karabuk
İmsak 05:39
Güneş 07:03
Öğle 13:05
İkindi 16:20
Akşam 18:57
Yatsı 20:16
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
14 Eylül, 2018 13:21 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

HES için ikinci dava açılacak

Şeker Kanyonu'nda  kurulacak  HES'e yapılan itirazları reddeden İl Genel Meclisi'nin kararına karşı ikinci bir dava açılacak. 6 Şubat 2018 tarihinde İl Genel Meclisi, üç karşı oya karşı TM Enerji Şirketi'nin inşaat başvurusunu kabul etmişti. Bunun üzerine Yenice Platformu öncülüğünde yapılan çalışmalardan sonra karara itiraz edilmiş ve bu arada da Kastamonu İdare Mahkemesi'nde dava açılmıştı. Yapılan itirazların Ağustos ayında kabul edilmesinden sonra ikinci bir davanın açılması hazırlıklarına başlandı. Yazıköy ve Tır  Muhtarlarının adına önümüzdeki  günlerde İl Genel Meclisi'nin kararına ilişkin dava açılacak. Davayı takip eden Avukat Hüseyin Aksoy'un yoğun bir hazırlık içinde olduğu öğrenildi. İkinci davada Kastamonu İdare Mahkemesi'nde açılacak. Öte yandan merkezi Ankara'da bulunan Ormancılar Derneği'nin de olaya müdahil olacağı sanılıyor. 24 Haziran seçimlerinin ardından Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, konuyu gerekirse Cumhurbaşkanına kadar götüreceğini ve takipçi olacağını açıklamıştı. Karabük Milletvekilleri Niyazi Güneş ile Hüseyin Avni Aksoy'un da HES'e karşı Yenicelilerin mücadelesini destekledikleri belirtilmişti. İl Genel Meclisi'nin Ağustos ayındaki oturumunda Ergün Özgün, Mehmet Ören ve Hasan Yıldırım itirazların kabulü yönünde oy kullanmışlardı. CHP'li üye Metin Çakır  oylamaya katılmamıştı.  

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
agaca takilan dronu tufekle dala ates ederek kurtardilar OiTKiihW
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mart, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Ağaca takılan dronu tüfekle dala ateş ederek kurtardılar

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Cebeli köyünde ağaca takılan dron, ilginç bir yöntemle kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre dron çekimi için Cebeli köyüne giden Soner Sungur ve Serkan Gedik, yanlarında götürdükleri dron ile deneme uçuşu yaptı. Bir süre havada kalan dron, köyde bulunan uzun bir kavak ağacının dallarına takılarak asılı kaldı.
Kavak ağacının en uç noktasına takılan dronu indirmek için her yolu deneyen ikili tüm çabalarına rağmen başarılı olamadı. Bunun üzerine farklı bir yöntem deneyen Soner Sungur, tüfekle dronun takılı olduğu ince dala ateş etti.
Yapılan atış sonucu dalın kırılmasıyla dron yere düşerek ağaçtan kurtarıldı. Saatler süren uğraşın ardından dron hasar almadan kurtarıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin