Reklam
Reklam
hatay jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2024 12:44 tarihinde yayınlandı
0

Hatay’da depremzedeler yeni evlerine kavuşuyor

Hatay’ın Payas ilçesinde Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası yapılan TOKİ konutlarının vatandaşlara teslimatı sürüyor. Depremzedeler, yeni evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Hatay’ın Payas ilçesinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan evlerin yerine yapılan TOKİ konutlarının anahtar teslimleri devam ediyor. Payas Belediyesi Afet İşleri Müdürü Fatih Beluk, toplam bin 351 afet konutunun bulunduğu projede 698 vatandaşın 3 Şubat tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle evlerinin anahtarını teslim aldığını söyledi. Beluk, “1. etap afet konutlarında 827 adet konut bulunuyor.

Kuzey yan tarafında bulunan Payas 2. etap afet konutlarında ise 530 konut bulunuyor. Toplam bin 351 tane afet konutu var. Bu süreç içerisinde 698 hak sahibi 3 Şubat tarihinde Antakya’da çekilen kura ile Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden evin anahtarlarını almışlardır. Bazı eksiklikler mevcut olduğu için müteahhide süre verildi.

Süre sonrasında eksikler giderildi. Dün itibarıyla da vatandaşlarımıza evlerinin tamamen anahtarı verilerek, taşınma süreci başlamıştır” şeklinde konuştu. Konutunu teslim alan Fatma Ateşoğlu adlı depremzede ise mutlu olduğunu belirterek, teşekkür etti. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
huzurevinde cikan yangin kontrol altina alindi E3hfheUk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Huzurevinde çıkan yangın kontrol altına alındı

Düzce’de Kızılay Huzurevinde asansörden kaynaklı çıkan yangın kontrol altına alındı. Kaynaşlı Kaymakamı Kemal Sefa Gökmenoğlu, “Çok şükür bir problem yaşanmadı. Yaşlılarımızın tahliyesini yaptık. Bir kısmı ilçe devlet hastanemize bir kısmı ise Karayolları misafirhanesine gönderildi” ifadelerini kullandı.

Yangın, gece saatlerinde Kaynaşlı‘da bulunan Kızılay Akçakoca Huzurevi’nde meydana geldi. Alınan bilgilere göre asansör akülerinin bulunduğu bölgede belirlenemeyen sebeple yangın çıktı. Dumanların sardığı binayı fark eden personeller durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Düzce Belediyesi’nden 6, Kaynaşlı Belediyesi’nden ise 2 itfaiye aracı kısa süre içerisinde bölgeye sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekipler 25’i yatalak 54 huzurevi Sakinini bulunduğu yerden çıkararak bina dışına tahliye etti. Kaynaşlı Kaymakamı Kemal Sefa Gökmenoğlu, Kaynaşlı Belediye Başkanı Efdal Altundal, Kızılay Batı Karadeniz Afet Depo Müdürü İsmail Hakkı Duru ve ilgili kurum amirleri bölgeye gelerek yangın hakkında bilgiler alırken, tahliye edilen vatandaşlarla da bir araya geldi.

“Çok şükür bir problem yaşanmadı”

Yangın ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Kaynaşlı Kaymakamı Kemal Sefa Gökmenoğlu, “Bu gece 01.00 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezimize düşen ihbar ile Düzce Belediyesi’nden 6 itfaiye aracı, Kaynaşlı Belediyesi’nden 2 itfaiye aracı yangına müdahale etmiş olup, çok şükür ki yaşlılarımızla ilgili bir problem yaşanmamıştır. Kaynaşlı Kızılay Huzurevinde hali hazırda 59 misafirimiz var. 5’i izinde olup 54 yaşlımız ilçe devlet hastanemiz, karayollarına ait kamu misafirhanesinde bu gece misafir kalacaklardır. Geçmiş olsun diyoruz. İtfaiye ekiplerinin aktardığı kadarıyla yangının çıkış nedeni asansörden kaynaklı olduğunu ifade etmekteler. Yaşlılarımız tahliyesi noktasında emniyetimiz, jandarmamız, Kaynaşlı Belediye personelimiz, sağlık teşkilatımız ve Kızılay personelimiz birlikte yardımcı oldular” dedi.

Tahliye edilen 54 kişiden 25’i Kaynaşlı Devlet Hastanesi’ne gönderilirken kalan yaşlılar ise Karayolları Misafirhanesi gönderildi. Huzur evinde yangın kontrol altına alınırken, dumanın tahliye çalışmalarına başlandı.

Konu ile ilgili ise inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin