Safranbolu Belediyesi Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde hayvanlar için mama üretim tesisini faaliyete soktu.
Safranbolu Belediyesi Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi içerisinde kurulan mama üretim tesisinde üretilen ilk mamalar 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ne özel olarak Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte bir araya gelen hayvan severlere ücretsiz olarak dağıtıldı.
Etkinlikte vatandaşlara hitap eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Askeriye, yurt gibi alanlarda artan yemekler toplanarak, belediye bünyesine kattığımız makineler sayesinde sokak hayvanlarımız için mama üretiyoruz. Dünya Hayvanları Koruma Günü’ne özel yaptığımız bu etkinlikle bunu duyurmak istedik. Ürettiğimiz mamalar oluşturulacak whatsapp hattı ile hayvan besleyen vatandaşlara da ücretsiz olarak verilecek. Bu üretimle birlikte hem israfı önleyerek hem de bakımlarını, ameliyatlarını, aşılarını, kısırlaştırmalarını yaparak, yasalar gereği sokağa tekrar bırakmak zorunda olduğumuz hayvan dostlarımızın, aç kalmasını önleyerek, insanlara zarar vermesinin de önüne geçeceğiz” dedi.


Hayvanlar için mama üretim tesisi faaliyete geçti
Thorsten Fink: “Böyle bir kulübün parçası olduğum için çok mutluyum”
SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, Göztepe maçının ardından, sezonu güzel bir galibiyetle bitirdiklerini ve bu kulübün bir parçası olduğu için mutlu olduğunu söyledi.
Trendyol Süper Lig’in son haftasında Samsunspor, sahasında Göztepe’yi 3-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, mücadeleyi değerlendirdi. Kazandıkları için mutlu olduklarını dile getiren Fink, “Bugün çok şey oldu. Sezonu tamamladık. Harika bir sonuç ve çok iyi performansla sezonu tamamladık. Topa sahip olmada ve geçiş oyununda ekili olduğumuzu gösterdik. Herhangi bir iddiamız olmadan oynadık. Gol yemeden maçı tamamlamak da sevindirici. Sezonu artı averajla bitirdik. Takımın sezon genelindeki performansı, iyi başladı, sonrasında düşüşe geçti ve şimdi de harika bir takıma sahip olduğumuzu gösteriyoruz. Bizden ayrılacak hoca ve oyuncular var. Bazı oyuncular ayrılacak, bazıları ayrılmak isteyecek. Transfer dönemi geliyor, oyuncularımıza teklifler gelecek. Ayrılacak oyuncularımıza ve teknik ekibimize şükranlarımızı sunuyorum. İyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Böyle bir kulübün parçası olduğum için çok mutluyum. Ayrılıklar sonrası hangi oyuncuları alacağımıza karar vereceğiz. Gelecek oyuncularla alakalı çalışmalarımızı yapacağız” dedi.

