ZONGULDAK Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) tarafından Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü’ne hazırlatılan “Zonguldak Havzası Kömür Madenciliği Potansiyeli ve TTK” başlıklı rapor tamamlanıyor. BEÜ Maden Mühendisliği Bölümü’nden Maden Mekanizasyonu ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuri Ali Akçin, Maden İşletme Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Didari ile Maden Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Kaymakçı, 21 Mart 2017 tarihinde GMİS Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıda hazırlanan rapor ile ilgili olarak GMİS Genel Merkez Yönetimine bilgi verdi. Toplantıya GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreteri Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal, GMİS Genel Başkan Danışmanı Turhan Oral ile GMİS Teknik Müdürü Nizamettin Tiryaki katıldı. Bilimsel araştırmalar ve verilerle hazırlanan “Zonguldak Havzası Kömür Madenciliği Potansiyeli ve TTK” başlıklı rapor; Zonguldak Kömür Havzası’nda madencilik faaliyetleri ve potansiyeli ile rödevanslı sahaları ve TTK’yı içeren ayrıntılı bir rapor olma özelliği taşıyor. Raporun kısa süre içinde tamamlanması bekleniyor.
Boluspor Başkanı Alan: “Önceliğimiz, finansal anlamda kulübü ayağa kaldırmak”
Boluspor’da geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen fevkalâde genel şurada başkanlığa seçilen Mahmut Alan, "Önceliğimiz, finansal anlamda kulübü ayağa kaldırmak" dedi. Ayrıyeten Lider Alan, transferler için de çalıştıklarını ve birkaç isimle görüştüklerini lisana getirdi.
Boluspor Kulübü’nün geçtiğimiz cuma günü yapılan harika genel konseyde başkanlığa seçilen Mahmut Alan, Karaçayır Mahallesi’nde bulunan kulüp binasında vazifesine başladı. Kulüp tesislerine gelen Başkan Alan, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte incelemelerde bulundu. Boluspor’un 17. kulüp başkanı olan Mahmut Alan, kongrenin akabinde dönem öncesi ağır mesai harcadıklarını söyledi.
"Futbolcularla ilgili birkaç flaş isimle fikir alışverişinde bulunduk"
İlk etapta finansal anlamda kulübü kalkındıracaklarını ifade eden Boluspor Başkanı Mahmut Alan, "Kongre bittiği andan itibaren hiç durmadık, hiç uyumadık. Yaklaşık 54-55 saatlik ağır bir mesaiye başladık. Çabucak İstanbul’a geçtik. Orada kimi görüşmeler yaptık; menajerlerle, futbolcularla ve hatta kimi kulüp liderlerimizle. Sakaryaspor’un yeni lideriyle da bir ortaya geldik. Federasyondan birtakım isimlerle görüştük. Futbolcularla ilgili birkaç flaş isimle fikir alışverişinde bulunduk. Vakit zaman bu görüşmeler basına da yansıdı ancak şimdi hiçbir futbolcuyla mutabakat yapılmadı. Şu an önceliğimiz, finansal anlamda kulübü ayağa kaldırmak. Kongrede biraz sert bir konuşma yaptım. O konuşmada söylediğim her kelamın ardındayım. Lakin kongre havası gereği biraz yüksek sesle tabir ettik. Şunu belirtmek isterim, bu topluluk çok büyük bir topluluk. Boluspor, sahiden Bolu’nun her şeyi. Sıkça söylediğimiz üzere kravatlar masraf, armalılar kalır. Evvelki liderlerimiz da kulübe çok büyük pahalar kattılar. Son liderimiz Savaş Abak ve idaresi, play-off başarısı ve tesis yatırımlarıyla kulübe değerli katkılar sundular. Bunları asla görmezden gelemeyiz" diye konuştu.
"3 milyon, 5 milyon liraya Boluspor’un isminin önüne ya da gerisine isim yazdırılamaz"
Boluspor’un bir marka olduğunu belirten Lider Alan, "Biz yeni bir idareyiz ancak içimizde çok deneyimli isimler var. Daha evvel kulüp başkanlığı yapmış olanlar, uzun yıllar yöneticilik yapmış isimler, iş insanları var. Tahminen dışarıdan bakıldığında yepisyeni bir grup üzere görünsek de güçlü bir yapımız var. Kamuoyunda kimi yorumlar görüyorum. ‘Bu idare nasıl olacak?’ diye soranlar var. Şunu söylemek isterim, kadronun kayyuma devredilmesi konuşuluyordu. Düşünebiliyor musunuz, 1965 yılında kurulmuş, Türk futbol tarihine damga vurmuş bir kulüp için bu türlü bir şeyin söylenmesi içimi parçaladı. Herkesin takviyesine muhtaçlığımız var. Kent dışından çok fazla arayan var lakin önceliğimiz Boluspor. Bolu firmaları sahip çıkmalı. Geçmiş sponsorluk mutabakatlarını duyunca çok üzüldüm. 3 milyon, 5 milyon liraya Boluspor’un isminin önüne ya da ardına isim yazdırılamaz. Bu türlü bir şey yok. Boluspor bir marka. Maddi konuşmalar yanlış anlaşılmasın fakat futbol birinci etapta maddi bir iştir. Sonrasında futbolcunun marifeti devreye girer. Vatandaşa yüklenmek istemiyorum, yanlışsız da bulmam. Fakat evvel lokomotif firmalar sahip çıkacak. Büyük firmalar takviye vermezse, halkımıza sesleneceğiz" formunda konuştu.
"Bu kentin çocukları alana çıktığında o formayı yırtarcasına oynar"
Altyapı grubundan A kadroya oyuncu kazandıracaklarını söyleyen Lider Mahmut Alan, "Bir öteki değerli husus altyapı. Boluspor altyapısıyla ilgili yıllardır problemler konuşuluyor. Ben bunu siyaset yaptığım devirlerde de lisana getirmiştim. Artık de söylüyorum, altyapı çok değerli. Sponsorlukları toparlar toparlamaz birinci işimiz altyapı olacak. Maksadım, Bolu’nun altyapısından en az iki oyuncuyu A gruba kazandırmak. Şayet düzgün oynuyorlarsa, dışarıdan getirilen oyunculara verilen fiyatın birebirini onlara seve seve veririz. Kâfi ki alanda canla başla uğraş etsinler. Zira dışarıdan gelen oyuncular profesyoneldir, bazen isteksiz olabilirler. Bu topluluğun gerçeği. Lakin bu kentin çocukları alana çıktığında o formayı yırtarcasına oynar" cümlelerine yer verdi.