HEM PROJE HEM ZAMANLAMA HATASI..! - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Ağustos, 2023 14:21 tarihinde yayınlandı
0
0

HEM PROJE HEM ZAMANLAMA HATASI..!

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde “en iyi korunan 20 kent” arasında yer alan Safranbolu’da, Han Arkası Projesi’nde yanlış çalışma yapıldığı ortaya çıkarken, yeniden düzenleme için Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün kararı bekleniyor.

Han arkası sokakta oluşturulan meydan düzenlemesindeki hatalı yapım, esnafları bir kez daha mağdur etti. Projenin turizm sezonunda uygulanması ve beklenenden daha uzun sürede tamamlanmaması nedeniyle esnaflar tepki gösterdi. Çoğu esnaf, belediyeyle sorun yaşamamak adına yorum yapmaktan kaçınırken, bazı esnaflar ise sokakta toz ve pis kokuya maruz kalan turistler kaçıyor diyerek, bir türlü bitmek bilmeyen bu şantiye alanından dolayı daha fazla mağdur olacakları konusundaki endişelerini dile getirdi. Yanlış yapılan işler nedeniyle bitiş tarihinin daha da uzayacağına dikkat çeken esnaflar, sokaklarının adeta bir inşaat sahasına dönüştüğünü belirtti.

Proje çerçevesinde Arnavut kaldırımlı sokaklarda Eflani ilçesinde üretilen mermer kullanılarak engelli, yaşlı ve çocukların daha rahat seyahat etmesi düşünüldü.

TAŞLAR YERİNDEN OYNAYACAK

Safranbolu Belediyesi’nin, Osmanlı dönemi taşınmaz kültür varlıklarının bulunduğu han, hamam, cami, çeşme ve ev gibi kent ölçeğinde korunmuş tarihi yapılarla “Açık hava müzesi” olarak anılan tarihi çarşıdaki ziyaretçilere özel, tasarladıkları proje devam ediyor. Bu projenin turizm sezonunda hayata geçirilmesi ve zamanında tamamlanamaması hem turistleri hem de esnafları olumsuz etkiledi.

Görüşlerini aldığımız bazı esnaflar, “Projenin uygulanma şekli ve zamanlamasında bazı sorunlar bulunuyor. Projede meydandaki kot farkının hesaplanmadan kabaca uygulanması, adeta öğrenci çizimlerini andırıyor. Mühendislik bilgisi içermemesi nedeniyle sorunlar çıktı. Bir de projenin malzemelerinde sorun çıktı. Örneğin korkulukların küpeştesi hatalı oldu. Bu taşlar yerinden oynayacak. Yeniden toz kalkacak. Dere ıslah edilmemiş, pis koku var. Buradaki şantiye görüntüsü 2023 yılının özeti oldu. Biz artık beklenti içinde değiliz. Zaten kış mevsimi geliyor. Buraya gelen turist sayısı okulların açılmasıyla birlikte azalmaya başlayacaktır.” diye konuştu.

Esnaflar, projenin tamamlanamamasının kazançlarına olan etkileri konusunda endişelerini dile getirdi. Projede yaşanan sorunlar nedeniyle esnaflar, daha fazla mağduriyet yaşamak istemediklerini belirtti. (Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
kendilerini uyaran adami darp eden sahislar otomobili birakip kacti 3vR4Bp39
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kendilerini uyaran adamı darp eden şahıslar otomobili bırakıp kaçtı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 3 şahıs, trafikte kızını rahatsız ettikleri için kendilerini uyaran adamı darp edip otomobili yolda bırakarak kaçtı. Darp edilen vatandaş hastaneye kaldırıldı.

Olay, Tosya ilçesi Rıhtım Boyu Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, H.K. isimli vatandaş otomobiliyle, kızı S.K. ise motosikletiyle evlerine gitmek için arka arkaya seyir halindeyken, aynı yöndeki bir otomobildeki 3 genç, S.K. idaresindeki motosikleti taciz etti. Durumu fark eden H.K. aracını durdurarak, otomobildeki gençleri uyarmak istedi. Araçta bulunan 3 genç, çıkan tartışma sırasında H.K.’yi darp etti. Bu sırada sesleri duyan vatandaşlar araya girerek kavgayı ayırdı. Olayın ardından 3 genç, bulundukları otomobili olay yerinde bırakarak kaçtı.

Yaşlı adam hastaneye kaldırıldı

112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Darp edilen H.K. sağlık ekipleri tarafından Tosya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay yerinde incelemelerde bulunan polis ekipleri, olay yerinde bırakılan otomobilin sahibinin oğlu olduğu öğrenilen ve olaya karıştığı değerlendiren 1 kişiyi olay yerinin yanında bulunan okulun bahçesinde yakaladı. Şahıs, polis merkezine götürdü. Şahısların olay yerinde bıraktığı otomobil ise otoparka çekildi.

Olayın S.K.’nin kullandığı motosikletin trafikte şahıslar tarafından taciz edilmesiyle başladığını ifade eden gördü tanığı Akif Dalsız, “Ben sesler üzerine geldiğimde, kızın babası, ‘ayıp değil mi, gençlik böyle olur mu’ diyordu. Daha sonra çocuk adamın yakasına yapıştı, adam da onun yakasına yapıştı. Büyüğe hiç saygı yok. Ayırmaya kalktığımızda ilk önce kıza vurdu. Babası, ‘ne yapıyorsun’ derken ona saldırdılar. Millette ahlak kalmamış, bu gençlik nereye gidiyor bilmiyoruz. Nereye kadar böyle devam edecek” dedi.

Polis ekipleri olay yerinden kaçan diğer 2 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin