’nın Strazburg kentinde yapılan Avrupa Kurulu Lokal ve Bölgesel İdareler Kongresi’nde Türkiye’yi temsil eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Avrupalılara sert çıkarak, “Demokrasi geçmişiniz kirli ve sabıkalı, dürüst olun” dedi.

Başkan Güler, Kurulda Türkiye’deki mevcut yargı süreçleri üzerine tartışma çıkması üzerine kelam alarak, “Demokrasi geçmişi kirli ve sabıkası olan ülkeler bize demokrasi dersi veremez” diyerek sert konuştu.

Başkan Güler, konuşmasında “Burada devam eden bir yargı var, erken kıymetlendirme yapılıyor. 3 yıl varsa seçimleri lakin ne olursa olsun bunların tarafsız bir halde tartışılmasından yanayım. Ancak demokrasi geçmişi kirli olan sabıkası olan birtakım ülkelerin bize buradan demokrasi dersi vermeye kalkışmalarını kınıyorum” sözlerini kullandı.

“Avrupa sapla samanı birbirine karıştırıyor”

Başkan Güler, şöyle devam etti:

“Bakın insan haklarından konuşuyoruz. Filistin’i konuşmuyoruz, Gazze’ye konuşmuyoruz. Suriye sorununu çözdük arkadaşlar. Suriye sorunu çözüldü, PKK problemi çözülüyor şu anda, bu mu sizi rahatsız ediyor? Burada temelinde terör problemiyle demokrasiyi karşılaştırmak istemiyoruz fakat burada maalesef sapla samanın birbirine karıştığını görüyoruz. Onun için tarafsız olmaya, dürüst olmaya, faziletli olmaya davet ediyorum.”

“Dürüst olun”

Konseyde Avrupa’nın geleceğini ilgilendiren ana bahislerin konuşulması gerektiğini de vurgulayan Lider Güler, “Buradaki iş o kadar kolay değil. Bu işin yarın NATO’su var, güç güvenliği var. Bunlar hiç konuşulmayacak mı? Bakın Rusya-Ukrayna problemini konuşuyorsunuz. Yüzüstü bıraktınız birtakım ülkeleri. Biz bunları daima kaydediyoruz. Onun için çok âlâ takip edelim ve dürüst olalım” biçiminde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda alacak verecek kavgasinda silahlar konustu cPbTgI43
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Nisan, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da alacak verecek kavgasında silahlar konuştu

Bolu’da alacak-verecek meselesi nedeniyle karşı karşıya gelen iki grup arasında çıkan tartışmada silahlar çekildi. Havaya ateş açılan olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, 4 şüpheli gözaltına alındı.

Olay, Aktaş Mahallesi Kocabey Sokak üzerinde gece saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, aralarında alacak-verecek husumeti bulunan iki grup sokak ortasında karşılaştı. Sözlü olarak başlayan tartışma kısa sürede büyüyerek silahlı kavgaya dönüştü. Tarafların silahlarını çekerek havaya ateş açması çevrede paniğe neden oldu. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine kısa sürede ulaşan ekipler, kavgaya karıştığı belirlenen M.Y., A.A., U.A. ve K.Y.’yi gözaltına aldı. Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı öğrenildi. Ayrıca ekipler, 2 şüphelinin olay yerine geldiği 06 DID 751 plakalı aracı inceledi.

Polis ekipleri, olayın ardından çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili incelemenin sürdüğü bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin