blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Şubat, 2025 16:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Highway savaş alanına döndü: Fenerbahçeli ve Amedsporlu taraftarlar birbirine girdi

Boluspor ile oynayacakları maç için Bolu’ya gelen Amedspor taraftarları ile Fenerbahçe taraftarları mola verdikleri Highway AVM’nin otoparkını savaş alanına çevirdi. Jandarma takımları havaya ateş açıp, tarafları zahmetle ayırırken, hengamede 2 kişi yaralandı.
Olay, TEM Otoyolu üzerinde Bolu Highway AVM’nin otoparkında meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Boluspor ile oynayacakları maç için Bolu’ya gelen Amedspor taraftarlarıyla Kasımpaşa maçını izlemek için İstanbul’a giden Fenerbahçe taraftarları mola verdikleri Highway’de karşılaştı. İki kadronun taraftarları ortasında yaşanan gerginlik, hengameye dönüştü. Taraflar birbirlerine bıçak ve taşlarla saldırdı. Adeta savaş alanına dönen ortamda, 2 Fenerbahçe taraftarı yaralandı. İhbar üzerine olay bölgeye jandarma ve sıhhat grupları sevk edildi. Jandarma takımları, tarafları ayırmak için havaya ateş açtı. Sıhhat takımlarının birinci müdahalesinin akabinde yaralanan 2 Fenerbahçe taraftarı sağlıkçılar tarafından hastaneye kaldırılıp, tedaviye alındı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da yeni nesil habercilik atağı: Dron destekli eğitimler başlıyor

Bağlantı Başkanlığı Samsun Bölge Müdürlüğü tarafından başvurusu yapılan "Dron Dayanaklı Habercilik ve İHA-1 Ticari Pilot Eğitim Programı" projesi, 2025 Yılı Teknik Dayanak Programı kapsamında Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ile imzalanan dayanak mukavelesi çerçevesinde hayata geçiriliyor.
Sözleşme, Bağlantı Başkanlığı Samsun Bölge Müdürü Ebu Bekir Ayrancı ile OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle tarafından imzalandı. Proje kapsamında, Samsun vilayetinde vazife yapan lokal basın mensupları, kamu kurumlarının basın birimleri çalışanları ve iletişim fakültesi öğrencilerinden oluşan 30 kişilik bir kümeye, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü onaylı kurumlar aracılığıyla 32 saatlik İHA-1 Ticari Pilotluk Eğitimi ve 8 saatlik dron ile turizm tanıtımı temalı medya çekimi eğitimi verilecek. Eğitimler sonunda iştirakçilere, dron teknolojilerini profesyonel seviyede kullanabilmelerine imkan sağlayan sertifikalar ve ehliyetler takdim edilecek.
İletişim Başkanlığı Samsun Bölge Müdürü Ebu Bekir Ayrancı imza merasiminde yaptığı konuşmada, "İletişim teknolojilerinin süratle evrildiği günümüzde, klasik habercilik anlayışına yenilik katmak ve mahallî basınımızın dijital yetkinliklerini artırmak büyük değer taşıyor. Bu proje sayesinde sırf habercilik değil; turizm tanıtımı, kriz irtibatı ve kamu bilgilendirmesi üzere pek çok alanda nitelikli içerik üretimi desteklenecek. Dron teknolojisinin aktif kullanımıyla bölgemizin doğal hoşluklarının daha geniş kitlelere tanıtılmasına katkı sunacağız. Gazetecilerimizin ve iletişimcilerimizin kesimde daha güçlü ve görünür olmalarını desteklemek istiyoruz" dedi.
OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Mahallî Kalkınma Atılımı vizyonu çerçevesinde ajansın yenilikçi projelere sunduğu katkının altını çizerek, "OKA olarak sadece sanayi ve üretim değil; tıpkı vakitte kültür, turizm ve bağlantı üzere alanlarda da bölgesel kalkınmayı destekleyen projeleri önceliklendiriyoruz. Bu eğitim programı, dijitalleşme, istihdam ve turizm tanıtımı üzere çok boyutlu tesir potansiyeline sahip. Bölgedeki potansiyelin kıymetli mecralarda stratejik olarak görünür kılınmasında değerli bir kaldıraç olacak. Bilhassa turizm tanıtımında dron ile yapılacak kaliteli ve özgün çekimlerin bölge destinasyonlarının marka pahasını artıracağına inanıyoruz" diye konuştu.
Ajans yetkilileri, projenin bölgedeki öteki irtibat üniteleri ve mahallî medya kuruluşları için de bir model oluşturmasını hedefliyor. Ayrıyeten, projenin iştirakçilere sağlayacağı teknik bilgi birikiminin dalda yaygınlaşmasıyla birlikte, bölgedeki medya kapasitesinin sürdürülebilir formda artacağı vurgulandı.
Proje sonunda iştirakçilerin sadece birer haberci değil, birebir vakitte turizm elçileri ve dijital medya üreticileri olarak daha etkin roller üstlenmeleri mümkün olacak. Gerek afet vakitlerinde kriz haberciliği gerekse kültürel mirasın tanıtımı üzere alanlarda yeni kuşak içerik üreticiliğine dayalı kalkınma perspektifiyle hayata geçirilen projenin, Orta Karadeniz Bölgesi’nin tanıtım, istihdam ve dijital dönüşüm gayelerine katkı sunması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin