Reklam
Reklam

Hava, Kara ve Deniz Harp Okullarının Birincileri Kadın Teğmenler Oldu

66d6bfb41ec66 jpg
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
03 Eylül, 2024 10:50 tarihinde yayınlandı
0

Türk Silahlı Kuvvetleri Tarihinde Bir İlk: Hava, Kara ve Deniz Harp Okullarının Birincileri Kadın Teğmenler Oldu

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Hava Harp Okulu’nda düzenlenen diploma alma ve sancak devir teslim töreninde Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinde bir ilke imza atıldı. Üç farklı harp okulundan mezun olan dönem birincileri, kadın teğmenler oldu. Bu tarihi başarı, kadınların askeri alandaki yetkinliklerini ve liderlik kabiliyetlerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kara Harp Okulu Birincisi: Teğmen Ebru Eroğlu
Hava Harp Okulu Birincisi: Teğmen İkra Kuyumcu
Deniz Harp Okulu Birincisi: Teğmen Şeyda Yıldırım

Bu genç teğmenler, disiplinli çalışmaları ve gösterdikleri üstün performansla, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne örnek teşkil edecek nitelikte bir başarıya imza attılar. Kadınların askeri okullarda gösterdiği bu başarının, gelecekte daha fazla kadının TSK’da liderlik pozisyonlarına gelmesine ilham kaynağı olması bekleniyor.

Tören sırasında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin farklı kademelerinde görev alacak olan bu başarılı kadın subaylar, büyük bir coşkuyla kutlandı. Bu tarihi an, Türkiye’de kadınların her alanda ne denli başarılı olabileceklerini bir kez daha kanıtladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yenice Belediyesi araç filosunu güçlendirdi

yenice belediyesi arac filosunu guclendirdi XI8FUZvg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük’ün Yenice ilçe Belediyesi, hizmet kapasitesini artırmak amacıyla araç filosuna yeni bir damperli kamyon kazandırdı. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından hibe edilen araç belediye envanterine dahil edildi.

Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, belediyenin daha hızlı ve etkin hizmet sunabilmesi için makine parkını güçlendirmeye devam ettiklerini belirtti.

TBB tarafından belediyeye hibe edilen 2026 model, 5 metreküp kapasiteli ve 11 ton yük taşıma kapasitesine sahip damperli kamyonun teslim alındığını ifade eden Karakaş, aracın ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Başkan Karakaş, “Güçlü altyapı, güçlü Yenice anlayışıyla araç parkurumuzu yenileyerek hizmet kalitemizi artırmaya devam ediyoruz. İlçemizin çehresini değiştirecek yatırımları kararlılıkla hayata geçirirken, vatandaşlarımıza daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmayı sürdüreceğiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin