Reklam
Reklam

Hayatlarını Hiçe Sayarak Çatı Temizlediler

67448693e18a3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Kasım, 2024 17:15 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’ün Eflani ilçesinde etkili olan kar yağışı sonrası iki kişi evinin çatısına çıkarak kar temizledi. Hiçbir koruma güvenliği olmadan çatı temizleyen şahıslar hayatlarını tehlikeye attı.

Eflani ilçesinde dün başlayan ve gece etkisini artıran kar yağışı sonrası kar kalınlığı 60 santimetreye ulaştı. Kar yağışı nedeniyle okulların tatil olduğu ilçede vatandaşlar da karları kendi imkanlarıyla temizledi.
İki katlı evin çatısına çıkan iki kişi ellerinde küreklerle çatıda biriken karları temizlemeye çalıştı. Hiçbir güvenlik önlemi almayan şahıslar, hayatlarını tehlikeye attı. O anlar ise vatandaşlar tarafından cep telefonuyla kayıt altına alındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yuva kurmanın faturası ağırlaştı

yuva kurma maliyeti
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
18 Haziran, 2026 11:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Karabük’te düğün sezonu hareketlenirken, evlilik hazırlığı yapan çiftler yükselen maliyetlerle mücadele ediyor. Beyaz eşya, mobilya ve elektronik ürünlerde yaşanan fiyat artışları, yeni bir yuva kurmanın bütçesini her geçen yıl daha da artırıyor.

Düğün salonlarının dolmaya başladığı ve nikâh tarihlerinin peş peşe alındığı bu dönemde çiftler, sadece düğün organizasyonlarını değil ev kurma maliyetlerini de hesaplamak zorunda kalıyor. Çeyiz alışverişinden mobilyaya, beyaz eşyadan küçük ev aletlerine kadar uzanan ihtiyaç listesi aile bütçelerine ciddi yük getiriyor.

MOBİLYADA YÜZDE 25’LİK ARTIŞ

Mobilya sektöründe de benzer bir tablo dikkat çekiyor. Mağaza yetkilileri, son bir yıl içerisinde mobilya fiyatlarında ortalama yüzde 25 oranında artış yaşandığını belirtiyor.

Ham madde maliyetleri ve üretim giderlerindeki yükselişin doğrudan fiyatlara yansıdığı ifade edilirken, özellikle düğün sezonunda talebin artmasıyla birlikte maliyet baskısının daha da hissedildiği belirtiliyor.

Artan maliyetler ödeme alışkanlıklarını da değiştirdi. Sektör temsilcileri, nakit alışverişin neredeyse tamamen ortadan kalktığını, vatandaşların çoğunlukla yüzde 20-25 oranında peşinat ödeyip kalan tutarı kredi kartı taksitleriyle karşıladığını ifade ediyor.

Uzmanlar ise düğün alışverişini son ana bırakmayan çiftlerin fiyat artışlarından daha az etkilendiğini belirterek, planlı alışverişin önemine dikkat çekiyor.

“YUVA KURMAK ARTIK DAHA ZOR”

Artan maliyetler nedeniyle yeni bir yuva kurmanın her geçen yıl daha fazla bütçe gerektirdiğini belirten vatandaşlar, evlilik hazırlığının artık sadece bir mutluluk süreci değil aynı zamanda ciddi bir ekonomik planlama gerektirdiğini ifade ediyor.

Karabük’te evlilik hazırlığı yapan çiftler, mutluluğa giden yolda aynı zamanda artan maliyetlerle de mücadele ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin