Karabük Postası tarafından
15 Şubat, 2022 10:18 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Hediye edilen pusetle 11 yıl sonra dışarı çıktı

Karabük'te Serebral Palsi (beyin felci) nedeniyle yatağa bağımlı halde yaşayan 14 yaşındaki Tülin Özata, hediye edilen engelli puseti sayesinde 11 yıl sonra dışarıya çıktı. Merkeze bağlı Cumayanı köyünde yaşayan Cemal ve Özlem Özata çiftinin Tülin isimli çocuğu, 3 yaşındayken beyin felci geçirmesi nedeniyle engelli kaldı. 11 yıldır yatağa bağımlı olan 14 yaşındaki Tülin’in durumunu öğrenen AK Parti İl Başkan Yardımcısı Nurettin Emlik, ilgili kurumlarla görüşerek rahatça kullanabilecekleri engelli puseti temin etti. Daha sonra beraberinde Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şubesi Başkanı Muhittin Yılmaz ile Özata çiftini evinde ziyaret eden Nurettin Emlik, puseti aileye teslim etti. 14 yaşındaki Tülin hediye edilen pusetle büyük mutluluk yaşarken, uzun yıllar sonra dışarıya çıkma imkanı yakaladı. Duygulu anlar yaşayan anne Özlem Özata, “Devletimizden Allah razı olsun. 11 yıldır çocuğumu dışarı çıkartmıyorum, daha şimdi çıkarttım. Arabada rahat etti” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
02 Şubat, 2026 11:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Vali Çağatay Kayak Merkezini İnceledi

Vali Oktay Çağatay, Vali Yardımcısı Murtaza Ersöz ile birlikte Keltepe Kayak Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Ziyaret kapsamında Vali Oktay Çağatay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven ile ilgili kurum yetkililerinden Keltepe Kayak Merkezi’nin mevcut durumu, yürütülen çalışmalar, tesisin teknik altyapısı ve kış turizminde gerçekleştirilen projeler hakkında detaylı bilgiler aldı.

Kayak merkezinde gerçekleştirilen saha incelemeleri sırasında; pistlerin durumu, mekanik tesisler, güvenlik önlemleri, ziyaretçilere sunulan hizmetler ile kış sezonu değerlendirildi.

Vali Çağatay, Keltepe Kayak Merkezi’nin Karabük’ün turizm potansiyeline önemli katkılar sunduğunu belirterek, tesisin daha etkin ve sürdürülebilir şekilde hizmet vermesi adına yürütülen çalışmaları yakından takip ettiklerini ifade etti. Vali Oktay Çağatay, Keltepe Kayak Merkezi’nin Karabük turizmine kazandırılması ve sürdürülebilir şekilde hizmet vermesi için yürütülen çalışmalarda emeği geçen tüm kurum ve personele teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin