Reklam
Reklam
hastanede dunya otizm farkindalik gunu etkinligi AWDrXmHZ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
0

Hastanede Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliği

Samsun’da Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında düzenlenen aktiflikte, hekimler ile otizmli öğrenciler birlikte kutu boyayarak farkındalık oluşturdu.

Liv Hospital Samsun, “Hepimiz Farklı Balıklar Olabiliriz, Bu Denizde Birlikte Yüzeriz” mottosuyla Hezarfen Ahmet Çelebi İlkokulu özel sınıf öğrencilerini ağırladı. Aktiflikte, otizmli öğrenciler kendi elleriyle hazırladıkları kutuları hastane tabipleriyle birlikte boyadı. Renkli manzaralara sahne olan tertibe öğretmenler ve sıhhat çalışanları da ağır ilgi gösterdi.

Etkinliğe, Liv Hospital Samsun Genel Müdür Yardımcısı Hatice Bulut’un yanı sıra Bayan Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Hilal Bulut Aydemir, Çocuk Sıhhati ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Pelin Aytaç Uras, Dermatoloji Uzmanı Dr. Gül Şekerlisoy Tatar, Diyetisyen Zeynep Dolu ve Psikolog Ozan Yazıcı da katıldı.

“Farkındalık oluşturmak hepimizin sorumluluğudur”

Etkinlik sırasında konuşma yapan Genel Müdür Yardımcısı Hatice Bulut, “Bugün çok manalı bir aktifliğe imza attık. Hakikat eğitim ve ilgiyle otizmli bireylerin neler başarabileceğini duyurmayı amaçladığımız bu aktiflik bizim için çok değerliydi. Çocuklarımızın ürettiği kutuları daima birlikte boyadık. Farkındalık oluşturmak hepimizin sorumluluğudur diye düşünüyorum. Çocuklarımıza ve öğretmenlerimize iştirakleri için teşekkür ederiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
safranbolu tsodan mengen ascilik kampina stratejik destek UnU9l8I1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu TSO’dan Mengen Aşçılık Kampı’na stratejik destek

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Bolu’nun Mengen ilçesinde düzenlenen 6. Mengen Aşçılık Kampı’na destek vererek Safranbolu safranının gastronomi alanındaki doğru kullanımına yönelik bilimsel bir çalışma sundu.

Yaklaşık 90 üniversiteden akademisyen, öğrenci ve şefin katıldığı organizasyonda, Safranbolu’nun coğrafi işaretli ürünlerinden biri olan safran ön plana çıkarıldı.

Etkinlik kapsamında katılımcılara “Safranbolu Safranı Tarifnamesi” adlı kitap dağıtıldı. Çalışmada safranın gastronomide doğru kullanımı, aroma yönetimi, ekstraksiyon teknikleri ve sık yapılan hatalar bilimsel ve uygulamalı olarak ele alındı.

Safranbolu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe, safranın yalnızca bir baharat değil aynı zamanda kültürel ve ekonomik bir değer olduğunu belirterek, doğru kullanımın önemine dikkat çekti.

Altuntepe, Mengen Aşçılık Kampı gibi geniş katılımlı bir organizasyonda yaklaşık 90 üniversiteye ulaşmanın önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, hazırlanan çalışmanın sahadaki yanlış kullanım alışkanlıklarını düzeltmeye yönelik rehber niteliği taşıdığını ifade etti.

Etkinlikte, Safranbolu safranının gastronomide bilimsel temelli yaklaşımla ele alınmasının, ürünün ulusal ve uluslararası alanda değerinin artırılmasına katkı sağlayacağı belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin