Kastamonu’nun Cide ilçesinde vefat eden bir bayanın cenazesi, kar sebebiyle yolu kapanan köye zahmetle ulaştırılabildi.
Kastamonu’nun Cide ilçesinde ağır kar yağışı tesirli olmaya devam ediyor. Kar yağışı sebebiyle ilçeye bağlı Derebucağı köyünün yolu ulaşıma kapandı. Hayatını kaybeden Fadime Altıntaş isimli bayanın cenazesi ise yolu kapanan Derebucağı köyüne ulaştırılamadı. Altıntaş’ın yakınları, Cide Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Vilayet Özel Yönetimi takımlarından yardım istedi. Köyün yolunu açmak için çalışma başlatıldı. Çalışmanın yürütüldüğü iş makinesi de kara saplandı. Bunun üzerine Akça köyü muhtarı Muhittin Oymak, traktör ile iş makinesini çekerek saplandığı yerden kurtardı. Daha sonra Fadime Altıntaş’ın cenazesi, traktöre alınarak Derebucağı köyüne götürüldü. Zahmetle köye ulaştırılan cenaze, kılınan cenaze namazının akabinde toprağa verildi.


Hayatını kaybeden kadının cenazesi köyüne güçlükle ulaştırılabildi
Taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Aydınyayla çevresinde faaliyet gösteren bir taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı.
Olay, saat 13.00 sıralarında Alaplı Aydınyayla kırsalında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, taş ocağında kontrollü dinamit patlatması gerçekleştirildiği sırada çevreye savrulan kaya parçaları bazı işçilere isabet etti. Diğer işçilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan E.T., F.G., E.D. ve E.B., olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Alaplı ve Ereğli Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

