Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yükseliyor - Karabük Haber Postası
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
16 Nisan, 2025 17:25 tarihinde yayınlandı
0
0

Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yükseliyor

Karabük Belediyesi, sokak hayvanlarının daha iyi koşullarda yaşamlarını sürdürebilmesi amacıyla hayata geçirdiği Modern Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi’nde çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. 13.000 metrekarelik bir alan üzerinde kurulan tesisin, yaklaşık 1.000 hayvanı barındıracak kapasitede olması planlanıyor.

Merkez, yalnızca geçici barınma değil, aynı zamanda sağlık hizmetleri, rehabilitasyon, bakım ve sosyalleşme gibi birçok ihtiyaca yanıt verecek şekilde tasarlandı. Projede ayrıca 1.910 metrekarelik köpek gezinti parkuru, geniş serbest dolaşım alanları, doğa dostu peyzaj uygulamaları ve ziyaretçilere yönelik otopark da yer alacak.

Veterinerlik hizmetlerinin etkin biçimde sunulacağı modern bir sağlık altyapısına da sahip olacak merkez, bu yönüyle sadece bir tesis değil, aynı zamanda sürdürülebilir hayvan refahı anlayışının uygulandığı kapsamlı bir yaşam alanı olma özelliği taşıyor.

Projenin detaylarına dair açıklamalarda bulunan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, “Can dostlarımız için yalnızca barınacakları değil, aynı zamanda tedavi görebilecekleri, sosyalleşebilecekleri ve rehabilite olabilecekleri modern bir merkez inşa ediyoruz. Bu projeyle örnek bir yaklaşımı hayata geçiriyoruz,” dedi.

İnşaatı devam eden tesisin tamamlanmasıyla birlikte, Karabük bölgesinde hayvanlara yönelik en kapsamlı ve çağdaş hizmetlerin sunulacağı merkezlerden biri hayata geçmiş olacak. Aynı zamanda proje, çevresel duyarlılığı ve toplumsal farkındalığı da ön planda tutmasıyla dikkat çekiyor.

3 1
5 1
Bizi sosyal medyadan takip edin
nasadaki turk bilim adami dr umut yildiz omude evrenin sirlarini anlatti XV4YclRY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

NASA’daki Türk bilim adamı Dr. Umut Yıldız, OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

NASA bünyesindeki Jet İtki Laboratuvarı’nda (JPL) uzun yıllar derin uzay iletişimi ve büyük veri analizi üzerine çalışmalar yürüten astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya geldi. “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı etkinlikte, kozmik süreçler ve modern bilimin temel sorunları ele alındı.

OMÜ Fizik Topluluğu ve OMÜ Gözlemevi iş birliğiyle UZEM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Yardımcı Alper Kesten, Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, Astronomi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Metin Yavuz’un yanı sıra çok sayıda akademisyen, lise ve üniversite öğrencisi katıldı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler paylaşıldı.

“Bilim cevaplardan çok sorularla ilerler”

Konferansın açılışında konuşan OMÜ Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, bilimin yalnızca bilgi üretme süreci değil, sistematik bir düşünme biçimi olduğunu vurguladı. Bilimsel yöntemin insanlık için en güvenilir rehber olduğunu belirten Çoruh, “Eğer evrenin bir başlangıcı varsa, öncesinde ne vardı? Bilim, hazır cevaplardan ziyade doğru soruları sorabilme yeteneğiyle gelişir. Belki de bu salon, gelecekte evrenin sırlarını çözecek fikirlerin ilk kez filizlendiği ana tanıklık edecektir” dedi.

Dr. Umut Yıldız OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

Türkiye’ye döndükten sonra uzay ekosistemine katkı sağlamak amacıyla çeşitli teknoloji firmalarında üst düzey bilimsel sorumluluklar üstlenen Dr. Umut Yıldız, “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı ilgi çeken sunumunu kendine has üslubuyla dinleyicileriyle paylaştı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler ele alındı.

Halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde Bilim İletişimi Direktörü ve öğretim elemanı olarak görev yapan Yıldız, güncel çalışmalarına dair bilgiler verdiği konferansta bilimsel bilginin toplumun her kesimine ulaşması için yürüttüğü çalışmaları sürdüreceğini ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten’in de katılarak emeği geçenlere teşekkür ettiği program, plaket töreniyle sona erdi. Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin