DÜZCE(İHA) – Düzce’de Periyot Sonu Faaliyet Haftasında öğrenciler hem eğlendi hem de öğrendiler. Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü grupları yangınlarla ilgili bilgiler verirken Zabıta takımları mesleklerini anlattı.
2024-2025 eğitim öğretim yılının birinci periyodu sona ererken, öğrencilerin hem eğlenceli hem de öğretici vakit geçirmelerini sağlamak gayesiyle 13-16 Ocak tarihleri ortasında “Dönem Sonu Faaliyet Haftası” düzenleniyor. Bu kapsamda Düzce Belediyesi Zabıta ve İtfaiye çalışanları, okullara konuk olarak öğrencilere çeşitli bilgiler veriyor. Azmimilli Ortaokulu’na yapılan ziyarette, zabıta ve itfaiye grupları öğrencilerle buluşarak, güvenlik, yangın güvenliği ve toplumsal sorumluluklar konusunda bilinçlendirici bilgiler sundu. Takımların sunumlarını dikkatle dinleyen öğrenciler, acil durumlar ve güvenlik tedbirleri hakkında değerli bilgiler edindiler.
Ayrıca, Şehit Cihan Aksarı Ortaokulu’nda düzenlenen deneyim paylaşımı söyleşisine de Düzce Belediyesi İtfaiye işçisi konuk oldu. İtfaiye çalışanı, öğrencilerle yangın güvenliği ve itfaiyeciliğin zorlukları hakkında tecrübelerini paylaştı, öğrencilerin sorularını yanıtladı.


Hem eğlendiler hem öğrendiler
Tefecilik operasyonunda 1 tutuklama
Samsun’da tefecilik suçuna yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 1 kişi tutuklanırken, 2 kişi savcı tarafından serbest bırakıldı.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince “tefecilik” suçuna yönelik Atakum ve İlkadım ilçelerinde operasyon gerçekleştirildi. Yapılan arama ve yakalama çalışmalarında 1 ruhsatsız tabanca, 2 şarjör, 2 ruhsatsız tüfek, 54 tabanca fişeği, 18 av fişeği, borçlulara ait alacak kayıtlarının tutulduğu değerlendirilen ajanda ve not kağıtları ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Olayla ilgili S.T., B.A.P. ile D.Ş. adlı kadın gözaltına alındı. KOM Şube Müdürlüğündeki sorgulanması tamamlanan 3 kişi bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. S.T. İle D.Ş. adlı kadın savcı tarafından serbest bırakılırken, B.A.P. ise nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

