Karabük Postası tarafından
21 Şubat, 2022 10:47 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Heyelandan Zarar Gören Ailelere Devlet Desteği

Yenice ilçebi Değirmenyanı köyünde meydana gelen heyelan etkisi artıyor. Dün itibarıyla 17 ev tahliye edilirken, yollarda ve bahçelerde artan yarıklar evler için tehlike oluşturmaya devam ediyor. Vali Fuat Gürel, Yenice ilçesine bağlı Değirmenyanı Köyünde meydana gelen heyelan nedeniyle 17 evin boşaltıldığını, afetzedelere de ekonomik olarak destek vereceklerini söyledi. Yenice ilçesi Değirmenyanı Köyü Erfeyli Mahallesinde önceki gece iki gün önce meydana gelen heyelan etkisini arttırdı. Gün geçtikçe yollarda ve bahçelerde artan yarıklar evler için tehlike oluşturmaya devam ediyor.  Vali Fuat Gürel, afet bölgesine gelerek incelemelerde bulundu. Vatandaşlarla bire bir görüşen Gürel, geçmiş olsun dileklerini ileterek gerekli çalışmaları yapacaklarını ifade etti. Afet nedeniyle zarar gören evleri de inceleyen Gürel, vatandaşların zihnet eşyaları dışındakileri çıkarmak için uğraşmamaları gerektiğini, bunun tehlikeli olabileceği konusunda uyardı. Drone ile havadan görüntülenen bölgede yarıkların ve çökmelerin arttığı görüldü. “17 HANEYİ BOŞALTTIK, VATANDAŞLARIMIZI KİRALADIĞIMIZ YERLERE NAKLEDECEĞİZ” Gazetecilere açıklamalarda bulunan  Vali Fuat Gürel, “Maalesef son birkaç gündür zeminde hareketlenme olduğu ihbarını alan arkadaşlarımız inceleme yaptı. Son dönemde yağan yoğun kar ile beraberinde yağmur yağışı sonrası eriyen karla birlikte zeminde yaşanan yumuşamadan dolayı, 17 hanemizi etkileyen heyelan riski var. Tespit ettiğimiz 17 haneyi boşalttık. Burada oturan vatandaşlarımızı tahliye ederek yakınlarına ve ya da kiraladığımız yerlere nakledeceğiz” diye konuştu. “VATANDAŞLARIMIZA EKONOMİK OLARAK DESTEK VERECEĞİZ” Vatandaşlara kalıcı çözüm bulmak için çalışmaları devlet olarak üreteceklerini ifade eden Gürel, “Yukarı kısımda heyelan tehlikesi yok. Elektriği vereceğiz. Suyla alakalı sıkıntı var. Çöken yollar konusunda yeni alternatif yollar yapılacak. Kısa vadede vatandaşlarımıza ekonomik olarak destek vereceğiz bunun yanında kalıcı konutları nereye yapılacağı noktasında çalışma yapacağız. Şükürler olsun, hiçbir can kaybı ve yaralanma yok. Erken tespit ile evleri hızlıca boşalttık. Bu bölgenin yarısından çoğunu etkileyen bir heyelan tehlikesi var” diye konuştu. Gürel, afet bölgesi ilan edilip edilmeyeceği konusundaki kararın yapılan çalışmalar sonunda verileceğini kaydetti. Vali Gürel'e köydeki incelemelerine, İlçe Kaymakamı Yasin Erdem'in yanı sıra İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Garip Gümüş ve AFAD İl Müdürü Gazanfer Erbay da eşlik etti.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Nisan, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Rektör Kırışık’tan Anatomi Alanınında Türkiye Birinciliği Kazanan Akademisyene Ödül

Karabük Üniversitesi öğretim elemanları, akademik alanda muvaffakiyet yakalamaya devam ediyor.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Fatih Kırışık anatomi alanının Türkiye Birincisi ile En Güzel Tez Ödüllü Akademisyen’e ödül verdi.
YÖKSİS 2025 bilgilerine nazaran Anatomi alanında Türkiye birincisi olan Tıp Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Seçgin ve Ankara Üniversitesinde hazırladığı doktora teziyle "En Âlâ Doktora Tezi Performans Ödülü"ne layık görülen Sıhhat Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan Dr. Öğr. Gör. Emre Söylemez’e Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık tarafından muvaffakiyet evrakı takdim edildi.
Sağlık bilimleri alanındaki akademik katkıları ve bilimsel çalışmalarıyla dikkat çeken Dr. Öğr. Gör. Emre Söylemez, doktora tezinde sergilediği yenilikçi yaklaşımlar sayesinde kıymetlendirme heyetinden tam not alarak kıymetli bir muvaffakiyete imza attı.
Diğer bir büyük başarı da Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Kısmından Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Seçgin’den geldi. YÖKSİS (Yükseköğretim Bilgi Sistemi) tarafından açıklanan Anatomi Anabilim Kolu akademik performans sıralamasında 2023 yılında 18. sırada yer alan Seçgin, 2024 yılında 3. sıraya yükseldi. 2025 yılının birinci üç ayında kabul edilen ve yayımlanan bilimsel makaleler üzerinden yapılan puanlamada ise 390 puanla Türkiye birinciliğini elde etti.
Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, akademisyenlere muvaffakiyet dokümanlarını takdim ederken, "Karabük Üniversitesini muvaffakiyetle temsil eden bedelli hocalarımızı gönülden tebrik ediyorum. Bu muvaffakiyetler, akademik mükemmeliyetin ve disiplinli çalışmanın eseridir. Üniversite olarak, her vakit bilimsel muvaffakiyetin yanında olmaya devam edeceğiz." sözlerini kullandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.