Karabük’te demir çelik sektörü ile uğraşan hayırsever iş insanı Osman Yeşilyurt’un desteğiyle inşa edilecek 16 derslikli ortaokulun yapım protokolü Valilik’te imzalandı.
Şirinevler Mahallesi’nde planlanan okulun yapım protokolü, Vali Mustafa Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve hayırsever iş insanı Osman Yeşilyurt’un katılımıyla Valilik Toplantı Salonu’nda imzalandı.
Toplantıda konuşan Vali Yavuz, hayırsever iş insanına eğitime verdiği katkılardan dolayı teşekkür ederek, ” Karabük Valiliği ve hayırsever iş insanımız Osman Yeşilyurt ile Şirinevler Mahallesi’ndeki okulun yapımı için bir araya geldik. Şu an arsa halinde bulunan bu alanda yapılacak olan 16 derslikli okulun tamamı, iş insanımız Osman Yeşilyurt’un desteği ile inşa edilecek. Devam eden görüşmeler neticesinde, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onay alınarak protokol aşamasına gelindi. Protokol imzalanır imzalanmaz, okulun yapım sürecinin hızla başlatılması ve önümüzdeki eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi planlanmakta. Okul tamamlandığında, her çocuğumuzun diplomasında ve okul kayıtlarında hayırsever iş insanımız Osman Yeşilyurt’un ismi yer alacak; böylece kendisinin adı kalıcı olarak yaşatılacak. Karabük’te eğitime yapılan katkılar ve geleceğimiz olan çocuklarımıza sağlanan bu destekler için Osman Yeşilyurt’a ve Yeşilyurt ailesi’ne şükranlarımızı sunuyoruz. Karabük’le gönül bağı olan tüm iş insanlarımızı da bu tür eğitim yatırımlarına katkı sunmaya davet ediyoruz.” dedi.


Hayırsever iş insanından 16 derslik okul
Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi: Vatandaşlar tehlikeye rağmen köprüye akın etti
Tokat’ta son günlerde etkili olan yoğun yağışlar ve Almus Barajı’nın dolusavağının taşmasının ardından Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi. İl merkezinden geçen ırmağın debisinin artmasıyla birlikte Atatürk Köprüsü çevresinde tehlikeli görüntüler oluştu.
Kent merkezinde gece saatlerinde yükselen su seviyesini gören vatandaşlar köprü üzerine akın etti. Taşkın riskine rağmen köprü çevresinde toplanan çok sayıda vatandaş, cep telefonlarıyla o anları görüntüledi. Bazı vatandaşlar, Yeşilırmak’ın uzun yıllardır ilk kez bu kadar yükseldiğini ifade etti. Kahverengiye dönen ve hızla akan suyun köprü ayaklarına kadar ulaştığı görüldü. Özellikle köprü altında oluşan güçlü akıntı dikkat çekti. Öte yandan Yeşilırmak’taki yükseliş dron ile havadan da görüntülendi. Görüntülerde suyun debisinin ciddi şekilde arttığı, köprü çevresinde yoğun insan kalabalığı oluştuğu ve ırmağın taşkın seviyesine yaklaştığı görüldü. Yetkililer, vatandaşların dere ve ırmak kenarlarından uzak durmaları konusunda uyarılarda bulundu.

