Hayvansal ürün ve su ürünleri üretimi döviz olarak ülke ekonomisine geri döndü - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
hayvansal urun ve su urunleri uretimi doviz olarak ulke ekonomisine geri dondu Jf8wi7v1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ocak, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Hayvansal ürün ve su ürünleri üretimi döviz olarak ülke ekonomisine geri döndü

Samsun’dan yurt dışına gerçekleştirilen 856 hayvansal eser ve su eserleri ihracatından 53 milyon dolar, 31,3 milyon euro ve 26,8 bin sterlinlik döviz geliri elde edildi.

Su eseri ihracatı kapsamında 2024 yılında Samsun’dan 14 milyon 87 bin dolar balık unu-yağı ihracatı, 31,4 milyon dolar 30,7 milyon euro ve 4,1 milyon TL’lik balık ihracatı, 64,3 bin dolar, 88,5 bin euro ve 26,8 bin sterlinlik tıbbi sülük ihracatı, 3,5 milyon dolarlık deniz salyangozu olmak üzere 596 ihracat ve 11 bin 573 tonluk su eserleri ihracatından toplam 49,1 milyon dolar, 30,8 milyon euro, 26,8 bin sterlin ce 4,1 milyon TL’lik ihracat gerçekleştirildi. Tekrar 2024’te hayvansal eser ihracatı kapsamında ise 30 ton bal ihracatı, bin 738 ton kanatlı hayvan eseri ihracatı ve 29 ton hayvansal yan eser ihracatından olmak üzere toplam 3,9 milyon dolar ve 564 bin euroluk ihracat yapıldı.

Hayvansal eser ve su eseri ihracatı kapsamında Samsun’dan 2024 yılında gerçekleştirilen 856 ihracattan ülke iktisadına toplam 53 milyon dolar, 31,3 milyon euro, 26,8 bin sterlin ve 4,1 milyon TL’lik gelir sağlanmış oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
e 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
28 Nisan, 2026 14:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Bitki koruma ürünleri bayilerine denetim

Safranbolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri tarafından, Bitki Koruma Ürünleri (BKÜ) satışı yapan bayilere yönelik denetimler gerçekleştirildi.

Yapılan kontrollerde, bayilerin mevzuata uygun faaliyet gösterip göstermediği titizlikle incelendi. Denetimlerde ayrıca ürünlerin ruhsat durumları, saklama koşulları ve kayıt düzeni detaylı şekilde kontrol edildi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erdal Kaya, çiftçilerin güvenli ve doğru ürün kullanımı açısından denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini belirtti. Kaya, bitki koruma ürünlerinin bilinçsiz kullanımının hem insan sağlığına hem de çevreye zarar verebileceğine dikkat çekerek, üreticilerin yalnızca yetkili bayilerden alışveriş yapmaları ve teknik tavsiyelere uymaları gerektiğini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin