blank
Ramazan Akca tarafından
08 Mart, 2023 16:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Hastalığına Karabük’te Çare Buldu

Hastalığına Türkiye'nin önde gelen sağlık kuruluşlarında bulamadığı çareyi Karabük'te bulan 33 yaşındaki  Hatice Tekneci,  Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Genel Cerrahı Dr. Öğretim üyesi Erkan Karacan'ın başarılı operasyonu ile sağlığına kavuştu Yaklaşık 5 yıldır kilo kaybı, yemeklerden sonra karın ağrısı ve kusma şikayeti ile Türkiye'nin önde gelen sağlık kuruluşlarına giden  ancak  tedavisi için bir türlü sonuç alamayan 33 yaşındaki Hatice Tekneci  Karabük Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Öğretim Görevlisi Ercan Karacan'ın yaptığı başarılı operasyonla sağlığına kavuştu. Yapılan ameliyatla ve hastalığın tanısı ile ilgili bilgi veren Karabük Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Erkan Karacan,  "Yaklaşık 5 yıldır kilo kaybı, yemeklerden sonra karın ağrısı, kusma şikayeti olan hastamıza pek çok dış merkezde hastalığının psikolojik olduğu söylenmiş tanı konamamış hastamıza etkili bir tedavi uygulanamamış, yaptığımız tetkikler sonucu superior mezenterik arter sendromu tanısı koyduk. Hastamızın ameliyatını kapalı yöntemle gerçekleştirdik. Hastamızı şifa ile evine yolladık" dedi. Türkiye'nin önde gelen sağlık kuruluşlarının hastalığına çare bulamadığını ifade eden Hatice Tekneci ise sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek,  Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi  Erkan karacan'a ve tüm sağlık personeline teşekkür etti. SUPERİOR MEZENTERİK ARTER SENDROMU Süperior mezenterik arter (SMA) sendromu, diğer adıyla Wilkie sendromu, duodenum üçüncü kıtanın süperior mezenterik arter proksimali ve aorta arasında sıkışmasına bağlı oluşan nadir bir mekanik intestinal obstrüksiyon sebebidir. İlk kez 1861 yılında Carl Freiherr von Rokitansky tarafından tanımlanmıştır. Bu sendrom, abdominal aorta ile SMA arasındaki açı 6°-25° (normal değer 38°-56°) olduğunda görülür. Üst gastrointestinal sistem çalışmalarında yaklaşık %0,3 oranında rastlanmaktadır. Klinik olarak belirgin semptomlara sebep olanları %0,01–0,08 civarındadır. Belirgin kilo kaybı ile birlikte bulantı, kusma, anoreksiya, epigastrik ağrı ve şişkinlik gibi semptomlara sebep olur. Tedavide konservatif ve cerrahi yöntemler kullanılır ve cerrahi yöntem olarak en sık duodenojejunostomi ameliyatı yapılır. (Nurettin Acar)

Dağdan kopan kaya yola düştü
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Aralık, 2024 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Dağdan kopan kaya yola düştü

Kastamonu’da dağdan kopan kaya yola düştü. Olay sırasında kayanın düştüğü alanda araç olmaması sayesinde facianın eşiğinden dönüldü.
Kastamonu- İnebolu Karayolu Ödemiş mevkiinde dağdan kopan kaya yola yuvarlandı. Yolun ortasında duran kayayı gören şoförler durumu Karayolları’na bildirdi. Bölgeye gelen takımlar tarafından kaya yoldan kaldırıldı. Olayın yaşandığı anda yolda araç olmaması ise ihtimal faciayı önledi.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.