Hava, Kara ve Deniz Harp Okullarının Birincileri Kadın Teğmenler Oldu - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
66d6bfb41ec66 jpg
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
03 Eylül, 2024 10:50 tarihinde yayınlandı
0
0

Hava, Kara ve Deniz Harp Okullarının Birincileri Kadın Teğmenler Oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri Tarihinde Bir İlk: Hava, Kara ve Deniz Harp Okullarının Birincileri Kadın Teğmenler Oldu

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Hava Harp Okulu’nda düzenlenen diploma alma ve sancak devir teslim töreninde Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinde bir ilke imza atıldı. Üç farklı harp okulundan mezun olan dönem birincileri, kadın teğmenler oldu. Bu tarihi başarı, kadınların askeri alandaki yetkinliklerini ve liderlik kabiliyetlerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kara Harp Okulu Birincisi: Teğmen Ebru Eroğlu
Hava Harp Okulu Birincisi: Teğmen İkra Kuyumcu
Deniz Harp Okulu Birincisi: Teğmen Şeyda Yıldırım

Bu genç teğmenler, disiplinli çalışmaları ve gösterdikleri üstün performansla, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne örnek teşkil edecek nitelikte bir başarıya imza attılar. Kadınların askeri okullarda gösterdiği bu başarının, gelecekte daha fazla kadının TSK’da liderlik pozisyonlarına gelmesine ilham kaynağı olması bekleniyor.

Tören sırasında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin farklı kademelerinde görev alacak olan bu başarılı kadın subaylar, büyük bir coşkuyla kutlandı. Bu tarihi an, Türkiye’de kadınların her alanda ne denli başarılı olabileceklerini bir kez daha kanıtladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kdzeregli su urunleri kooperatifinde kongre oncesi adaylik aciklamasi gA7M4UHK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kdz.Ereğli su ürünleri Kooperatifi’nde kongre öncesi adaylık açıklaması

Karadeniz Ereğli’de balıkçılık sektörünün önemli temsilcilerinden Kdz. Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi, 28 Haziran’da gerçekleştirilecek kongre öncesi hareketli günler yaşıyor.

Kooperatifte yapılacak seçimler öncesinde dikkat çeken bir adaylık açıklaması geldi. Çocukluk yıllarını denizle ve balıkçılıkla iç içe geçirdiğini belirten Denizcan Dere, kooperatif başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Sektörün içinden gelen bir isim olarak öne çıkan Dere, özellikle Bozhane esnafının yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Adaylık açıklamasında konuşan Dere, “Benim için öncelik, Ereğli ekonomisine katkısı göz ardı edilemeyen Bozhane esnafının hak ettiği saygıyı ve hizmeti almasıdır. Bugüne kadar çok değerli başkanlarımız ellerinden geleni yaptı. Ben de kendilerine destek oldum. Hali hazırda yönetim kurulu üyeliği yapmaktayım. Ancak artık tam uyum çerçevesinde yapılan haksızlıkları haykırmanın zamanı gelmiştir. Çığ gibi büyüyen sorunlarımız için güçlü yönetimimizle çözüm önerilerimizi yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. Vicdan, merhamet ve vefa birinci önceliğimdir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin