Havalandırmada mahsur kalan anne kedi ve yavrularını itfaiye ekipleri kurtardı
Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bir apartmanın havalandırma boşluğuna düşen anne kedi ve yavruları itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Olay, Esentepe Mahallesi Sunduk Caddesinde meydana geldi. Özenginler Sitesinde bulunan apartmanın havalandırma boşluğunda kedi seslerini duyan vatandaşlar itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen ekipler anne kedi ve 4 yavrusunu mahsur kaldıkları yerden kurtardı.
Daha sonra sepet içerisine konulan kediler doğal ortama salındı.
Ülkeye kaçak yollarla giren 4 şahıs ormanlık alanda donmak üzereyken bulundu
Artvin’in Gürcistan hududunda, yasa dışı yollarla Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra ormanlık alanda kaybolan ve donma tehlikesi geçiren 4 şahıs, jandarma takımlarının operasyonuyla kurtarıldı.
Olay, 9 Nisan 2025 tarihinde saat 18.30 sıralarında meydana geldi. Gürcistan hudut sınırından Türkiye’ye kaçak yollardan giriş yaptığı tespit edilen şahısların, kar yağışı nedeniyle ormanlık alanda kaybolduğu ihbarı üzerine bölgeye Jandarma Komando, Asayiş ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri sevk edildi.
Sarp ve şiddetli arazi kurallarında yürütülen çalışmalar sonucunda donmak üzere olan 4 kişi bulunarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan tedavilerinin akabinde taburcu edilen şahıslar, jandarma tarafından gözaltına alındı. Haklarında başlatılan isimli sürecin tamamlanmasının akabinde mahkemeye çıkarılan kaçak göçmenler, tutuklanarak Artvin Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.