Hayırsever işadamı Ali Baltacı, Safranbolu ilçesine Anaokulu yaptıracak.
Safranbolu ilçesinde 5 derslikli olarak yapılacak Anaokulu için, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve hayırsever işadamı Ali Baltacı arasında protokol imzalandı.
Valilik Makamında imzalanan Anaokulu yapım protokolünün ardından hayırsever işadamı Ali Baltacı’ya teşekkür belgesi veren Vali Orhan Alimoğlu, “Değerli iş adamımız Ali Baltacı daha önce Safranbolu ilçemizde camii yaptırmış, bu senede 5 derslikli bir anaokulu yaptırma taahhüdünde bulunuyor, ben kendisine teşekkür ediyorum. Bu davranışının diğer vatandaşlarımıza da örnek olmasını diliyorum. Memleketimizde yapılacak işleri hep beraber yardımlaşarak yaparsak daha güzel olur. ” dedi.
İmzalanan protokole göre hayırsever işadamı Ali Baltacı tarafından Safranbolu İlçesinde yaptırılacak Anaokulunun inşaatına en kısa sürede başlanacak ve 3 ay içinde yapımı tamamlanarak, 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında eğitime açılacak. Tören de Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse ve Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz da hazır bulundu.


Hayırsever İşadamından Eğitime Destek
Arama-Kurtarma çalışmalarında hayatını kaybeden AFAD personeli için Rize’de tören düzenlendi
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Deresi’nde yürütülen arama-kurtarma çalışmaları sırasında botun alabora olması sonucu hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan için Rize AFAD İl Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törenin ardından cenaze, memleketi Bolu’ya uğurlandı.
Çamlıhemşin ilçesinde kaybolan Volkan Civelekoğlu’nu bulmak amacıyla, kişisel eşyalarının dere kenarında bulunmasının ardından Fırtına Deresi’nde arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Çalışmalar neticesinde, kayıp gencin cansız bedenine ilçeye bağlı Şenyuva mevkisinde ulaşıldı. Bu sırada arama-kurtarma faaliyetini yürüten AFAD ekiplerinin bulunduğu botun Fırtına Deresi’nde alabora olması sonucu 5 personel dengesini kaybederek suya düştü. Meydana gelen elim kazada AFAD personeli Ömer Faruk Özkan (28) hayatını kaybederken, akıntıya kapılan diğer 4 personel ise yaralı olarak kurtarıldı.
Hayatını kaybeden Ömer Faruk Özkan için Rize AFAD İl Müdürlüğü binası önünde resmi tören gerçekleştirildi. Törene; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, mesai arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan ve derin bir üzüntü içinde olduklarını belirten Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, arama-kurtarma personelinin fedakarlığına dikkat çekerek, “Afetlerde arama kurtarma personelimiz bir arama faaliyeti icra ettiğinde veya afetlerde görev alan personelimiz bir faaliyet icra ettiğinde, o kurtarma başarıyla neticelendiğinde hep şu tabiri kullanıyoruz. ’Ekipler canı pahasına mücadele etti’ diyoruz. ’Canını ortaya koyarak mücadele etti’ diyoruz. İşte onun ne anlama geldiğinin bir örneği buradadır. Bugün Çamlıhemşin’de arama kurtarma faaliyeti sırasında arkadaşlarımız her zamanki gibi canları pahasına o faaliyeti icra ederken bugün Ömer Faruk kardeşimizi maalesef kaybettik, Cenab-ı Allah’ın ebediyetine uğurluyoruz. Bu arkadaşlarımız ülkemizin dört bir yanında meydana gelen hadiselerde ilk koşan kardeşlerimiz. Bugün maalesef elim bir kazayla beş arkadaşımızdan dördü yaralandı, sağlık durumları elhamdülillah iyi ama Ömer evladımızı, kardeşimizi uğurluyoruz. Başımız sağ olsun. Rabbim böyle acıları tekrar göstermesin.” ifadelerini kullandı.
Törenin ardından dualar eşliğinde omuzlara alınan hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan’ın naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Bolu’ya gönderilmek üzere yola çıktı.


