Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Ağustos, 2022 13:14 tarihinde yayınlandı
0

Hıdırlık Seyir Tepesi 3 Ayda 63 Bin Ziyaretçi Ağırladı

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin göreve başlamasıyla yenilenerek eskisinden daha temiz ve estetik bir görünüme kavuşan Hıdırlık Seyir Tepesi, bu yaz da yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası oluyor.

İşletme Müdürlüğünün profesyonel kadrosuyla hizmet veren kafeteryası ve Tarihi Çarşı’yı tam tepeden gören muhteşem manzarası ile Safranbolu’nun önemli noktalarından biri olan Hıdırlık, son üç ayda önemli sayıda misafiri konuk etti.

3 AYDA 63 BİNİN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ

Hıdırlık Seyir Tepesi’nin, turizmin canlandığı son üç ayda 63 binin üzerinde ziyaretçi alarak önemli bir rakama ulaştığını kaydeden Başkan Köse, “Tesisimiz; Mayıs ayında 19.516, Haziran ayında 15.978, Temmuz’da ise 27.769 kişiyi konuk etti. Bizleri en çok mutlu eden ise, ziyaretçilerimizin buradan mutlu ayrılmaları oldu.” diye konuştu.

Safranbolu’nun bir turizm kenti olduğunun altını çizen Başkan Köse, “Oldukça atıl bir vaziyette olan seyir tepemizi, tamamen Belediyemizin personeli ve imkânları ile yeniden Safranbolu turizmine kazandırdık. Buranın, yerli ve yabancı misafirlerimizin çok fazla tercih ettiği bir mekân haline gelmesinden büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

DİJİTAL REHBER SİSTEMİNDEKİ ROTALAR

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Tarihi Çarşı turu yapan turistlerin yeni rotalar keşfedebileceğini de hatırlatarak, “Hazırladığımız dijital rehber sistemi ile Safranbolu’yu ziyaret eden misafirlerimiz tek başına, kimseye danışmadan, Tarihi Çarşı bölgesini bilmeseler bile istedikleri doğrultuda doğa yürüyüşü, kültür gezisi ya da foto safari etkinliklerini gerçekleştirebilecekler. Bunun için bilboardlarımızda yer alan rota afişinin kare kodunu telefonlarına okutmaları yeterli olacak.” dedi. (Nurettin Acar)

thumbnail WhatsApp Image 2022 08 02 at 16.05.53

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu adliyesinde hsk kararnamesi 7 isim gitti 4 isim geldi XceHuRTv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu adliyesinde HSK kararnamesi: 7 isim gitti, 4 isim geldi

HSK’nin 4 bin 967 hâkim ve savcıyı kapsayan 2026 Yılı Ana Kararnamesi’nde, Bolu Adliyesinden 7 yargı mensubu başka illere tayin edilirken kente 4 yeni isim atandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından hazırlanan 2026 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi yayımlandı. Türkiye genelinde 4 bin 967 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname kapsamında, Bolu Adliyesinde de önemli değişiklikler yaşandı. Kararname ile Bolu’da görev yapan 7 hakim ve savcının tayini farklı illere çıkarken, kente 4 yeni isim atandı.

Bolu’dan giden isimler

Kararnameye göre Bolu Adliyesinde görev yapan ve tayini çıkan isimler ile yeni görev yerleri şu şekilde sıralandı: Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına atandı. Bolu Hâkimi Aslıhan Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Hatice Kul Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına tayin oldu. Bolu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Ebru Üstünbaş, Ordu Cumhuriyet Savcılığı görevine getirildi. Bolu Hakimi Fatma Çiçek Bağcı, Elazığ Hakimliğine atandı. Bolu Hakimi Buket Sarışen, Konya Hakimliğine tayin edildi.

Bolu’ya atanan isimler

Farklı illerden Bolu Adliyesi kadrosuna dahil olan ve görevlerine başlayacak isimler ise şunlar oldu: İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mahir Taştimur, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Osman Belen, Bolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Yusuf Erkan Bezgin, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı. Hatay Cumhuriyet Savcısı Furkan Hekimoğlu, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin