Reklam
Reklam

Hastanede Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliği

hastanede dunya otizm farkindalik gunu etkinligi AWDrXmHZ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında düzenlenen aktiflikte, hekimler ile otizmli öğrenciler birlikte kutu boyayarak farkındalık oluşturdu.

Liv Hospital Samsun, “Hepimiz Farklı Balıklar Olabiliriz, Bu Denizde Birlikte Yüzeriz” mottosuyla Hezarfen Ahmet Çelebi İlkokulu özel sınıf öğrencilerini ağırladı. Aktiflikte, otizmli öğrenciler kendi elleriyle hazırladıkları kutuları hastane tabipleriyle birlikte boyadı. Renkli manzaralara sahne olan tertibe öğretmenler ve sıhhat çalışanları da ağır ilgi gösterdi.

Etkinliğe, Liv Hospital Samsun Genel Müdür Yardımcısı Hatice Bulut’un yanı sıra Bayan Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Hilal Bulut Aydemir, Çocuk Sıhhati ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Pelin Aytaç Uras, Dermatoloji Uzmanı Dr. Gül Şekerlisoy Tatar, Diyetisyen Zeynep Dolu ve Psikolog Ozan Yazıcı da katıldı.

“Farkındalık oluşturmak hepimizin sorumluluğudur”

Etkinlik sırasında konuşma yapan Genel Müdür Yardımcısı Hatice Bulut, “Bugün çok manalı bir aktifliğe imza attık. Hakikat eğitim ve ilgiyle otizmli bireylerin neler başarabileceğini duyurmayı amaçladığımız bu aktiflik bizim için çok değerliydi. Çocuklarımızın ürettiği kutuları daima birlikte boyadık. Farkındalık oluşturmak hepimizin sorumluluğudur diye düşünüyorum. Çocuklarımıza ve öğretmenlerimize iştirakleri için teşekkür ederiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Arda Güler’in Maç Sonu Tepkisi Gündem Oldu

6be4d367 d3f6 4869 bcf9 62e37a6aa75f
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
15 Haziran, 2026 14:51 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu’ndaki ilk maçında Avustralya’ya 2-0 mağlup olan A Milli Futbol Takımı’nda karşılaşma sonrası yaşanan bir an, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Mücadelenin sona ermesinin ardından milli futbolcu Arda Güler’in verdiği tepki milyonlarca kişi tarafından izlendi. Şok yenilginin ardından büyük üzüntü yaşayan genç yıldızın, son düdüğün çalmasıyla birlikte öfkesini gizleyemediği görüldü.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Arda Güler’in hakeme tepki gösterdiği, ardından bileğine taktığı bandı çıkararak yere fırlattığı anlar dikkat çekti. Kısa sürede yayılan görüntüler futbolseverler arasında geniş tartışmalara neden olurken, genç oyuncunun yaşadığı hayal kırıklığı gündemin en çok konuşulan konularından biri oldu.

Dünya Kupası’na mağlubiyetle başlayan A Milli Takım, gruptaki ikinci maçında Paraguay ile karşı karşıya gelecek. Kritik mücadele 20 Haziran Cumartesi günü saat 06.00’da oynanacak.

Öte yandan teknik heyet ve futbolcular, Avustralya yenilgisinin ardından gözlerini Paraguay karşılaşmasına çevirirken, gruptan çıkma umutlarını sürdürmek için sahaya mutlak galibiyet hedefiyle çıkacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin