Hayırsever iş insanından 16 derslik okul - Karabük Haber Postası
hayirsever is insanindan 16 derslik okul ZStZQCCP
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ekim, 2024 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Hayırsever iş insanından 16 derslik okul

Karabük’te demir çelik sektörü ile uğraşan hayırsever iş insanı Osman Yeşilyurt’un desteğiyle inşa edilecek 16 derslikli ortaokulun yapım protokolü Valilik’te imzalandı.

Şirinevler Mahallesi’nde planlanan okulun yapım protokolü, Vali Mustafa Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve hayırsever iş insanı Osman Yeşilyurt’un katılımıyla Valilik Toplantı Salonu’nda imzalandı.

Toplantıda konuşan Vali Yavuz, hayırsever iş insanına eğitime verdiği katkılardan dolayı teşekkür ederek, ” Karabük Valiliği ve hayırsever iş insanımız Osman Yeşilyurt ile Şirinevler Mahallesi’ndeki okulun yapımı için bir araya geldik. Şu an arsa halinde bulunan bu alanda yapılacak olan 16 derslikli okulun tamamı, iş insanımız Osman Yeşilyurt’un desteği ile inşa edilecek. Devam eden görüşmeler neticesinde, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onay alınarak protokol aşamasına gelindi. Protokol imzalanır imzalanmaz, okulun yapım sürecinin hızla başlatılması ve önümüzdeki eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi planlanmakta. Okul tamamlandığında, her çocuğumuzun diplomasında ve okul kayıtlarında hayırsever iş insanımız Osman Yeşilyurt’un ismi yer alacak; böylece kendisinin adı kalıcı olarak yaşatılacak. Karabük’te eğitime yapılan katkılar ve geleceğimiz olan çocuklarımıza sağlanan bu destekler için Osman Yeşilyurt’a ve Yeşilyurt ailesi’ne şükranlarımızı sunuyoruz. Karabük’le gönül bağı olan tüm iş insanlarımızı da bu tür eğitim yatırımlarına katkı sunmaya davet ediyoruz.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
safranboluda ingilizce heyecani ogrenciler ve veliler ayni yarismada bulustu EFWJL8ML
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Nisan, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da İngilizce heyecanı: öğrenciler ve veliler aynı yarışmada buluştu

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bulunan Bağlar Şehit Atilla Bodur İlkokulunda, Safranbolu Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen A1 seviyesindeki İngilizce kurslarının tamamlanmasının ardından bilgi yarışması gerçekleştirildi.

4. sınıf öğrencileri ve velilere yönelik açılan kursların sonunda düzenlenen etkinlikte, katılımcılar hem öğrendiklerini pekiştirme hem de keyifli anlar yaşama fırsatı buldu. İngilizce Öğretmeni Derya Yıldırım’ın gözetiminde gerçekleştirilen yarışma, yoğun ilgi gördü.

Yarışma iki aşamada yapıldı. İlk olarak 4. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen bilgi yarışmasında, soruları doğru yanıtlamak için kıyasıya mücadele yaşandı. Yarışma sonucunda 4/A sınıfı birinciliği elde etti. Ardından sahneye çıkan veliler ise İngilizce bilgilerini sergileyerek yarıştı. Veliler kategorisinde ise A grubu birinci oldu.

Eğitim sürecine aktif katılım sağlayan öğrenci ve velilerin birlikte yarışmasının, öğrenmeyi daha kalıcı hale getirdiği ve motivasyonu artırdığı belirtildi.

Yarışma sonunda okul müdürü ve öğretmenler tarafından tüm katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edildi. Etkinlik, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin