Reklam
Reklam
hat sanati ile gazzeye yardim topladilar mMRaUPPm
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mart, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
0

Hat sanatı ile Gazze’ye yardım topladılar

Trabzon’da sınır sanatkarlarının yaptığı çizimler ile Filistin’e yardım toplandı.

Trabzon’un Ortahisar ilçesindeki Kahramanmaraş Caddesi’nde Filistin’e dayanak için yardım çadırı kuran Hayrat Vakfı tarafından bir aktiflik düzenledi. Trabzon Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Kısmı Türk İslam Sanatları Tarihi Anabilim Kısmında Öğretim Vazifelisi Fatih Sultan Demir ve Halk Eğitim Merkezi’nden gelen çizgi sanatkarları tarafından Filistin’e yardım toplandı. Filistin’e yardım etmek isteyen vatandaşların isimleri sınır sanatı ile yazılarak ikram edilirken, Öğretim Vazifelisi Fatih Sultan Demir, sınır sanatına vatandaşların ilgi gösterdiğini söyledi.

Demir, “Yardımsever insanlarımızın burada Gazze’ye yardımlarını yaparak takviye veriyorlar. Bizde burada hem yardımsever kardeşlerimizin isimlerini yazarak onların yapmış olduğu takviyeye bir formda katkı sunmuş oluyoruz. Çizgi sanatı Kuran lisanıdır. Kuran alfabesidir. Asıl konu zati Kuran-ı Kerim’in yazılması konusudur. Kuran’a gösterilen hürmetten ötürü sınır sanatına ayrıyeten hürmet gösterilmekte. milletimiz talep ediyor. Gelip isimlerini yazdırıyorlar. Bu vesileyle bizde Gazze’ye bir nebze olsun yardım etmiş bulunmaktayız. Fazla kalabalık olduğu için genelde vatandaşlarımızın taleplerini kırmamaya çalışıyoruz. Çadırımızın burada durmaya devam edecek. Bir aktiflik olarak bunu düzenledik. İnşallah nasip olursa inşallah ilerleyen günlerde tekrar tıpkı aktifliği yaparız” tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda galatasaray taraftarlar sokaklari bayram yerine cevirdi cqsZWxdR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2026 08:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da Galatasaray taraftarlar sokakları bayram yerine çevirdi

Galatasaray’ın şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Çorum’da ve Alaca ilçesinde binlerce taraftar sokaklara döküldü. Kadeş Barış Meydanı ve şehrin ana caddelerinde bir araya gelen her yaştan vatandaş, şampiyonluğu meşaleler ve tezahüratlarla kutladı.

Trendyol Süper Lig’de Galatasaray’ın şampiyonluğunu garantilemesiyle Çorum’da ve Alaca ilçesinde taraftarlar maçın bitiş düdüğüyle birlikte ellerindeki bayraklar ve formalarla sokaklara akın etti. Sarı-kırmızılı taraftarlar, kutlamaların merkezi olan Kadeş Barış Meydanı’nda marşlar eşliğinde doyasıya eğlendi. Şehrin en işlek caddelerinde yüzlerce araçla konvoylar oluşturuldu. Sarı-kırmızılı taraftarlar, bayraklarla süslenen araçlarıyla şehir turu attı.

“İyi ki Galatasaraylıyız”

Maç sonrasında sokağa çıkarak kutlamalara katılan Cüneyt Çeltek, “Çok mutluyuz şu anda duygularımı anlatamıyorum. İyi ki Galatasaraylıyız. Çok teşekkür ediyorum babama anneme. Ben babadan Galatasaraylıyım. Evlatlarımda benimle birlikte bu takımı tutuyorlar. Tüm Galatasaray oyuncularına ve camiasına bizlere bu duyguyu yaşattıkları için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“İlklerin takımı Galatasaray”

Büyük sevinç yaşadığını ifade eden Engin Sadık Öz de, “Bu sene oğlumun 4. şampiyonluğu, doğdu doğalı şampiyonluk kutluyor. Seneye inşallah 5. şampiyonluğu kutlayacağız üst üste. İlklerin takımı Galatasaray. Alkışlayalım” diye konuştu.

“Seneye 5. kez şampiyon olup kendi rekorumuzu tazeleyeceğiz” diye konuştu.

Dört kez üst üste şampiyon olmanın bir kez daha gururunu yaşadığını söyleyen UltrAslan Taraftar Grubu Çorum Koordinatörü olan Mustafa Dalkıç ise, “Gururluyuz ve mutluyuz dört sene üst üste şampiyon olmanın gururu bir kez daha yaşıyoruz. Seneye beşinci kez şampiyon olup kendi rekorumuzu tazeleyeceğiz. İnşallah Avrupa’da aynı başarıyı gösterip şampiyonlar liginde güzel yerlere gelmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin