DÜZCE(İHA) – Düzce’nin Akçakoca ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada bir şahsın evinde narkotik köpeği ile yapılan aramada 876,4 gram kubar esrar ele geçirildi, şüpheli gözaltına alındı.
Akçakoca Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri tarafından Arabacı köyünde bir şahıs ile ilgili olarak yapılan istihbarı çalışma neticesinde, şahsın uyuşturucu madde kullandığı ve sattığı yönünde bilgi elde edilmesi ile ilgili olarak Akçakoca Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan gecikmesinde sakınca bulunan hal kapsamında alınan arama kararına istinaden arama yapıldı. Uyuşturucu madde arama köpek unsuru ile yapılan aramada 879,4 gram kubar esrar maddesi tespit edilerek el konulmuştur. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şüpheli gözaltına alınarak adli tahkikat başlatıldı.


Hem kullanıyor hem de satıyor
Yeşil Vatan’a 7/24 Nöbet
Ormanların korunması ve orman suçlarının önlenmesi amacıyla yürütülen gece koruma ve önleme faaliyetleri, 7 gün 24 saat esasıyla devam ediyor.
Toplu koruma ekipleri tarafından gerçekleştirilen gece denetimlerinde; orman emvali, üretim sahaları ve ormanlık alanlar düzenli olarak kontrol ediliyor, olası risklere karşı gerekli tedbirler titizlikle alınıyor.
Yetkililerden yapılan açıklamaya göre, uygulamalar tüm işletme müdürlüklerinde kararlılıkla yürütülüyor. Gece gündüz demeden Yeşil Vatan’a sahip çıkan ekipler, olası kaçak ağaç kesimi, izinsiz nakliyat ve yangın riskine karşı 24 saat teyakkuz halinde bulunuyor.
Vatandaşların da duyarlı olması gerektiğini vurgulayan yetkililer, orman yangınları ve kaçakçılıkla mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirtti.

