Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2018 09:28 tarihinde yayınlandı
0

HES için İdare Mahkemesi’nde ikinci dava açıldı

Yenice’nin Şeker Kanyonu’nda yapılması planlanan HES için ikinci bir dava daha açıldı. Kastamonu İdare Mahkemesi’nde daha önce “suların süresiz kullanımı” konusunda bir dava açılmıştı.

İl Genel Meclisi’nin 6 Şubat 2018 tarihinde  Şeker Deresi’nde yapılacak HES’e inşaat izni kararı üzerine Yenice Platformu öncülüğünde  binlerce imza toplanmış ve  itiraz edilmişti.

İl Genel Meclisi’nin aldığı karara Yazıköy ve Tır Muhtarlıklarının yanında, ilçedeki siyasi partiler, yerel yönetimler ( belediye meclis üyeleri dahil), tüm muhtarlar, kooperatif başkanları, sivil toplum örgütü yöneticilerinin yaptığı itiraz Ağustos ayındaki oturumda 13 oyla reddedilmişti.

İl Genel Meclisi’nin Ağustos ayında itiraz reddeden kararı üzerine Yazıköy ve Tir köyleri adına Avukat Hüseyin Aksoy tarafından 27 Eylül 2018 tarihinde Kastamonu İdare Mahkemesi’nde ikinci bir dava açıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
dq
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
11 Haziran, 2026 16:15 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Milletvekili Keskinkılıç, Zambiya Heyeti ile TBMM’de Bir Araya Geldi

AK Parti Karabük Milletvekili ve Türkiye–Zambiya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ali Keskinkılıç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Zambiya Ulusal Meclisi Başkanı Nelly Mutti ve beraberindeki heyetle gerçekleştirilen temaslara katıldı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile birlikte Zambiya Ulusal Meclisi Başkanı Nelly Mutti ile bir araya gelen Keskinkılıç, görüşmelerde Türkiye ile Zambiya arasındaki dostluk ve iş birliği ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunulduğunu belirtti.

Gerçekleştirilen temaslarda parlamentolar arası diyaloğun güçlendirilmesi, karşılıklı tecrübe paylaşımının artırılması ve ortak çalışma alanlarının genişletilmesi konuları ele alındı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Zambiya Ulusal Meclisi Başkanı Nelly Mutti’nin baş başa görüşmesinin ardından heyetler arası görüşmeler gerçekleştirildi. Program kapsamında iki ülke arasındaki ilişkilerin değerlendirilmesine yönelik ortak basın toplantısı da düzenlendi.

Ziyarete ilişkin açıklamada bulunan Milletvekili Ali Keskinkılıç, Türkiye ile Zambiya arasındaki güçlü dostluk bağlarının daha da pekişmesine katkı sağlayacak temasların hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni ederek, nazik ziyaretleri dolayısıyla Nelly Mutti ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin