Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Nisan, 2016 14:46 tarihinde yayınlandı
0

Her Takı Bir Tutkudur Sergisi Açıldı

Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM)  Takı Tasarım Kursu Hocalarından Güldem Altundal ve kursiyerlerinin kurs süresince yaptıkları tasarımların sergilendiği ve Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy tarafından açılışı yapılan sergiye ilgi oldukça yoğundu.

Açılışta bir konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “ Safranbolu Belediyesinin 2010 yılından bu yana Safranbolu’nun geleneksel kültürünü yaşatmak ve geleceğe taşımak yine buraya turizm amacı ile gelmiş olan hemşerilerimize ve yabancı ziyaretçilerimize de Safranbolu’ya ait el elemlerini, yöresel hediyelik eşyalarını sunmak” dedi.

Bu amaçları gerçekleştirmek üzere yola çıkan SAKEM’de şu anda 7 şubede 108 farklı branşta 1600’ün üzerinde kursiyer ile çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Başkan Aksoy; “  İşte böyle önemli bir kurumumuzun bir branşının yani Takı Tasarım Kursunun sergisini bu gün açacağız.  Bu kursumuzda deriden kağıda kadar pek çok eşya kullanılmakta. İnşallah bu güzel sergiyi hep birlikte gezeceğiz ve ben sergiye katılmaktan büyük mutluluk duyacağınızdan yapılan el emeği göz nuru eserleri beğeneceğinizden eminim. Ben yeniden birbirinden değerli hocalarımı ve kursiyerlerini kutluyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kurdele kesiminin ardından sergiyi gezen davetliler eserlerin muhteşem olduğu konusunda birleşirken, sergi açılışına 23 Nisan etkinlikleri için Safranbolu’da bulunan Dünya Mirası şehirlerinden gelen konuklarda katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
swa 3
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
22 Mayıs, 2026 10:17 tarihinde yayınlandı
0

Vali Çağatay, Tapu ve Kadastro teşkilatını kabul etti

Tapu ve Kadastro Teşkilatı’nın 179. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Karabük Kadastro Müdürü Celalettin Bilgin, Tapu Müdürü Vildan Şendemir Asrın ve beraberindeki kurum personeli, Vali Oktay Çağatay’ı makamında ziyaret etti.

Kabulde, teşkilatın yürüttüğü çalışmalar, Karabük genelinde sunulan tapu ve kadastro hizmetleri ile güncel kurum faaliyetleri hakkında Vali Çağatay’a detaylı bilgi verildi. Kadastro Müdürü Bilgin ve Tapu Müdürü Asrın, ilde yürütülen projeleri ve vatandaşa yönelik işlemleri aktardı.

Vali Oktay Çağatay, burada yaptığı konuşmada, Tapu ve Kadastro Teşkilatı’nın vatandaşa doğrudan hizmet sunan köklü ve önemli kurumların başında geldiğini belirtti. Çağatay, teşkilatın 179. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, tüm personele görevlerinde başarılar diledi. Ziyaret, iyi dilek temennilerinin ardından sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin