blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
25 Ağustos, 2024 14:21 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 26.08.2024 15:24
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Hastane gitti tabela ve binası kaldı..!

Karabük, Merkez Bayırmahalle'de yer alan  Eğitim Araştırma Hastanesi ek hizmet binası, taşındıktan sonra atıl durumda bırakıldı. Ancak binanın faaliyette olduğunu gösteren tabela hala yerinde duruyor, bu da vatandaşların kafa karışıklığına yol açıyor Karabük'ün Merkez Bayırmahalle semtinde yer alan ve bir dönem aktif olarak kullanılan Eğitim Araştırma Hastanesi'nin ek hizmet binası, taşındıktan sonra kaderine terk edildi. Ancak binanın taşınmasının ardından hastanenin faaliyette olduğunu gösteren tabela hala yerinde duruyor. Bu durum, mahalle sakinlerinin ve şehir dışından gelen vatandaşların, hastanenin hala faaliyette olduğu yanılgısına kapılmasına neden oluyor. Muayene olmak için binaya gelen vatandaşlar, karşılarında kapalı kapıları ve boş bir bina bulduklarında büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor. Mahalle sakinleri, uzun süre boş bırakılan binanın akıbeti konusunda endişelerini dile getiriyor. Özellikle geceleri binanın kontrolsüz kalmasından, çevre güvenliğinin tehlikeye girmesinden ve binanın alkol veya madde bağımlılarının mekanı haline gelmesinden korkuyorlar. Bina etrafında yeterli aydınlatmanın olmaması da bu endişeleri daha da artırıyor. Mahalle sakinleri; “Burası yıllarca hizmet verdi, ama şimdi terk edilmiş durumda. Tabelanın hala orada olması insanları yanıltıyor. Bu duruma bir an önce bir çözüm bulunmalı. Ya bina değerlendirilmeli ya da güvenliği sağlanarak başka bir amaçla kullanılmalı" dedi. Mahalledeki diğer sakinler de binanın nasıl değerlendirileceği konusunda bir belirsizlik olduğunu belirtiyor. Bazıları binanın tekrar sağlık hizmetleri için kullanılabileceğini umarken, bazıları da başka bir kamu hizmeti için tahsis edilmesini öneriyor. Mahalle sakinleri, “Bu bina burada öylece bırakılmamalı. Bir an önce ne yapılacaksa yapılsın. Gece olunca buradan geçmeye korkuyoruz. Yetkililerden bir an önce bir adım atmalarını bekliyoruz,” ifadelerini kullandı. Mahallede yaşayan vatandaşlar, ilgili kurumların bu duruma el atarak, binanın akıbeti hakkında net bir bilgilendirme yapmasını istiyor.  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Ekim, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’da mevsimin ilk karı yağdı

Bolu’nun yüksek kesitlerinde mevsimin birinci kar yağışı tesirli oldu. Ekim ayında tesirli olan kar yağışı, Aladağlar ve Kartalkaya bölgelerinde kendini gösterdi.
Kent merkezinde sabah saatlerinden itibaren hava sıcaklıkları hissedilir biçimde düşerken, bin 500 metre rakımın üzerindeki bölgelerde kar yağışı tesirli oldu. Bilhassa Aladağlar, Sarıalan Yaylası ve Kartalkaya Kayak Merkezi etrafında kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının yüksek kesitlerde aralıklarla devam etmesinin beklendiğini, Bolu kent merkezinde ise hava sıcaklıklarının 5 ila 7 dereceye kadar düşeceğini bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin