Heyelan oluşan Amasra Tünelinde temizlik çalışmaları başlatıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Haziran, 2023 14:25 tarihinde yayınlandı
0
0

Heyelan oluşan Amasra Tünelinde temizlik çalışmaları başlatıldı

Bartın’ın Amasra ilçesinde yaşanan sel afetinden etkilenen noktalardan biride Amasra Tüneli oldu. Girişinde heyelan oluşan tünelin içerisini de su bastı. Ekipler heyelana müdahale ederken tünel içinde de temizlik çalışması başlatıldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünce turuncu kod ile uyarılan Bartın’ın Amasra ilçesinde sağanak yağışlar sonrası sel oluştu. İlçe merkezinden geçen Horhor deresinin taşması nedeniyle birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. Sel afetinden etkilenen noktalardan biride Bartın’dan Amasra’ya ulaşım sağlayan bin 100 metre uzunluğundaki Amasra Tüneli oldu.
Tünelin giriş kısmında ormandan gelen suların oluşturduğu şelale heyelana neden oldu. Ormandan gelen suların tünel içine akması sonrasında çift yönlü olarak ulaşıma kapatılan tünelde temizlik çalışması başlatıldı.
Tünel girişindeki heyelana Karayolları ekiplerince müdahale edilirken tünel içindeki balçıklar ise itfaiye ekiplerince temizleniyor.
Tünelin kapalı olması nedeniyle ilçeye ulaşım alternatif güzergahlardan sağlanıyor. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu ogrencileri surdurulebilir ulasim projesiyle uluslararasi forumda 6AQpNXE4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ öğrencileri sürdürülebilir ulaşım projesiyle uluslararası forumda

Karabük Üniversitesi (KBÜ) öğrencileri, Endonezya’da düzenlenen Dünya Gençlik Forumu 2026’ya katılarak projeleriyle öne çıktı.

Karabük Üniversitesi öğrencileri, geliştirdikleri sürdürülebilir ulaşım projesiyle Dünya Gençlik Forumu 2026’da uluslararası alanda dikkat çekti.

Endonezya’daki Universitas Pancasakti Tegal ev sahipliğinde çevrim içi olarak gerçekleştirilen forumda, dokuz farklı ülkeden gençler bir araya geldi. Etkinlikte gezegeni koruma bilinci ana tema olarak öne çıktı.

Foruma, Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Programı öğrencileri Enishan Sardoğan ve Medine Tıraş katıldı. Öğrenciler, sürdürülebilirlik ve akıllı ulaşım alanında geliştirdikleri projeyle büyük ilgi gördü.

Türkiye, Japonya ve Avrupa Birliği iş birliğiyle yürütülen proje; karbon salınımının azaltılması, yakıt tasarrufu sağlanması ve araç paylaşımı ile toplu taşıma kullanımının teşvik edilmesini hedefliyor.

Forum kapsamında farklı ülkelerden genç konuşmacılar eğitim, çevre, teknoloji ve iş dünyası başlıklarında sunumlar gerçekleştirdi.

Etkinlik, soru-cevap oturumlarıyla etkileşimli şekilde devam etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin