Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Mart, 2022 14:35 tarihinde yayınlandı
0

“Her Öğrencinin Bir Fidanı Olsun” Projesi

(Haber Merkezi) “Her Öğrencinin Bir Fidanı Olsun” Projesi kapsamında İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde Şehit Alican Öztürk İmam Hatip Ortaokulu bahçesine fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi.

Düzenlenen etkinliğe İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Karabük İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Altun Aktaş, Ağaçlandırma Şefi Sadettin Pınarbaşı, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik kapsamında ilk olarak okulun konferans salonunda “Orman” konulu bilgilendirme yapıldı, kompozisyon ve şiirler okundu, türküler söylendi.

Programda konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, çevre bilincine dikkat çekerek “Bugün çocuklarımızın toprakla buluşturduğu fidanlar onlarla birlikte büyüyecek ve onlarla birlikte ülkemizin geleceğine nefes olacaklardır. Bu projeye destek olan Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmanın ardından İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Altun Aktaş ve öğrenciler ile birlikte okulun bahçesine fidan dikimi gerçekleştirmesiyle etkinlik son buldu.

Etkinlik kapsamında okulun öğretmen ve öğrencileri tarafından 211 adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
2 4
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
17 Mayıs, 2026 13:30 tarihinde yayınlandı
0

İBB teknik heyeti Safranbolu’daki saha çalışmalarını inceledi

Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) “Ortak Hizmet Modeli” projesi kapsamında, Safranbolu’da imara açılan Barış Mahallesi’ni ana arterlere bağlayacak ulaşım altyapısı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

TBB’nin araç desteği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) personel gücüyle yürütülen proje kapsamında, Barış Mahallesi’ni Karabük-Kastamonu karayoluna bağlayacak stratejik yol açma çalışmalarını yerinde incelemek üzere kente gelen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Recep Korkut, Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyonu Dairesi Başkanı Burak Alp ve Makine İkmal Müdürü Emre Kara, program kapsamında ilk olarak Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’yi makamında ziyaret etti.

Makam ziyaretinin ardından Belediye Başkan Yardımcısı Taner Timar ile birlikte Barış Mahallesi’ndeki çalışma sahasına geçen heyet, yeni açılan güzergahtaki son durumu değerlendirdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Elif Köse, yerel yönetimler arası dayanışmanın önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

“İmara açtığımız Barış Mahallemizde ulaşım ağını kurmak için büyük bir iş birliği sergiliyoruz. Türkiye Belediyeler Birliği’nin araç parkuru ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin uzman personel desteğiyle, mahallemizi Karabük-Kastamonu karayoluna bağlayacak yol çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu model, kamu kaynaklarının en etkin şekilde kullanıldığı örnek bir çalışmadır. Amacımız, Barış Mahallemizi modern ve ulaşılabilir bir yapıya kavuşturmaktır.”

Sahadaki incelemelerin ardından teknik sürece katkı sunan yöneticilere teşekkürlerini ileten Başkan Köse, şu ifadeleri kullandı:

“Saha çalışmalarımıza bizzat katılarak destek veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Recep Korkut’a, Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyonu Dairesi Başkanı Sayın Burak Alp’e ve Makine İkmal Müdürü Sayın Emre Kara’ya nazik ziyaretleri ve kıymetli katkıları için teşekkür ediyorum. Safranbolu’muzun geleceğini bu güçlü iş birlikleriyle inşa etmeye devam edeceğiz.”

İmar yolu açma çalışmaları tamamlandığında, yeni yerleşim bölgesi olan Barış Mahallesi’nin ana yollarla olan bağlantısı doğrudan ve konforlu bir şekilde sağlanmış olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin