karabuk
İmsak 05:45
Güneş 07:10
Öğle 13:06
İkindi 16:17
Akşam 18:52
Yatsı 20:11
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ekim, 2023 00:36 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 2dk

“Hava Bedava” illüstrasyonuyla yaşamın değerine dikkat çekti

Bolu’da teması "Hava Bedava" olan grafik ve illüstrasyon sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin toplumsal mesaj içerdiğini söyleyen Öğr. Gör. Ayşegül Gürdal Pamuklu, "Aldığımız nefes bedava ve bunun değerini bilmeliyiz. Artık bedavadan yaşar olduk. Bir yere gelirken çabalamıyoruz, doğaya karşı saygımız yok, insan haklarına karşı saygımız yok. Serginin konusu bunun bir bedavasıydı" dedi.
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Gör. Ayşegül Gürdal Pamuklu, "Hava Bedava" vurgusuyla ilginç bir sergi açtı. Ressam Mehmet Yücetürk Kültür Sanat Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulan sergide, grafik ve illüstrasyon teknikleriyle hazırlanan 17 eser sergilendi. Sergide insanların doğaya verdiği zararlar ve yaşanılan hayatın değerinin bilinmediği konusu vurgulandı.
İllüstrasyon çizimlerinde toplumsal mesajlar verdiğini ifade eden Ayşegül Gürdal Pamuklu, "Bilimsel illüstrasyon, bilimsel dinleme alanında hem yazılı makalelerim var hem de eserlerim var, resim olarak. Onları doğaya bir vurgu olarak, doğanın sürdürülebilirliği açısından insanların eksik kaldığı üzere bir vurguydu. Üç aşamadan oluşuyor sergi konseptlerim aslında. Birincisi sudan gelenler. İkincisi bugünkü izlemiş olduğunuz sergi havadan gelenler. Üçüncüsü de topraktan gelenler olarak bir üçleme halinde bir konsepti var. Sudan gelenler daha çok bilimsel ağırlıklıydı. Onun sergisini birinci kişisel sergi olarak açmıştım zaten. Bu ikincisi havadan gelenler, biraz daha grafik tasarıma ağırlıkla bilimsel niteliği, bazı çizimlerim de var ama daha çok toplumsal mesajlar içeriyor. Kelime anlamı olarak hem tipografik düzenlemeler var hem de görsellerin işlenişi bakımından Anadolu’nun içerisinde bulunan, yani Anadolu’da yaşayan kuşların, onların illüstrasyonları ve tipografiyle düzenlemelerinden oluşuyor” diye konuştu.

“Şimdilik aldığımız nefes bedava ve bunun değerini bilmeliyiz”
İnsanların hayata değer vermediğini vurgulayan konuları eserlerinde işlediğini ifade eden Pamuklu, “‘Hava Bedava’ kelimesinden oluşan bir serim var içerisinde. İki türlü bedava kelimesine vurgu yaptım. Birincisi aslında aldığımız nefes, bedava şimdilik, karbonat ayak izinden sonra onun da belirli bir karşılığı olacak tabii ki, haklı olarak. Şimdilik aldığımız nefes bedava ve bunun değerini bilmeliyiz vurgusu. İkincisi olarak da artık bedavadan yaşar olduk, yani bir yere gelirken çabalamıyoruz, doğaya karşı saygımız yok, insan haklarına karşı saygımız yok. Bunun bir bedavasıydı. İki türlü de düşünebilirsiniz. İzlemeye gelen sanatseverlerin bir yorumu olacak. Sergide eserlerim 17 eserden oluşuyor. 3 tane eserimi de çocukların sergisi için hazırladım. Çocukların anlayabilmesi için onların boyuna göre ışıklandırmasına göre hazırladım. Daha onların tarzına uygun eserlerden oluşuyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
vsvs 1
Aylin Sarıoğlu tarafından
06 Mart, 2026 10:27 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Karabük’te Genç Sağlık Sendikası Üyeleri İftarda Buluştu

Karabük Genç Sağlık Sendikası, üyeleriyle birlikte düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

Karabük’te Chato Premium Cafe’de gerçekleştirilen iftar programına sendika üyeleri yoğun katılım sağladı. Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhunu yaşatmak amacıyla düzenlenen programda katılımcılar aynı sofrada oruçlarını açtı.

Genç Sağlık Sendikası Karabük Şube Başkanı Hidayet Güler, programda yaptığı konuşmada geleneksel hale gelen iftar buluşmalarının önemine değindi.

Güler, “Ramazan ayında üç senedir birlikte iftar açıyoruz. Birlik ve beraberliğimiz yıllarca böyle devam eder inşallah.” ifadelerini kullandı.

Samimi bir atmosferde gerçekleşen iftar programı, katılımcıların hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin