Bartın’ın Amasra ilçesinde yaşanan sel afetinden etkilenen noktalardan biride Amasra Tüneli oldu. Girişinde heyelan oluşan tünelin içerisini de su bastı. Ekipler heyelana müdahale ederken tünel içinde de temizlik çalışması başlatıldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünce turuncu kod ile uyarılan Bartın’ın Amasra ilçesinde sağanak yağışlar sonrası sel oluştu. İlçe merkezinden geçen Horhor deresinin taşması nedeniyle birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. Sel afetinden etkilenen noktalardan biride Bartın’dan Amasra’ya ulaşım sağlayan bin 100 metre uzunluğundaki Amasra Tüneli oldu.
Tünelin giriş kısmında ormandan gelen suların oluşturduğu şelale heyelana neden oldu. Ormandan gelen suların tünel içine akması sonrasında çift yönlü olarak ulaşıma kapatılan tünelde temizlik çalışması başlatıldı.
Tünel girişindeki heyelana Karayolları ekiplerince müdahale edilirken tünel içindeki balçıklar ise itfaiye ekiplerince temizleniyor.
Tünelin kapalı olması nedeniyle ilçeye ulaşım alternatif güzergahlardan sağlanıyor. (İHA)


Heyelan oluşan Amasra Tünelinde temizlik çalışmaları başlatıldı
Trabzonspor’da yeni sezon zirvesi
Trabzonspor’da yeni sezon öncesi planlama çalışmaları kapsamında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Bordo-mavili kulübün yöneticileri ile teknik heyeti, İstanbul’da bir araya gelerek geride kalan sezonu ve yeni döneme ilişkin yol haritasını masaya yatırdı.
Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, Asbaşkan Zeyyat Kafkas, Başkan Yardımcısı İbrahim Şahinkaya, Takım Menajeri Emrah Tok ve Teknik Direktör Fatih Tekke’nin katılımıyla İstanbul’da düzenlenen değerlendirme toplantısında, kulübün sportif ve mali gündemine ilişkin önemli konular görüşüldü.
Geçen sezon ve transfer çalışmaları değerlendirildi
Toplantıda, geride kalan sezonun genel değerlendirmesi yapılırken, devam eden transfer çalışmaları ve mevcut kadro planlaması da ele alındı. Yönetim ve teknik heyet, yeni sezon öncesinde takımın ihtiyaçları doğrultusunda yürütülen çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Bütçe, mali yapı ve akademi gündemdeydi
Görüşmede kulübün bütçe planlaması ve mali konuların yanı sıra akademi yapılanmasına ilişkin başlıklar da değerlendirildi. Trabzonspor’un sürdürülebilir başarı hedefi doğrultusunda altyapı organizasyonunun geliştirilmesine yönelik çalışmalar masaya yatırıldı.
Avrupa hedefleri konuşuldu
Toplantıda ayrıca yeni sezon hedefleri ile bordo-mavili ekibin Avrupa kupalarında mücadele edeceği süreçte izlenecek yol haritası üzerinde duruldu. Yönetim ve teknik heyetin, takımın sportif başarılarını artırmaya yönelik planlamalar konusunda görüş birliğine vardığı öğrenildi.


