Heyelan tehdidi altındaki Tokat OSB’de fore kazıklarıyla önlem alınıyor - Karabük Haber Postası
heyelan tehdidi altindaki tokat osbde fore kaziklariyla onlem aliniyor rS5eXsZ6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mart, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Heyelan tehdidi altındaki Tokat OSB’de fore kazıklarıyla önlem alınıyor

Tokat Organize Sanayi Bölgesi’nde yağışlar nedeniyle heyelan yaşandı. Heyelan riskine karşı 40 dönümlük alanda fore kazık çalışmaları başlatıldı.

Tokat OSB’de konteyner firmalarına tahsis edilen alanda yağışlar nedeniyle toprak kayması yaşandı. Gelişecek yeni bir heyelanın 40 dönümlük alanı etkileme riski bulunduğu için AFAD bölgede çalışma başlattı. OSB bütçesinden karşılanan yatırımla alan yerini kuvvetlendirmek için 230 adet fore kazığı çakılmaya başlandı. Heyelanın tesiriyle OSB’nin ana su çizgisinde da hasar oluştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda iki genci silahla yaralayan 3 supheli tutuklandi rxg6yCqN
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da iki genci silahla yaralayan 3 şüpheli tutuklandı

Bolu’da konuşmak için çağırdıkları sokakta iki genci silahla vurarak yaralayan 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olay, Çıkınlar Mahallesi 20. Cadde üzerinde meydana gelmişti. F.K. (22) ve Ç.G. (27), konuşmak için çağrıldıkları caddede araçtan inen E.C.’nin silahlı saldırısına uğrayarak ayaklarından yaralanmıştı. Olayın ardından araçla kaçan E.C. ve yanında bulunan B.K. ile O.S., Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin uzun süren takibi ve kovalamacası sonucu gece saatlerinde kıskıvrak yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından E.C., B.K. ve O.S., güvenlik önlemleri altında Bolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan 3 şüpheli, tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Aileleri basın mensuplarını engellemeye çalışmıştı

Öte yandan, şüphelilerin adliyeye getirilişi sırasında bina önünde bekleyen aileleri ve yakınları, görevini yapan basın mensuplarına zorluk çıkarmıştı. Görüntü alınmasını engellemek isteyen aile yakınları gazetecilere, “Allah belanızı versin, biz çekilmesini istemiyoruz. Daha 18 yaşında” diyerek tepki göstermiş, şüphelilere ise “Çıkışın daha dik olacak, arkandayız oğlum” diyerek seslenmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin