Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Eylül, 2024 16:37 tarihinde yayınlandı
0

Her şeyin turşusunu kurdu

Sonbaharın gelmesiyle birlikte kışlık turşular da raflarda yerini aldı. Samsun’da bulunan bir turşucu ise neredeyse her şeyin turşusunu kurdu.

Sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan turşu, genellikle kış mevsiminde tüketmek amacıyla sonbahar aylarında hazırlanıyor. Samsun’da bir turşucu tarafından hazırlanan 100’den fazla çeşit turşu, raflarda yerini almaya başladı. Farklı meyve ve sebzelerden yaptığı turşularla bilinen bir turşucu, en çok salatalık ve beyaz lahana turşusunun rağbet gördüğünü söyledi.

Turşucu İlkay Tozlu, “Kış aylarının olmazsa olmazı vazgeçilmez turşular raflarda yerini aldı. Sağlık açısından da çok tükettiğimiz turşularımız hazırlandı. Fındık, yumurta, mandalina gibi çok farklı çeşitlerimiz var. En çok salatalık turşusu satılıyor. Kelem, çubuk salata, havuç, kocabaş gibi turşu çeşitleri en çok satılanlar arasındadır. Acı çeşitlerde çok satılıyor. Turşuların kilo fiyatı 100-200 TL arasında değişiyor. Grip olan vatandaşlar en çok turşu suyu tercih ediyor. Farklı çeşitler denemek istedik. Hepsi çok güzel lezzetler. Vatandaşların denemesini tavsiye ederiz. Alanlar çok memnun. Fındık, kırçan, mandalina, bamya, karnabahar, erik çağla gibi turşularımız var. Özellikle kış aylarında hastalıklardan korunmak için turşu tercih ediliyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cw
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
08 Haziran, 2026 13:37 tarihinde yayınlandı
0

Yenice köylerinde sel ve heyelan sonrası yoğun çalışma

Yenice ilçesine bağlı köylerde, sel ve heyelanların ardından ulaşımın yeniden sağlanması ve hasar gören alanların güvenli hale getirilmesi amacıyla İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yoğun bir çalışma programı yürütüldü.

Çalışmalar kapsamında Ören Köyü, Bağbaşı ve Değirmenyanı köylerinde meydana gelen sel tahribatı ile heyelanlar nedeniyle kapanan yollar, bekoloder iş makineleriyle yeniden ulaşıma açıldı.

Keyfallar ve Abdullahoğlu köylerinde stabilize altyapı ve üstyapı çalışmaları gerçekleştirilirken, Hisar, Özgünler ve Çakılar grup yolunda meydana gelen büyük heyelanlarda ekskavatörlerle kapsamlı onarım çalışmaları yapıldı. Satuk Köyü’nde ise dere taşkınlarının neden olduğu hasarların giderilmesi amacıyla bekoloderlerle menfez çalışmaları yürütüldü.

Öte yandan Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri de çalışmalara destek verdi. Bağbaşı, Dabazlar ve Özal Mahallesi güzergâhındaki Dabazlar Deresi ile Satuk-Kuluk Deresi’nde ekskavatörler ve kamyonlarla dere ıslah çalışmaları gerçekleştirildi.

Yetkililer, sahada özveriyle görev yapan tüm ekip arkadaşlarına teşekkür ederek, “Halkımızdan aldığımız güçle vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunma gayretindeyiz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin