Hemoroitten 10 dakikada kurtulmak mümkün - Karabük Haber Postası
hemoroitten 10 dakikada kurtulmak mumkun IiiTQthV jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ağustos, 2024 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Hemoroitten 10 dakikada kurtulmak mümkün

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özlem Karaca Ocak, hemoroit (basur) sağlık probleminden 10 dakika süren ’lazer tedavisi’ ile kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.

Medicana Inrernational Samsun Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özlem Karaca Ocak, halk arasında basur olarak bilinen hemoroit hastalığının toplumda oldukça sık görülen, yaşam kalitesini düşüren bir hastalık olduğunu belirterek, ”Toplum da hemoroit makatta ele gelen şişlik olarak tanımlanır ve kanama şikayeti ile doktora başvurulan bir şikayettir. Makattaki venüz yastıkçıkların genişlemesi sonucu, makattan dışarı gelen sarkma, ele gelen şişlik ya da kanama şikayetleri ile bize başvurabiliyorlar. Yıllardır hem erkeklerin hem de kadınların korkulu rüyası bu hastalık lazer tedavisi ile korkulacak bir operasyon olmaktan çıktı” dedi.

10 dakikalık işlem

Dr. Öğr. Üyesi Özlem Karaca Ocak, lazer ile hemoroit tedavisinde ağrılı süreçlerin yaşanmadığını ifade ederek, ”Lazerle hemoroit tedavisinde işlem 10 dakika kadar sürmekte ve yıllardır çekilen bu halk arasında basur denilen hemoroit hastalığından kurtulabiliyorsunuz. Hastaneye yatmadan, günü birlik şekilde uygulanan bu yöntem kişinin de yüzünü güldürüyor. Fakat uygun tedavi edilmediği takdirde bu sağlık sorunu tekrarlayabilir. Şayet lazerle tedavi yönteminde uygun bir şekilde başarılı bir şekilde bu yöntem yapılırsa müdahale edilen noktada tekrar şikâyet yaşamazsınız” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
agrt
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
02 Nisan, 2026 13:06 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Çağatay’dan Kirman’a Tebrik

Karabük Valisi Oktay Çağatay, İl Genel Meclisi Başkanlığına yeni seçilen Ahmet Okan Kirman’ı makamında kabul etti.

Nezaket ziyareti kapsamında gerçekleşen kabulde Vali Çağatay ile İl Genel Meclisi Başkanı Kirman bir süre görüştü. Vali Çağatay, Kirman’a yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunarak kendisini tebrik etti.

Ziyarette İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci de hazır bulundu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin