Hasta ziyaretleri devam ediyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2018 10:05 tarihinde yayınlandı
0
0

Hasta ziyaretleri devam ediyor

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’in uygulamaya koyduğu projeler arasında yer alan Hastanede yatan hastalar periyodik olarak ziyaret ediliyor.

Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı ekipler Safranbolu Devlet Hastanesinde yatan hastaları her Cuma ziyaret ederek herhangi bir konuda istekleri olup olmadığı soruluyor.

Hastanede yatan hastalara moral olmak amacıyla uygulamaya koyulan proje vatandaşların memnuniyetini kazanıyor. Ziyaret esnasında hastaların, istek talep ve beklentileri dinleniyor. Hasta ziyaretlerine fırsat buldukça katılan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, hayatın tüm zamanlarında hastalıkta, sağlıkta vatandaşın yanında olmaya çalıştıklarını belirtti. Ürkmezer vatandaşlarla yakın temas kurabilecekleri çeşitli projeler geliştirdiklerini ifade ederek, “Geliştirdiğimiz tüm projeler aynı amaca hizmet ediyor, doğru hizmeti verebilmemiz için vatandaşlarımızla birebir iletişim halinde olmamız gerekiyor; böylece devletimizden beklentilerini doğru bir şekilde tespit etme imkanı bulabiliyoruz. Hasta ziyaretlerimiz de vatandaşımızın kendilerini yalnız hissetmemeleri için uygulamaya koyduğumuz bir proje. Hastalarımıza Allahtan acil şifa diliyor tüm hemşerilerimize sağlıklı bir ömür temenni ediyorum’’dedi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri ziyaret esnasında hastalara, hastanede ihtiyaç duyulabilecekleri bazı hediyeleri de yanlarında götürerek hastaların gönlünü alıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kpyeni 10
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
19 Nisan, 2026 14:39 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da Miras Zinciri Oluşturuldu

Safranbolu’da Dünya Miras Günü etkinlikleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle yürüyüş haricinde Hıdırlık Seyir Tepesi’ndeki etkinliklerle gerçekleştirildi.

Programa; Kaymakam Hayrettin Baskın, Belediye Başkanı Elif Köse, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Yılmaz Dizdar, çok sayıda sivil toplum temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Dünya Miras Günü ile Turizm Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerde, farklı duraklarda anlatılar paylaşıldı, miras temalı etkinlikler gerçekleştirildi.

Programda, Safranbolu Meslek Yüksekokulu’nda görev yaptığı yıllarda yürüttüğü çalışmaları titizlikle derleyerek kapsamlı bir arşiv oluşturan Mustafa Şehirli, yaklaşık 20 yıllık mesleki birikimini “Safranbolu Görsel Kütüphanesi” adlı web sitesi aracılığıyla dijital ortama taşıdığını ifade etti. Elif Köse ise yaptığı değerlendirmede, bu tür çalışmaların kurumlar arası iş birliğiyle daha da güçleneceğine dikkat çekti.

Etkinlikte Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Şebnem Urgancıoğlu tarafından “Miras Bildirisi” okundu. Bildiride, kentin tarihi ve kültürel değerlerinin korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasının ortak sorumluluk olduğu vurgulanarak sürdürülebilir koruma anlayışına dikkat çekildi.

Safranbolu’da Dünya Miras Günü’nde söz verildi

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Şebnem Urgancıoğlu, kentin tarihi ve kültürel değerlerine dikkat çekmek amacıyla “Miras Bildirisi”ni kamuoyuyla paylaştı.

Urgancıoğlu, Safranbolu’nun sahip olduğu eşsiz mirasın korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasının ortak sorumluluk olduğunu vurguladı. Okunan bildiriyle, kentin tarihi, mimarisi ve yaşam kültürünün önemine dikkat çekilerek sürdürülebilir koruma anlayışının altı çizildi.

Urgancıoğlu’nun okuduğu bildiri şu şekilde: “Bugün burada, Safranbolu’nun miras elçileri olarak, Safranbolu için bir aradayız.

Bu kent; tarihiyle, mimarisiyle, yaşam kültürüyle geçmişten geleceğe uzanan eşsiz bir mirastır. Bu miras; korundukça yaşar, yaşadıkça geleceğe taşınır. Bizler biliyoruz ki;
bu değer yalnızca bugünün değil, yarınların da sorumluluğudur. Safranbolu’nun mirası;
doğru korunduğunda ve bilinçle paylaşıldığında, turizmin de en güçlü değerlerinden birine dönüşür.

Bu nedenlerle; koruma ve kullanma dengesini gözetmek, yerel yaşamı güçlendirerek bu mirası yaşatmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bugün burada; Safranbolu’nun mirasını koruyacağımıza, yaşatacağımıza ve gelecek kuşaklara aktaracağımıza söz veriyoruz.

Safranbolu mirasıyla yaşıyor…Ve bu miras hepimizin.” ifadeleri yer aldı.

Program, Safranbolu Halk Kültürü Derneğinin Başkanı Erbil Ünal yönetimindeki halk oyunları gösterisi ve dinletisiyle devam etti. Etkinlik, katılımcıların oluşturduğu ışıklı miras zinciri ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin