Reklam
Reklam
hastanede dunya otizm farkindalik gunu etkinligi AWDrXmHZ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
0

Hastanede Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliği

Samsun’da Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında düzenlenen aktiflikte, hekimler ile otizmli öğrenciler birlikte kutu boyayarak farkındalık oluşturdu.

Liv Hospital Samsun, “Hepimiz Farklı Balıklar Olabiliriz, Bu Denizde Birlikte Yüzeriz” mottosuyla Hezarfen Ahmet Çelebi İlkokulu özel sınıf öğrencilerini ağırladı. Aktiflikte, otizmli öğrenciler kendi elleriyle hazırladıkları kutuları hastane tabipleriyle birlikte boyadı. Renkli manzaralara sahne olan tertibe öğretmenler ve sıhhat çalışanları da ağır ilgi gösterdi.

Etkinliğe, Liv Hospital Samsun Genel Müdür Yardımcısı Hatice Bulut’un yanı sıra Bayan Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Hilal Bulut Aydemir, Çocuk Sıhhati ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Pelin Aytaç Uras, Dermatoloji Uzmanı Dr. Gül Şekerlisoy Tatar, Diyetisyen Zeynep Dolu ve Psikolog Ozan Yazıcı da katıldı.

“Farkındalık oluşturmak hepimizin sorumluluğudur”

Etkinlik sırasında konuşma yapan Genel Müdür Yardımcısı Hatice Bulut, “Bugün çok manalı bir aktifliğe imza attık. Hakikat eğitim ve ilgiyle otizmli bireylerin neler başarabileceğini duyurmayı amaçladığımız bu aktiflik bizim için çok değerliydi. Çocuklarımızın ürettiği kutuları daima birlikte boyadık. Farkındalık oluşturmak hepimizin sorumluluğudur diye düşünüyorum. Çocuklarımıza ve öğretmenlerimize iştirakleri için teşekkür ederiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yalcin kosukavak sadece bir penaltiyla elendigimiz icin uzgunum 1jRLfUBL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2026 04:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Yalçın Koşukavak: “Sadece bir penaltıyla elendiğimiz için üzgünüm”

Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, Çorum FK maçının ardından, “Sadece bir penaltıyla elendiğimiz için üzgünüm. Rakip bizi çok domine etseydi, oynasaydı, oyun gücüyle yenseydi belki bu cümleleri kullanmayacaktım” dedi.

Trendyol 1. Lig play-off 1. tur mücadelesinde Çorum FK, evinde Ankara Keçiörengücü’nü 1-0 mağlup ederek tur atladı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, değerlendirmelerde bulundu. Oyuncularını gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik eten Koşukavak, penaltı golüyle elenmelerinden dolayı üzgün olduklarını dile getirdi.

“15. sıradan gelip burada böyle bir başarı sağladık”

Play-off maçlarının zor olduğunu dile getiren Koşukavak, “Bizim için zor bir deplasmandı. Bunu söylememe gerek yok zaten. İki takım arasındaki farkları Türkiye biliyor. Oyunda ilk 10 ila 20. dakika arası biraz baskı yedik. Çorum orada penaltıdan bir golü buldu. Sonra biz oyuna çok hükmetmeye başladık. Bir tane geçiş hücumundan bir pozisyon verdik. Kaleci Emre kurtardı. Sonra oyun ikinci yarı tamamen Çorum yarı sahasında oynandı. Aslında topu 18’e çok getirdik. Orada golü bulsak maçı uzatabilirdik. Son dakika da bir pozisyon var. Oyunu yorumladığınız zaman, oyuncularıma teşekkür ediyorum. Çünkü bizim geliş hikayemizden dolayı biraz da üzgünüm. Bir penaltıyla böyle beklentisi olan bir takıma karşı, bu kadar ciddi bir oyun oynayıp elenmek işin açıkçası beni üzüyor. Çünkü 12. hafta geldim takıma, 15. sıradaydı. Yukarıdaki altı takım hiç değişmedi bu ligde, ekonomik güçten, kadro yapısından dolayı sürekli onlar yukarıda vardı. Sürekli yedinci sıra değişiyordu. 15. sıradan biz gelip burada böyle bir başarı sağladık, play-off’a oynamaya hak kazandık. Çok genç oyuncularımız var ve kariyerinin sonunda çok oyuncularımız var. Ona rağmen bugünkü oyundan da oldukça memnunum. Sadece bir penaltıyla elendiğimiz için üzgünüm. Rakip bizi çok domine etseydi, oynasaydı, oyun gücüyle yenseydi, belki bu cümleleri kullanmayacaktım. Onun adına çok üzgünüm. Çorum FK’ya da ilerleyen maçlarda başarılar dilerim” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin