Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Kasım, 2024 00:07 tarihinde yayınlandı
0

Hayvan hırsızlarına jandarmadan operasyon

Çaycuma ilçesinde meydana gelen olayda kimliği henüz bilinmeyen şüpheli ve şüpheliler tarafından büyükbaş havyan çalındı. Çalınan hayvanı önce kesen, sonra derisini yüzen 3 kişi gözaltına alındı.

Olay ilçeye bağlı Kalafatlı köyünde meydana geldi. İddialara göre, köyde yaşayan ve henüz ismi öğrenilemeyen bir vatandaşın Simental cinsinde büyükbaş hayvanı çalındı. Çalınan hayvan üzerine hayvan sahipleri durumu jandarmaya bildirdi.

Jandarmanın çevrede arama ve tarama faaliyeti sırasında çalınan hayvan ormanlık bir anda kesildiği görüldü. Kimliği belirsiz şüpheli ve şüpheliler tarafından gerçekleştirilen olayda hayvanın kesildikten sonra ormanlık alanda sadece derisine rastlanıldı. Diğer parçaların ise olay yerinde olmadığı görüldü. Öte yandan, büyükbaş hayvanın hamile olduğu öğrenildi.

Bunun üzerine ekiplerce bölgede hayvanı çalan şüpheli ve şüphelileri yakalamak için çalışma yaparak olayla ilgili olarak 3 kişi yakalandı. Yakalananların kasap olduğu öğrenildi.

Şüpheliler jandarmada alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
velilere dijital cag ve cocuk gelisimi semineri yVeS1Kgh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Velilere dijital çağ ve çocuk gelişimi semineri

Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Muslu beldesinde bulunan Şehit Salih Tosun İlköğretim Okulu’nda velilere yönelik dijital medya kullanımı, çocuk gelişimi ve ilk yardım konularında seminer düzenlendi.

Çatalağzı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği organizasyonunda, Kilimli İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Uzman Klinik Psikolog Hava Orhan iş birliğiyle gerçekleştirilen program yoğun katılımla yapıldı.

Seminer kapsamında Uzman Klinik Psikolog Hava Orhan “Dijital Çağda Çocuk ve Ergeni Anlamak”, Dr. Seval Ertürk “Ev Kazalarının Önlenmesi ve İlk Yardım” ve Uzm. Dr. Aysen Ustaömer ise “Sağlıklı Dijital Araçlar ve Medya Kullanımı” konularında sunum gerçekleştirdi.

Programa velilerin yanı sıra Kilimli İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Gamze Özyaman, Muslu Belediye Başkanı Fırat Kabadayı, okul yöneticileri ve öğretmenler de katıldı.

Program sonunda sınıf rehber öğretmenleri tarafından velilere “Bilinçli Teknoloji Kullanımı” konusunda rehberlik çalışması yapılarak dijital aile sözleşmesi tanıtıldı.

Çocukların sağlıklı gelişimini desteklemek, ailelerin dijital çağda ebeveynlik becerilerini güçlendirmek ve güvenli medya kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen programa katkı sunan kurum ve konuşmacılara teşekkür edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin