Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Kasım, 2024 00:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Hayvan hırsızlarına jandarmadan operasyon

Çaycuma ilçesinde meydana gelen olayda kimliği henüz bilinmeyen şüpheli ve şüpheliler tarafından büyükbaş havyan çalındı. Çalınan hayvanı önce kesen, sonra derisini yüzen 3 kişi gözaltına alındı.
Olay ilçeye bağlı Kalafatlı köyünde meydana geldi. İddialara göre, köyde yaşayan ve henüz ismi öğrenilemeyen bir vatandaşın Simental cinsinde büyükbaş hayvanı çalındı. Çalınan hayvan üzerine hayvan sahipleri durumu jandarmaya bildirdi.
Jandarmanın çevrede arama ve tarama faaliyeti sırasında çalınan hayvan ormanlık bir anda kesildiği görüldü. Kimliği belirsiz şüpheli ve şüpheliler tarafından gerçekleştirilen olayda hayvanın kesildikten sonra ormanlık alanda sadece derisine rastlanıldı. Diğer parçaların ise olay yerinde olmadığı görüldü. Öte yandan, büyükbaş hayvanın hamile olduğu öğrenildi.
Bunun üzerine ekiplerce bölgede hayvanı çalan şüpheli ve şüphelileri yakalamak için çalışma yaparak olayla ilgili olarak 3 kişi yakalandı. Yakalananların kasap olduğu öğrenildi.
Şüpheliler jandarmada alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mart, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Heyelandan saniyeler ile kurtulan vatandaş: “Burada her yıl 1-2 kere aynı olay oluyor”

Ordu’da, 50 ili dolaylı olarak ilgilendiren Karadeniz-Akdeniz Yolu güzergahı ile ve ilçelere ulaşımı sağlayan yolun bir kısmında meydana gelen heyelanlar vatandaşları huzursuz ediyor. Heyelandan saniyeler ile kurtulduğuna dikkat çeken Seyfettin Çelebi, "Burada yılda 1-2 sefer heyelan oluyor" dedi.
Altınordu ilçesi Uzunisa Mahallesi’nde bulunan bir noktada, kar ve sağanak yağışların akabinde küçük çaplı heyelanlar meydana geliyor. Son olarak 22 Şubat tarihinde kar kütlelerinin erimesi ile birlikte yaşanan heyelanda yol ulaşıma kapandı. Bölgede güvenlik tedbiri alınırken, 50 ili dolaylı olarak ilgilendiren Karadeniz-Akdeniz Yolu güzergahı ile ilçelere ulaşım sağlayan 2 gidiş, 2 dönüş olmak üzere toplam 4 şerit olan yol, heyelan sonrası bir şeridin kapanması ile yarı yarıya düştü. Vatandaşlar, heyelan bölgesinde yerleşim yerlerinin olduğunu, bu nedenle huzursuz olduklarını belirtiyor.

"Heyelandan 3-5 saniye ile kurtuldum"
Heyelanın yaşandığı gün göçük altında kalmaktan saniyelerle kurtulduğunu belirten mahalle sakini Seyfettin Çelebi, "Ekmek almaya gitmek için karşı tarafa geçmiştim, o anda 3-5 saniye ile kurtuldum. Burada her yıl 1-2 kez tıpkı olay oluyor. Kar yağışından sonra toprak yumuşuyor ve burada toprak kaymaları oluyor. Burada araçlara gelebilir, konutlara de gelebilir. Heyelan noktasında büyük bir taş var o meskenler için tehlikeli" dedi.

"Kar yağışı da heyelan da çok oldu"
Mahalle sakini Murat Çelebi ise yılda 1-2 sefer heyelan yaşandığını lakin bu kadar büyük bir olayın daha evvel gerçekleşmediğini belirterek, "Buradaki heyelan kar yağması sonucu 22 Şubat tarihinde gerçekleşti. Olay olduktan sonra görüntülerini alıp CİMER’e yazdık. Burada daima olarak heyelan oluyor, kalıcı bir tahlil yapılması gerekiyor. Yılda 1-2 sefer toprak kayması oluyor lakin bu kadar büyük heyelan olmamıştı, bu sefer kar yağışı da çok oldu. Evvelce burada 2 gidiş, 2 geliş vardı, heyelan nedeniyle bir şerit kapandı ve ulaşım 1’er şeride düştü" diye konuştu.
Öte yandan, heyelan bölgesinde toprak kaymalarının devam ettiği, bu nedenle molozların ilerleyen günlerde kaldırılacağı ve alanda çalışma yapılacağı öğrenildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.