Hatalı sollama kamerada görülmüştü, o sürücüye ceza kesildi - Karabük Haber Postası
hatali sollama kamerada gorulmustu o surucuye ceza kesildi TM7jTWit
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Eylül, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Hatalı sollama kamerada görülmüştü, o sürücüye ceza kesildi

Artvin’de yanlışlı sollama yaparak kazaya sebebiyet vermekten son anda kurtulan tır şoförüne, olayın imajlarının toplumsal medyada paylaşılmasının akabinde idari para cezası uygulandı.

Artvin-Hopa Karayolu’nda kusurlu sollama yapan tırın, karşı taraftan gelen araçla burun buruna gelerek faciaya yol açmasına ramak kala durabildiği anlar, geçtiğimiz günlerde toplumsal medyada geniş yankı uyandırmıştı. Araç kamerasına saniye saniye yansıyan olayda, Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Vazifelisi Aşkın Göktürk son anda tırın altında kalmaktan kurtulmuştu.

Olayın toplumsal medyada yayılmasının ardından Artvin Emniyet Müdürlüğü, mevzuyla ilgili bir basın açıklaması yayımladı. Açıklamada, 13 Eylül 2025 tarihinde saat 18.22 sıralarında Borçka ilçesi Demirciler Köyü Mevkii’nde gerçekleşen olayda, trafik kural ihlalini gerçekleştiren tırın plakasının Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ile tespit edildiği bildirildi. Emniyet, tır şoförüne 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında idari para cezası uygulandığını duyurdu.

Olay sonrası toplumsal medya hesabından bir paylaşım yapan araç şoförü Aşkın Göktürk, “Bugün olası önemli bir kazadan Allah’a şükür en küçük bir ziyan görmeden kurtuldum” tabirlerini kullanmış, Artvin yollarında tırlardan kaynaklı tehlikelerin son vakitlerde arttığına dikkat çekmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
000 2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
20 Nisan, 2026 12:25 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da geleneksel Türk okçuluğu heyecanı

Okul Sporları Gençler A-B Geleneksel Türk Okçuluğu İl Birinciliği müsabakaları, Safranbolu Şehir Stadı’nda yoğun katılım ve büyük bir heyecanla gerçekleştirildi.

Genç sporcuların kıyasıya mücadele ettiği organizasyon, hem izleyenlere keyifli anlar yaşattı hem de ata sporu okçuluğun yaşatılması adına önemli bir etkinlik oldu. Müsabakalara Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan, Safranbolu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sedat Adakan ve Şube Müdürü Serdar Ali Osman Sevim katıldı.

Protokol üyeleri müsabakalar boyunca sahayı yakından takip ederek sporcularla sohbet etti, genç okçulara başarı dileklerinde bulundu. İl Müdürü Coşkun Güven, geleneksel Türk okçuluğunun gençler arasında yaygınlaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sporcuların azim ve disiplininin takdire şayan olduğunu ifade etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin