Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Aralık, 2015 07:59 tarihinde yayınlandı
0

Hayırseverler Safranbolu’da Buluştu

Safranbolu Belediyesi ve Deniz Feneri Derneği tarafından düzenlenen “ Kadim Bir Vefa Borcuna Davet” “ Çocuklar Üşümesin “ isimli programda Safranbolulu hayırseverler Sunal Tülbentçi Öğretmen Evinde buluştu.
Saat 10.00’da başlayan program öncesi Protokol Üyeleri hayırsever vatandaşlar ile kahvaltı yaptı. Yapılan dualarla başlayan kahvaltının ardından açılış konuşmasını yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “ Böylesi güzel bir etkinlikte sizlerle birlikte olmaktan, bu güzel kalabalığı görmekten büyük mutluluk duyuyorum ” dedi.
Hayırlı bir iş için burada bulunduklarını hatırlatan Başkan Aksoy, “ Bayırbucak Türkmenlerine, oradaki kardeşlerimize, soydaşlarımıza Safranbolu’muzun Karabük’ün duyarlılığını, onların yanlarında olduğumuzu göstermek için Çocuklar Üşümesin kampanyası kapsamında bir aradayız. Bilindiği üzere Hayır Çarşımız bir Osmanlı adeti olan yardımlaşmanın kurumsal ismi oldu. Hayırsever vatandaşlarımızın candan bağışladığını ihtiyaç sahibine ulaştıran, veren elle alan eli buluşturan bir nokta oldu. Hem hayır çarşımızın çalışmalarını hatırlatmak, hem de sizlerin katkıları ile bunu şehrin geneline yayılmasını sağlamak amacı ile bir kahvaltı tertip edildi. Sağ olsunlar Deniz Feneri Derneğindeki kardeşlerimizde bu kapsamda yapılacak diğer bir kampanyayı sizlere duyurmak ve kardeşlerimize yapılacak yardımlar konusunda bizleri aydınlatmak üzere buradalar” dedi.
Aksoy; “Komşusu aç iken tok yatanın adeta bizden olmadığını tarif eden bir dinin mensuplarıyız. Böylesine ağır bir itham ile yardımlaşmayı adeta emreden bir kültürün mensuplarıyız. En yakın komşumuz Suriye’de belki de tarihin en kötü zamanlarından birisi yaşanıyor. Bu dünya çok acı sahneler gördü ama belki de en acısı şu anda Suriye’de yaşanmakta. Ne yazık ki bu feci durumdan ötürü orada mağdur olan kardeşlerimiz bir şekilde ülkemize gelmekteler. Orada kalan kardeşlerimiz ise çok büyük saldırılar altındalar. Her gün tepelerine bombalar iniyor. Bizler bundan öncede sizlerin vermiş olduğu yardım tırlarını Suriye’ye götürmüş idik. Ben buradaki duyarlılığımızı bir kez daha göstermemiz gerektiğini düşünmekteyim. Düzenlediğimiz bu yardım kampanyasında çok değerli ortaklarımız bulunmakta. Başta Rektörümüz olmak üzere Karabük Üniversitesi bütün öğrenci gurupları ile, Safranbolu Kaymakamlığımız, Karabük ve Safranbolu Müftülüklerimiz, Deniz Feneri Derneğimiz buradaki yardımları Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırmak için lojistik destekleri ile, Ensar Vakfımız, Yağmur Derneğimiz, Hayrat Vakfımız, Memur – Sen, Müsiad, Beşir Derneğimiz, Sultan Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti bizim bu kampanyamızı destekleyerek başarıya ulaşması anlamında fikir birliği yapmış olduğumuz sivil toplum yapılanmalarıdır” dedi.
Aksoy konuşmasının sonunda, “ Bir kez daha buraya teşrif buyurduğunuz için teşekkür ediyor, İnşallah bu kampanya sayesinde paylaşım adına duyduğumuz hazzı, Bayırbucak Türkmenleri kardeşlerimiz başta olmak üzere Suriye’deki bütün Müslüman kardeşlerimiz duyar, Safranboluluların elinin sıcaklığını oradaki kardeşlerimiz hisseder diye düşünüyorum” dedi.
Başkan Aksoy’un ardından Hayır Çarşısı Sorumlusu Zehra Söylemez Fildişi’nde hayırseverler tarafından gönderilen yardımların ulaşması adına gerçekleştirdiği çalışmaları anlatan bir sunum yaptı.
Söylemez’in ardından Deniz Feneri Derneği Ankara Şube Koordinatörü Hamit Kunt söz aldı.
Kunt slayt gösterimi eşliğinde başladığı konuşmasında Habeşistan’da yapılacak olan Yetimhane ile ilgili bilgiler verdi. Safranbolu’nun misafirperverliği, sıcaklığı her zaman yanımızda Allah sizlerden razı olsun diyerek sözlerine başlayan Hamit Kunt şöyle devam etti; “ Ben inanıyorum ki hayırsever kardeşlerimiz bu binayı yaptıracak güçteler. Son dönemlerde hükümetimizin de vizyonu bu yönde. Çünkü bu topraklar bizim ata yadigarı topraklarımız. Ben bu vesile ile başta Safranbolu Belediye Başkanımız ve ekibi olmak üzere siz değerli Safranbolulu hayırsever kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.
Sunal Tülbentçi öğretmenevinde gerçekleştirilen programa Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye başkanı Dr. Necdet Aksoy, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Safranbolu Müftüsü Hasan Güneş, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
berberler ve kuaforler gununde anlamli ziyaret J3ulybKs
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Berberler ve Kuaförler Günü’nde anlamlı ziyaret

Karabük Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erol Işık, 11 Mayıs Berberler ve Kuaförler Günü dolayısıyla kentte faaliyet gösteren berber ve kuaför esnafını ziyaret ederek günlerini kutladı.

Berber ve kuaförlük mesleğinin toplum yaşamında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Işık, esnafın talep ve önerilerini dinleyerek hayırlı işler temennisinde bulundu. Ziyaretlerde meslektaşlarıyla bir araya gelen Işık, sektörün gelişimi ve esnafın karşılaştığı sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gün kapsamında çeşitli temaslarda da bulunan Işık, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Kılıç’ı makamlarında ziyaret etti.

Ziyaretlerde berber ve kuaför esnafının kent ekonomisine ve sosyal yaşama sunduğu katkılar ele alınırken, meslek grubunun karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Erol Işık, berberlik ve kuaförlük mesleğinin büyük emek ve özveri gerektirdiğini ifade ederek, “Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için fedakarca çalışan tüm berber ve kuaför esnafımızın 11 Mayıs Berberler ve Kuaförler Günü’nü kutluyorum. Esnafımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin