Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen asrın felaketinin ardından Bolu’da Hattat Emin Barın Yurdu’nda misafir edilen afetzedelere 12 ayrı branşta sağlık taraması yapıldı.
Bolu Valiliği koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından afetzede vatandaşlara sağlık taraması ve yerinde sağlık hizmeti verilmeye devam ediliyor. Hattat Emin Barın Yurdu’nda kalan depremzede vatandaşların ayağına da küçük bir hastane getirildi. Bu çerçevede, fizik tedavi ve rehabilitasyon, dahiliye, kardiyoloji, enfeksiyon hastalıkları, nöroloji, kulak, burun, boğaz hastalıkları, psikiyatri, ağız ve diş sağlığı, evde sağlık hizmetleri ve diyetisyen olmak üzere toplamda 12 branşta hizmet verildi.
Yapılan sağlık kontrollerine, Bolu İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol ve İl Gençlik ve Spor Müdürü Emrullah Güler de katılım sağladı. (İHA)


254
Hastane ayaklarına geldi
96
Kastamonu’da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı
Kastamonu’da polis ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda 470 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde, bir iş yeri ile bir eve eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda yapılan aramalarda 470 adet sentetik ecza hapı, 1 adet ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 2 adet şarjör, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet havalı tabanca, 65 adet 9 milimetre çapında fişek, 11 adet av fişeği ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 3 bin TL nakit para ele geçirildi.
Konuyla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.


