Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen asrın felaketinin ardından Bolu’da Hattat Emin Barın Yurdu’nda misafir edilen afetzedelere 12 ayrı branşta sağlık taraması yapıldı.
Bolu Valiliği koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından afetzede vatandaşlara sağlık taraması ve yerinde sağlık hizmeti verilmeye devam ediliyor. Hattat Emin Barın Yurdu’nda kalan depremzede vatandaşların ayağına da küçük bir hastane getirildi. Bu çerçevede, fizik tedavi ve rehabilitasyon, dahiliye, kardiyoloji, enfeksiyon hastalıkları, nöroloji, kulak, burun, boğaz hastalıkları, psikiyatri, ağız ve diş sağlığı, evde sağlık hizmetleri ve diyetisyen olmak üzere toplamda 12 branşta hizmet verildi.
Yapılan sağlık kontrollerine, Bolu İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol ve İl Gençlik ve Spor Müdürü Emrullah Güler de katılım sağladı. (İHA)


254
Hastane ayaklarına geldi
9
Düzce’de jandarmadan uyuşturucu operasyonu
DÜZCE(İHA) – Düzce’de yasa dışı kenevir ekimi yaparak uyuşturucu madde üretip satmaya hazırlandıkları iddia edilen 2 şüpheli, jandarmanın düzenlediği operasyonla yakalandı.
Düzce İl Jandarma Komutanlığı bağlılarınca; Narkotik suçlarla mücadele kapsamında; Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, yasadışı ekim yapılarak uyuşturucu madde imal edilip satılacağı yönünde istihbarı bilgiler elde etti. Bilgiler doğrultusunda Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde şüpheli şahsın ikametinde arama yapıldı. Yapılan aramada 12 adet kenevir tohumu, 4 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 1 adet uyuşturucu öğütme aparatı ve 1 iklimlendirme sistemi ele geçirildi.
Olay ile ilgili olarak 2 şüpheli hakkında adli tahkikat başlatıldığı bildirildi.


