Reklam
Reklam
hayatini kaybeden kadinin cenazesi koyune guclukle ulastirilabildi ImNY9iZC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Şubat, 2025 00:00 tarihinde yayınlandı
0

Hayatını kaybeden kadının cenazesi köyüne güçlükle ulaştırılabildi

Kastamonu’nun Cide ilçesinde vefat eden bir bayanın cenazesi, kar sebebiyle yolu kapanan köye zahmetle ulaştırılabildi.

Kastamonu’nun Cide ilçesinde ağır kar yağışı tesirli olmaya devam ediyor. Kar yağışı sebebiyle ilçeye bağlı Derebucağı köyünün yolu ulaşıma kapandı. Hayatını kaybeden Fadime Altıntaş isimli bayanın cenazesi ise yolu kapanan Derebucağı köyüne ulaştırılamadı. Altıntaş’ın yakınları, Cide Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Vilayet Özel Yönetimi takımlarından yardım istedi. Köyün yolunu açmak için çalışma başlatıldı. Çalışmanın yürütüldüğü iş makinesi de kara saplandı. Bunun üzerine Akça köyü muhtarı Muhittin Oymak, traktör ile iş makinesini çekerek saplandığı yerden kurtardı. Daha sonra Fadime Altıntaş’ın cenazesi, traktöre alınarak Derebucağı köyüne götürüldü. Zahmetle köye ulaştırılan cenaze, kılınan cenaze namazının akabinde toprağa verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
19 mayis coskusu emek ve dayanisma kahvaltisinda bulustu nt6EDWlR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

19 Mayıs Coşkusu Emek ve Dayanışma Kahvaltısında Buluştu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen birlik ve beraberlik kahvaltısında emek, dayanışma ve gençliğin önemi vurgulandı.

Öz Sağlık İş Sendikası Zonguldak Şubesi Alaplı İlçe Temsilciliği tarafından organize edilen program, yoğun katılımla ve samimi bir atmosferde gerçekleştirildi. Programa Aytaç Tosun, Hastane Başhekimi Yasin Şahan, Hastane Müdürü Deniz Karakuş, Recai Özcan, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda sendika üyesi emekçi katıldı.

Programda konuşan Sendika Disiplin Kurulu Üyesi ve İlçe Temsilcisi Emrullah Sezgin, 19 Mayıs’ın bağımsızlık mücadelesinin simgesi olduğunu belirterek, cumhuriyet değerlerine sahip çıkmanın önemine dikkat çekti.

Sezgin konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe emanet ettiği bu özel günün, emek mücadelesi açısından da büyük anlam taşıdığını ifade ederek şu sözlere yer verdi:

“19 Mayıs sadece bir takvim yaprağı değil; emperyalizme karşı başkaldırının, tam bağımsızlık inancının ve geleceğe duyulan güvenin adıdır. Emekçiler olarak daha adil, daha özgür ve müreffeh bir Türkiye idealini hep birlikte inşa edeceğiz.”

Sendikal dayanışmanın önemine de değinen Sezgin, birlik ve beraberlik mesajı vererek gençlerin umutla geleceğe bakabildiği bir ülke hedefi için çalışmayı sürdüreceklerini söyledi.

Yoğun katılımın olduğu program, hatıra fotoğraflarının çekilmesi ve iyi dilek temennileriyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin