Hayat Boyu Öğrenme Projesi - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Mayıs, 2014 15:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Hayat Boyu Öğrenme Projesi

Karabük Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi yeni bir projeye imza atarak Romanya’lı konuklarını ağırlıyor.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada,”Comenius Okul Ortaklıkları HİBE SÖZLEŞMESİ Kapsamında   Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı himayelerinde yürütülmekte olan Hayatboyu Öğrenme Programı    Kapsamında ilimiz “Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi” ile Romanya’nın Vaslui şehrindeki Liceul Teoretic Emil Racovita Lisesi ortaklığı ile  ‘’Discovery Europe Through Actual Languages’’ isimli proje yürütülmektedir.

Çalışmaların ilk ayağı 12-26 Mayıs 2013 tarihleri arasında  Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile Romanya’nın  BÜKREŞ,VASLUİ ve YAŞ Şehirlerinde gerçekleştirilmiştir. Projenin ikinci ayağı ilimiz Fevzi Çakmak Anadolu Lisesinde 25 Nisan 08 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Yapılan çalışmalar kapsamında ise, İngilizce  Romence dersleri, Türk ve Romanya Kültürünü tanıma etkinlikleri, Müze ve şehir gezileri, Sportif müsabakalar, Müzik ve Eğlence  gibi faaliyetler yer almaktadır” denildi.

Öte yandan, Karabük Fevzi Çakmak Anadolu Lisesinin misafirleri olarak Karabük’te bulunan konukların Karabük ve Safranbolu’yu yakından tanıma imkanı bulduğu belirtilirken, öğrencilerin Karabük ve Safranbolu’yu çok beğendikleri ifade edildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
22222 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
18 Mart, 2026 14:40 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te bayramlaşma programı arife gününe alındı

Karabük’te her yıl geleneksel olarak bayramın birinci günü Valilikte düzenlenen bayramlaşma programı, bu yıl alınan kararla arife gününe çekildi. Protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen programın tarihindeki bu değişiklik dikkat çekti.

Alınan kararın arka planında, bayramlaşma törenine katılım konusunda yaşanan hassasiyetlerin etkili olduğu belirtiliyor. Edinilen bilgilere göre, özellikle daire müdürleri ve kamu kurumu temsilcilerinin katılımının zaman zaman zorunlu gibi algılanması, yetkilileri bu yönde bir karar almaya ittiği konuşuluyor.

Karabük halkı  geleneksel hale gelen programın gününün değiştirilmesini farklı açılardan değerlendirirken, bayram coşkusunun her koşulda birlikte yaşanmasının önemine dikkat çekiyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin