Reklam
Reklam

Heyelanın olduğu bölgede afet dersi işlediler

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2024 20:00 tarihinde yayınlandı
0

Tokat Üniversitesi Niksar Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencilerine tabiat afetlerine karşı bilinçlendirme gezisi düzenlendi. Niksar’da heyelanın yıktığı köye giden öğrenciler derslerini afetin olduğu köyde işledi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Niksar Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileri ile danışmanları Öğr. Gör. Mustafa Yıldız ve Öğr. Gör. Gökhan El, 3 Şubat tarihinde Niksar ilçesine bağlı Günebakan köyünde meydana gelen heyelan olayının etkilerini ve sonuçlarını incelemek üzere köye ziyaret gerçekleştirdi. Öğrenciler, afet bölgelerinde gerçekleşen olayların etkilerini yerinde gözlemleyerek bu tür durumlarla başa çıkma ve önleme konusunda bilgi sahibi olmayı amaçladı. Heyelan bölgesinde yapılan gözlemler, öğrencilere afetlerin oluşturduğu potansiyel riskler hakkında somut bir perspektif kazandırdı. Köyde hazır bulunan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri, öğrencilere heyelanın genel değerlendirmesini yaparak bölgenin jeolojik yapısı hakkında detaylı bilgi verdi. Öğrenciler, doğal afetlerin oluşumu ve sonuçları konusunda AFAD ekiplerinden edindikleri bilgilerle daha fazla bilinçlenmiş oldu. Bu bilinçlendirme gezisi, öğrencilere pratik bir eğitim imkânı sunarken aynı zamanda toplumda afet farkındalığını artırmayı hedefledi. Niksar MYO öğrencileri, aldıkları bilgiler doğrultusunda gelecekte benzer afet durumlarında daha etkin bir şekilde müdahale edebilecek ve toplumu bilinçlendirme çalışmalarına katkı sağlayabilecek yetkinliklere sahip olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kastamonu’da kaçakçılık operasyonu

kastamonuda kacakcilik operasyonu IXWfkATh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da polis ekiplerince gerçekleştirilen kaçakçılık operasyonunda 7 adet gümrük kaçağı cep telefonu, şarj aleti ve parfüm ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, il merkezinde bulunan 2 iş yerinde arama yapıldı. Aramalarda 7 adet gümrük kaçağı cep telefonu, 8 adet gümrük kaçağı şarj aleti ile 30 adet gümrük kaçağı parfüm ele geçirilirken, olayla ilgili 3 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin