Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Mayıs, 2023 14:32 tarihinde yayınlandı
0

Hastane ayaklarına geldi

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen asrın felaketinin ardından Bolu’da Hattat Emin Barın Yurdu’nda misafir edilen afetzedelere 12 ayrı branşta sağlık taraması yapıldı.
Bolu Valiliği koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından afetzede vatandaşlara sağlık taraması ve yerinde sağlık hizmeti verilmeye devam ediliyor. Hattat Emin Barın Yurdu’nda kalan depremzede vatandaşların ayağına da küçük bir hastane getirildi. Bu çerçevede, fizik tedavi ve rehabilitasyon, dahiliye, kardiyoloji, enfeksiyon hastalıkları, nöroloji, kulak, burun, boğaz hastalıkları, psikiyatri, ağız ve diş sağlığı, evde sağlık hizmetleri ve diyetisyen olmak üzere toplamda 12 branşta hizmet verildi.
Yapılan sağlık kontrollerine, Bolu İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol ve İl Gençlik ve Spor Müdürü Emrullah Güler de katılım sağladı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
turhalda yesilirmak suyu tasti bazi evleri su basti yOxMV31E
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı

Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.

Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.

Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin