Tokat Organize Sanayi Bölgesi’nde yağışlar nedeniyle heyelan yaşandı. Heyelan riskine karşı 40 dönümlük alanda fore kazık çalışmaları başlatıldı.
Tokat OSB’de konteyner firmalarına tahsis edilen alanda yağışlar nedeniyle toprak kayması yaşandı. Gelişecek yeni bir heyelanın 40 dönümlük alanı etkileme riski bulunduğu için AFAD bölgede çalışma başlattı. OSB bütçesinden karşılanan yatırımla alan tabanını kuvvetlendirmek için 230 adet fore kazığı çakılmaya başlandı. Heyelanın tesiriyle OSB’nin ana su çizgisinde da hasar oluştu.


Heyelan tehdidi altındaki Tokat OSB’de fore kazıklarıyla önlem alınıyor
Yeşil Vatan’a 7/24 Nöbet
Ormanların korunması ve orman suçlarının önlenmesi amacıyla yürütülen gece koruma ve önleme faaliyetleri, 7 gün 24 saat esasıyla devam ediyor.
Toplu koruma ekipleri tarafından gerçekleştirilen gece denetimlerinde; orman emvali, üretim sahaları ve ormanlık alanlar düzenli olarak kontrol ediliyor, olası risklere karşı gerekli tedbirler titizlikle alınıyor.
Yetkililerden yapılan açıklamaya göre, uygulamalar tüm işletme müdürlüklerinde kararlılıkla yürütülüyor. Gece gündüz demeden Yeşil Vatan’a sahip çıkan ekipler, olası kaçak ağaç kesimi, izinsiz nakliyat ve yangın riskine karşı 24 saat teyakkuz halinde bulunuyor.
Vatandaşların da duyarlı olması gerektiğini vurgulayan yetkililer, orman yangınları ve kaçakçılıkla mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirtti.

